Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 8 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 8 months
Kort hår
Tor, 2 years, 9 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 3 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Julenøtter - Femte kolonne

Først av alt må jeg bare få beklage at jeg ligger to runder bak med julenøttene. Jeg skylder på at jeg har pådratt meg halsbetennelse. Det begynte for to dager siden hos Are, så det er jo fristende å si at Are har skylda, men antagelig må vi gå tilbake til den 28. Da gikk jeg nemlig en tur på Sunnmøre, der bestemor og bestefar bor, og jeg hadde ikke på meg skjerf. Det groveste er at mamma sa, som mødre alltid sier, at jeg burde ta på skjerf, men jeg gjorde det ikke. Typisk.

Uansett, jeg er nå tilbake, og jeg akter å skrive det mest forhatte settet med julenøtter så langt. Temaet i dag er nemlig bipersoner i Wheel of Time. Den tredje bokstaven i hvert navn vil gi deg navnet på en plante. Snurr film:Den første personen i dag er ivrig på konspirasjonsteorier, som muligens er normalt for en mann med hans yrke. Han er blant annet overbevist om at Egeanin er involvert både i drapet på High Lord Turak, og kidnappingen av Tuon.

Den andre personen er en litt asosial fyr med skjegg. Han dukker opp første gang i Eye of the World, og det er tydelig fra første stund at han er mer enn bare en fyr som danser rundt i skogen alene. Han kommer uventet tilbake sju bøker senere, og gir en del hjelp og støtte til Perrin, som helt klart kan trenge det.

Den tredje personen er meget lojal ovenfor Tuon. Han var lenge en del av hennes personlige livvakt, og store deler av siste bok bruker han på å lete etter henne, etter at den første personen i dagens oppgave har overbevist ham om at hun er kidnappet av Merrilin, en av Aes Sedaienes beste menn.

Den fjerde personen er en tøffing vi møter første gang i tredje bok, der han snakker så vidt med en av de tre hovedpersonene. De møtes igjen senere, og drar på en lengre utflukt sammen. Selv om han er tøff har han litt problemer med damene. Han vil gjerne gifte seg med en kvinne han kjenner, men hun vil heller bruke ham som et leketøy og dele ham med bestevenninnen sin.

Den femte personen er en veldig adelig adelsmann som aldri dukker opp i egen person, men som allikevel former en del av begivenhetene i en av de tidligste bøkene. Han iverksetter blant annet utgravingen av en gigantisk statue utenfor Cairhien. Han rekker dessverre ikke å se arbeidet ferdigstilt før han blir drept som hevn fordi bøllene hans drepte Dena.

Den sjette personen er en seriøst ubehagelig lesbisk dame, som er med i en gruppering som later til å bestå av over gjennomsnittlig mange ubehagelige lesbiske damer. Hun er dessuten med i en annen gruppering av det mer hemmelige slaget, som fokuserer mer på ubehagelige personligheter og mindre på lesbiskhet. Hun har prøvd seg litt som kidnapper, uten at det gikk helt som planlagt, og på slutten av Knife of Dreams var det rimelig klart at hun ikke kommer til å unnslippe sin egen bortføring.

Sånn, det var alt for denne julen. Jeg kommer tilbake på tirsdag med poengoppdateringer og slikt, og jeg vil oppfordre alle til å sende inn svar.

-Tor Nordam

Comments

Tor,  01.01.07 18:26

Hehehe. Denne ble for tøff for dere tenker jeg.

Jørgen,  01.01.07 21:17

Bastard!

Camilla,  01.01.07 21:21

Har du tatt den fjerde ennå, Jørgen?

Jørgen,  01.01.07 22:03

Faen, da! Hvordan skal jeg vite hvem den fjerde er?

Tor,  01.01.07 22:27

Bare for å gi en liten pådriver oppsummerer jeg poengene så langt. Ett poeng for riktig løsningsord.

Camilla: 4
Arne: 3
Ole Petter: 2
Jørgen: 2
Are: 2
Lena: 1

Camilla har dessuten sagt fra seg retten til å delta i dagens oppgave, fordi hun var nysgjerrig på fasiten. Det betyr at om Arne prikker inn denne får vi en uavgjort. Spennende, spennende.

Jørgen,  01.01.07 23:23

Hmm, jeg betviler Arnes evne til å mestre denne opggaven. Så jeg tipper Camilla går av med seieren.

