Most recent comments
Moldejazz 2018
Camilla, 1 year
Romjulen 2018
Camilla, 1 year, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 2 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 3 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 3 years, 6 months
Reading in dark times
Are, 3 years, 8 months
Moldejazz 2016
Camilla, 4 years
Dørskilt
Karoline, 4 years
Melody Gardot
Camilla, 1 year
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 1 year, 3 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 1 week
Five years ago
Moldejazz 2015
Tor
Controls
Register

Litteraturquiz!

Nå om dagen er det som sikkert kjent Bjørnsonfestival i Molde, og et av dagens arrangementer var Litteraturquiz. Camilla og jeg stilte naturligvis opp, men ellers var det dårlig oppmøte fra vår generasjon. Ikke så rart kanskje, for festivalen er jo taktisk plassert en liten uke eller to etter studiestart.

Det skortet imidlertid ikke på deltagere. Blant annet stilte et lag på fem lærere fra Molde Videregående, et lag på fem bibliotekarer, et lag på fem kulturarbeidere/journalister og et lag med masse unge folk med kule skjorter og kraftige brilleinnfatninger, samt et lag med Endre Ruset, som hadde den kraftigtste brilleinnfatningen jeg noen gang har sett, innenfor rimelighetens grenser. Og Finn Frode fra jobben til Jørgen var med, og en hel masse folk jeg ikke kjenner til.

Quizen gikk mye i moderne norske litteratur, og særlig da moderne norsk barnelitteratur, så jeg følte ikke at jeg hadde all verden å bidra med. Faktisk visste jeg svaret på hele fire av ca tusen delspørsmål. For å tøffe meg litt, og for å skape en inkluderende følelse overfor de som har forlatt byen, lager jeg en miniquiz med de spørsmålene jeg selv visste svaret på, sånn at du kan føle deg underlegen om du ikke greier alle.

Hva het hesten til Don Quijote?

Hvem skrev "Vi ere en nasjon vi med, vi små en alen lange..."?

Hva heter Bokhandleren i Kabul, fra Åsne Seierstads bok med samme navn, egentlig?

Nevn minst en bok av Jon Michlet hvor personen Wilhelm Thygesen er med.

Ellers var det bare perverst vanskelige spørsmål, sånn som hvilke bøker som ble kåret til de ti beste av dagbladets ekspertpanel, og det skal være med forfatter og korrekt plassering, eller hva heter de ti bøkene om Svein og Rotta, eller hvilke seks kvinnelige forfattere har fått Brageprisen for litteratur for voksne.

Så da vet dere alle sammen at det er bare å sette i gang å lese norsk litteratur, holde seg oppdatert på debutanter, samt sjekke hvem som vinner priser, og så pakker dere snippsekken og kommer til Molde i slutten av august neste år. Vi trenger tre stykker for å komplettere laget, og jeg regner med det blir rift om plassene, så det er bare å forberede seg på en knallhardt uttak.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  01.09.06 10:46

Og ingen slipper inn med mindre de kan ramse opp alle leseløvebøkene som har kommet ut de siste tre årene på under ett minutt.

Arne,  01.09.06 11:16

Jeg er usedvanlig glad i quiz.

Så jeg har allerede begynt å lese bøker, slik at jeg kan være med til neste år, hvis jeg skulle befinne meg i Molde på den tiden.

Quiz-meritter: error1803! not enough space on page.

Rebooting....

Camilla,  01.09.06 11:45

Arne, du er en morsom mann.
Category
Literature
Tags
Quiz
Bjørnsonfestivalen
Views
3418