Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 8 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 8 months
Kort hår
Tor, 2 years, 9 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 3 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Julenøtter - Tredje gang

Jeg har som nevnt fått tilbakemeldinger på at googling er kjedelig, og at det er en teit ting å få cred for. Det tar jeg nå konsekvensen av, og i dag presenterer jeg derfor fem spørsmål jeg praktisk talt har stjålet fra et spørrespill. Det er med andre ord meningen at man ikke skal benytte hjelpemidler denne gangen. Nå vet jeg imidlertid at å svare på fem strake spørsmål i et spørrespill kan være utfordrende, så for å gjøre det mulig å ta løsningsordet uten å vite alle svarene kan jeg si at dagens løsningsord, som fremkommer ved å ta den fjerde bokstaven i hvert svar, er både et verb som beskriver en aktivitet sauer driver med fra tid til annen, og et adjektiv. Og i dag får dere greie dere uten fancy figur. Kategoriene er:

Geografi
Sport
Historie
Geografi
Geografihistorie

Første spørsmål er et slikt som jeg sikkert ville svart feil på, og der ligger nok mye av grunnen til at jeg ikke akkurat digger å spille Backpacker. Forhåpentligvis gjør du det bedre.

Hvilket land hører Sardinia til?

Neste spørsmål ville jeg muligens svart riktig på, men det skyldes ikke min voldsomme interresse for fotball. Jeg vil faktisk si at det er min mangel på kunnskap som redder meg her.

Hvilken greske fotballklubb har Erik Mykland spilt for?

Dette spørsmålet ville jeg helt sikkert bommet på, og det er jaggu ikke rart, for selv om det dreier seg om et viktig fremskritt vil jeg likevel si at det smaker av lokalhistorie, og jeg vet knapt noe om min egen lokalhistorie, langt mindre lokalhistorie som er såpass fjern som denne.

Hva heter den første byen i Norge som fikk elektriske gatelys?

Det fjerde spørsmålet ville jeg faktisk tatt på strak arm, men nok en gang skyldes det ikke min voldsomme interresse for temaet, men snarere det at jeg liker mørkt øl. Det lages nemlig en ypperlig variant som har navn etter denne fjorden.

I hvilket land ligger Limfjorden?

Femte og siste spørsmål burde vel være lett match. Bare husk at jeg vil ha den fjerde bokstaven i fornavnet, så ordner det seg glatt.

Hva het engelskmannen som vanligvis gis æren for å ha oppdaget og utforsket Australia?

Seså, det var alt for i dag. Husk at det er usportslig å google eller slå opp i dag. Jeg tror imidlertid du kan få lov til å spørre noen i dag også. Julenøtter er jo egentlig en familiegreie. Husk å maile meg svaret innen midnatt i morgen.

-Tor Nordam

Comments

Jørgen,  28.12.06 13:35

Jeg tror, merkelig nok, siden løsningsordet bare har fem bokstaver, at løsningen skal være "Mort Aux Vaches".

Arne,  28.12.06 17:35

Jeg må egentlig si at jeg ikke liker denne formen for julenøtter. Det er ikke særlig gøy med oppgaver på internett som er så lette å finne svaret på. Det er tydeligvis ikke så mange som liker å sette seg ned og jobbe hardt for å finne svar på vanskelige oppgaver, men de kan jo helle bare gjøre noe annet, for ellers blir dette som pausespørsmålet i vil du bli millionær, som har som funksjon å få flest mulig til å svare, på bekostning av kvaliteten.

Tor,  01.01.07 03:19

Svarene på denne runden, som jeg bare lister opp veldig kjapt, er som følger:

Italia
Panathinaikos
Hammerfest
Danmark
James Cook

Løsningsordet blir dermed LAMME, som altså er det mamma-sauene gjør når de bringer små lam til verden, eller det kan være snakk om flere lamme personer. Og også det å lamme noen.

Camilla og Arne svarte riktig på denne.
Category
Quiz
Tags
julenøtter
Views
4532
Google hits
2
Last google search
svar julenøtter 28.12