Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Backup

Det er viktig å ta backup. Kjempeviktig. Det er imidlertid ikke alltid så enkelt. De siste to årene har jeg produsert omtrent 150 gigabyte med bilder, som befinner seg litt rundtomkring, fordelt på laptopen, et par harddisker i den gamle stasjonære pcen min, og noen DVDer. I sommer tok jeg imidlertid et oppgjør med dette, og overførte alt til en firewire-disk. Jeg tenkte nå at jeg skulle ta med meg den tilbake til Edinburgh, men før jeg sendte den med fly tenkte jeg det ville være lurt å ha en identisk kopi, for da er alt så mye mer oversiktlig når jeg senere har lagt til mer, som også skal kopieres. Jeg har en egnet disk som står i en pc som står på rommet mitt i Molde. På denne disken lå ganske mange av disse bildene fra før, men litt rundtomkring. Jeg tenkte derfor at for å gjøre det veldig oversiktlig og greit ville jeg først slette alt på denne disken, og så bare overføre hele firewire-disken, så jeg har en identisk kopi. Enkelt, tenkte jeg.

Switch, som er det Apple kaller det når man går over fra pc til Mac, er kjempelett, i følge Apple. Ja, det vanskeligste med hele prosessen er faktisk, fortsatt i følge Apple, å få filene dine over fra pcen din til Macen. Akkurat det synes jeg faktisk ikke er så vanskelig, for der er Macen temmelig samarbeidsvillig, og hvis man har litt flaks lager ikke Windows XP noe krøll heller, og da går det veldig greit å finne frem delte filer på nettverket.

Antiswitch, som man kanskje kan kalle det om man skulle bestemme seg for å gå over fra Mac til pc, er kjempevanskelig, i følge meg. Og det vanskeligste med hele prosessen er faktisk, fortsatt i følge meg, å få filene dine over fra Macen til pcen. Akkurat det synes jeg faktisk er helvetes vanskelig, for der samarbeider ikke Macen i det hele tatt. Jeg har ikke greid å finne en funksjon som lar meg dele ut akkurat det jeg vil, deling er enten av eller på, og hvis det er på er det dine brukerkataloger som deles. Så hvis du for eksempel har en firewire-disk, og en Mac, og en pc uten firewireport, ja er du rett og slett stuck, for det er ikke mulig å overføre filer fra disken til pcen gjennom Macen. I allefall fant ikke jeg en måte å gjøre dette på. Og jeg brukte en hel del tid på lete. Så lang tid faktisk, at tiden til jeg må reise i morgen tidlig var kortere enn tiden det ville ta å overføre 150 gigabyte over nettverk, og da ga jeg opp. Så dermed fikk jeg ikke tatt backup, og det eneste jeg egentlig kunne gjøre var å pakke ned firewire-disken i esken den kom i, med polstringer i alle retninger, og plasserer den pent og forsiktig i skapet, og håpe at den står godt der til jeg kommer hjem i jula, og kan ta meg av den på skikkelig vis.

Ja, forresten, jeg flyr altså tilbake til Edinburgh i morgen tidlig. Eller i dag tidlig er det vel, teknisk sett. Flyet går fra Kvernberget 11.20 (lokal tid), mellomlander i Stavanger, og lander i Aberdeen 13.20 (lokal tid). Så går toget mitt fra Aberdeen klokka tre eller noe slikt, og jeg er fremme i Edinburgh rundt halv seks. Dette til informasjon.

-Tor Nordam

Comments

Are,  26.10.06 22:30

Smart triks: Lag en katalog på PCen din som du deler fullt ut, både lese og skrivetilgang. Da kan du koble til PCen din fra Macen og, mens du sitter ved Macen, kopiere filene fra disken til Windowsmaskinen.

Ellers er det som regel litt mer klur å dele ting på Mac. Jeg har ikke satt meg ordentlig inn i det enda.

Anders K.,  28.10.06 16:10

Antiswitch, som man kanskje kan kalle det ...

Auschwitz, tenker jeg vi sier.

Tor,  29.10.06 13:47

Are:

Jeg prøvde naturligvis det du sier (hvis det er det Windows XP kaller å tillate eksterne brukere å endre mine filer), men det funket ikke. Jeg fikk en ukjent feil hver gang jeg prøvde å laste opp fra macen.

Are,  29.10.06 20:17

Ja, det er vel noe sånt, ja. Hmmm. Networking, det er alltid noe som skjærer seg der.
Category
Technology
Tags
mac
nettverk
pc
backup
Views
4319