Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 7 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 year, 7 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 4 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Snikksnakk, v.2

Først:

En link til en tegneserie som har med en "Blogger":

Her

Dernest:

Jeg avslutter fast-leser-tellingen, og konkluderer med at vi har 13. I allefall er det 13 stykker som har skrevet seg på. Det er jo ikke ille.

Så var det dette med layout. Are og Tore har begge sagt at de kanskje synes en ny layout hadde vært en hit. Jeg sier meg enig. Hva med noe der poster ikke forsvinner ut av syne så fort? En slags fler-kolonne-dings, mer som en diger engelsk avis, hvis man tar bort reklamen? Jeg delgerer herved til Are å sjekke opp mulighetene for dette, og skrive en fyldig artikkel om mulighetene.

Så vil jeg anbefale alle som har lest WoT å lese WoT Now?, som er en tegneserie-parodi på WoT, der alle figurene er basert på personene i Megaman 7. Det kalles en sprite-comic, fordi man lager "sprites" som man klipper og limer og herjer med. I begynnelsen går det litt tregt, men etterhvert får man en diger sprite-chart som dekker alle behov. Høres gøy ut. Første stripe finner du her.

Det positive med denne (for dem som liker slikt) er at det finnes et helt lite nett-samfunn rundt serien, som holder til på diskusjonsforumet på samme side. Under hver stripe står det også kommentarer fra han som lager dem, og fra tre av hans cronies. Til tider ganske morsomt, men avogtil litt rart også, som når han ene syter om hvor lite penger han har, han har knapt penger til bensin. "Selg bilen da, din nisse" ville jeg sagt, men det er kanskje annerledes i USA.

Det negative er at han som lager serien ikke har gitt lyd fra seg siden 17. desember, og det han sa da var at han ville komme med nye striper over nyttår. Men det har angivelig skjedd før, at han har forsvunnet for et par måneder og så kommet tilbake som om ingenting hadde hendt, så vi får bare håpe. Serien er i allefall morsom, og den siste stripen er ikke akkurat noen cliffhanger, så det er ikke noe å tape på å lese det som ligger der til nå.

Ellers kan Calcuttagutta melde at Marges ene søster, Patty, kom ut av skapet i Simpsons i går. Med "i går" mener jeg da den episoden som ble sendt på Fox i går. Dette har naturligvis skapt reaksjoner i USA. Jeg siterer fra New York Times:

<quote>
L. Brent Bozell III, president of the Parents Television Council, criticized "The Simpsons" for addressing the issue of gay marriage, though he cautioned that he had not seen the episode. A parental advisory preceded the broadcast.

"At a time when the public mood is overwhelmingly against gay marriage, any show that promotes gay marriage is deliberately bucking the public mood," he said.

"I'd rather them not do it at all," he added. "You've got a show watched by millions of children. Do children need to have gay marriage thrust in their faces as an issue? Why can't we just entertain them?"

-www.nytimes.com/2005/02/21/arts/television/21simpsons.html?8hpib

Og da sier jeg wtf??. Jeg er naturligvis så verdensvant at jeg vet at dette er et stor tema i USA, og at det således ikke er rart at det blir litt styr. Men har det ikke vært en kjent sak hele tiden at Smithers er homo?

Nest til slutt vil jeg si at dersom Sivert, som har vært ivrig med comments skulle ønske å skrive for calcuttagutta, så er det bare å si fra, så skal jeg sende en invitasjon. Jeg har inntrykk av at denne Are-fyren er en litt tvilsom karakter som har mer eller mindre forlatt hele bruket, så det er best jeg tar meg av det. Are kan ta dette som en fornærmelse om han vil.

Og til slutt så lurer jeg på om noen har noe å si om jogging og minidisc. Et dikt kanskje? Eller bare noe info om hvorvidt minidisc takler ristingen bra eller dårlig.

-Tor Nordam

Versions:

Version 1

Tor, 21.02.05 14:19

Version 2

Tor, 17.08.10 18:59