Camilla,  01.01.07 18:35

Du har rett.
Tor,  03.01.07 16:28

Den første personen er som sagt en ivrig konspiratoriker, og antagelig går han med en 911truth.org-t-skjorte når han er hjemme. På jobb er han en «Seeker for truth», og har gravd opp mye snusk, selv om han ikke helt lykkes i å sette sammen det store bildet. Han dukker opp første gang i The Shadow Rising, hvor han blant annet spionerer på Egeanin mens hun møter Nynaeve og Elayne. Navnet hans er Almurat Mor, og bokstaven er M.

Den skjeggete mannen som danser med ulver, men også har andre hemmeligheter, kunne vel knapt være noen andre enn Elyas Machera. Bokstaven er Y.

Den tredje personen er en Banner-general i «The Deathwatch Guard». Han får altså besøk av Almurat Mor, som overbeviser ham om at Tuon har blitt kidnappet av Aes Sedaiene, og legger ut på jakt etter henne. Han finner henne på slutten av bok 11, og blir overrasket når han oppdager at Merrilin bare er en tilfeldig gammel mann, mens det egentlig er Mat, Tylins leketøy, som står bak kidnappingen. Han heter Fyruk Karede, og bokstaven er R.

Den fjerde personen dukker opp i tredje bok, sittende i et bur i en liten landsby. Perrin slipper ham ut, og når de møtes igjen senere drar de sammen til «Emond's Field». Vår mann kunne godt tenke seg å gifte seg med Chiad, mens hun på sin side har ingen planer om å legge fra seg spydet. Hun kunne derimot tenke seg å dele ham med Bain, som Gaul er ganske likegyldig til. Han sier imidlertid at han alltids kan gifte seg med henne også, for å gjøre Chiad fornøyd. Det er naturligvis Gaul jeg snakker om, og bokstaven blir U.

Den femte personen er konge i Cairhien når vi hører om ham i The Great Hunt. Han sender en invitasjon til Rand etter at han har vært i byen noen dager, men Verin bestemmer at det antagelig er mer liv hos Barthanes, så de går dit i stedet. Et par dager senere sender kongen menn for å spørre ut Thom Merrilin om et eller annet, uten av jeg vet hvorfor. De dreper Dena, den sjokkerende unge kjæresten til Thom, og når Thom kommer prøver de å drepe ham også, men han dreper dem i stedet. Så får han vite at det var kongen som sendte dem, og så dreper han kongen også, og det var det. Kongens navn var Galldrian, og bokstaven er L.

Den sjette personen er Aes Sedaien som var sjef for kidnappingen av Rand. I det påfølgende slaget ble hun tatt til fange av Therava og Sevanna, som trives godt med å ha en Aes Sedai som slave. Hun er også «Black Ajah», uten at det egentlig har noe særlig å si for handlingen. Det eneste er at det gjør at hun er i stand til å lyve, som har en viss betydning i den siste boken, når hun hevder at hun skal hjelpe Faile og vennene hennes å rømme. Therava kaller henne Lina, men hennes egentlige navn er Galina Casban. Bokstaven er L.

Dagens løsningsord er dermed MYRULL, som er de hvite greiene som ser ut som bomull som vokser overalt på myrene, i allefall rundt Molde, og sikkert ellers i landet også.

Camilla,  03.01.07 17:16

Brukte ikke du Gaul som nick i mange lange år, Jørgen?

Jørgen,  03.01.07 18:17

Det var vonde år. Vonde minner.

Jørgen,  03.01.07 18:22

Ja ja, uansett så er ikke tre av seks så ille.

Tor,  03.01.07 18:46

Hvilke greide du?

Og Arne, hvis du greide noen, hvilke?

Og eventuelle andre?

Arne,  04.01.07 08:36

Beklager, men jeg prøvde ikke engang...det kunne nok vært interessant å se hvor mange jeg kunne klart vha google osv, men jeg har jo aldri lest noen av bøkene, og er ikke spesielt interessert i denne Wheel of time-serien og så har jeg bare sittet og spist pinnekjøtt de siste dagene.
Category
Quiz
Tags
Wheel of Time
julenøtter
Views
4836
Google hits
3
Last google search
julenøtter antall bokstaver i løsningsordet