Most recent comments
Moldejazz 2018
Camilla, 11 months, 2 weeks
Romjulen 2018
Camilla, 1 year, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 2 years, 6 months
Jogging og blogging
Are, 3 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 3 years, 6 months
Reading in dark times
Are, 3 years, 8 months
Moldejazz 2016
Camilla, 3 years, 11 months
Dørskilt
Karoline, 4 years
Melody Gardot
Camilla, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 1 year, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register

Jeg har blitt voksen

I dag krysset jeg en strek i sanden. Jeg gikk over en terskel. Nå er det ingen vei tilbake. Jeg snakker om et viktigere skille enn fast forhold, viktigere enn at man foretrekker vin og bok på sofaen fremfor utepils og høy musikk. Nå har jeg naturligvis alltid ledd begge disse tersklene opp i ansiktet, men for mange er dette fortsatt viktige skiller.

Men det steget jeg tok i dag er uansett evig mye større. Ja, jeg vil si det er større enn å gå til innkjøp av stasjonsvogn, kanskje til og med plen. Det har seg nemlig slik at mamma kom på besøk i dag, og i den anledning måtte vi naturligvis rydde. Det er greit, det gjør jeg alltid når jeg får besøk. Helt vanlig, ingen terskel involvert. Men nå har det seg altså slik at det er i ferd med å bli sommer, og det betyr at sola er fremme lengre og lengre, men fortsatt lav. Og er det noe hverken huseiere eller bilførere liker, så er det lav sol.

Lav sol har nemlig den frekke egenskapen at den gjør deg smertelig oppmerksom på alt som ikke er så rent som det burde være, og da spesielt vinduer. Camilla har mast om dette en stund, men jeg har strittet i mot i det lengste. Jeg er nemlig fullstendig overbevist om at det å vaske vinduer er noe kun voksne og ansvarlige mennesker gjør, og tro mot mine prinsipper har jeg derfor aldri vasket et vindu i hele mitt liv.

La meg her bare presisere at jeg naturligvis har vasket innsiden av vinduer, for eksempel en gang på barneskolen, når Tore prøvde å kaste en epleskrott ut av vinduet uten å åpne det først, og at jeg har vasket vinduer med lynol etter å ha malt vinduskarmene, og at jeg har vasket vinduer for å hjelpe mamma. Det er greit. Poenget er at jeg har aldri, på eget initiativ, vasket utsiden av vinduer, uten først å ha sølt maling på dem. Det er nemlig slikt som voksne driver med.

Men i dag vasket jeg vinduene allikevel. Jeg kan litt teori, så jeg utstyrte meg med såpevann, rent vann, klut og nal, og jobben gikk forsåvidt greit. Jeg fikk litt sånn god "job well done"-følelse, men det var skummelt allikevel. Så nå er jeg altså voksen. Ingen vei tilbake. Nesten halvveis til femti, og jeg kan like godt få meg en krise med en gang. Og det verste er at vinduene ikke ble skikkelig rene engang.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  27.03.06 23:29

Med den introen trodde jeg du hadde dratt en Jokke...

Anders,  27.03.06 23:33

For å håndtere krisen Tor må du klikke og bruke masse penger på elektroniske duppedipper og horer fra Thailand.

Jørgen,  27.03.06 23:39

Portugisiske horer fra Hongkong og billig brennevin.

Kjellove,  28.03.06 00:37

Du må ditche Camilla for en som er halvparten hennes alder og dra på motorsykkelferie med bimboen.

Camilla vil sikkert si det er en dårlig idé, men hun vet ikke hva det er å være mann.

Ragnhild,  28.03.06 11:19

Å vaske vinduer er som å stå i kulissene. I de blankpussede vinduene kan man speile seg og scenarioet, som kan være sol, trafikk og måker i sitt sydende erotiske liv. Å vaske vinduer er å betrakte verden på en så triviell-pompøs måte at man gjerne tegner på dem for så å starte fra scratch.

Arne,  28.03.06 12:38

Du har helt rett Tor i at det kun er voksne som vasker utsiden av vinduer. Gratulerer med en ny epoke i livet ditt. Da jeg bodde i Trondheim ble vinduene til leiligheten kun vasket èn eneste gang på tre år. Og det var det moren til en av de jeg bodde med som gjorde en gang hun kom på besøk fra Bergen.

En gang stod jeg utenfor et vindu, på en gesims i 42. etasje, i stor mangel av klær og en sint ektemann i rommet innenfor. Da så jeg på måkene som flydde forbi og tenkte: jammen lever de et sydende erotisk liv disse fuglene.

Are,  28.03.06 13:20

Wow. Jeg innser at jeg har et stykke igjen å gå. Det er ikke snakk om å vaske utsiden av noe vindu på eget initiativ på en god stund enda.

Personlig føler jeg at jeg ble voksen første gang jeg innså at jeg var over 18 og fremdeles ikke hadde noen av de svarene jeg trodde voksne hadde når jeg var yngre. "Voksne er jo bare barn som er litt større", tenkte jeg. Det var en aldri så liten skuffelse.

Anders K.,  28.03.06 20:55

Ha ha. Jeg leste kommentarene i baklengs rekkefølge, og trodde Arne hadde blitt Ari Behn. Til min lettelse viste det seg å være nok et gullkorn fra Ragnhild «Gelatin og sukker» Torvik.

Og nei, jeg tror heller ikke Camilla vet hva det er å være mann. Det vet derimot Kjelling, som en av de første gangene jeg møtte ham, dro opp ei lommelerke fra frakken klokka ni om morran og tømte i seg en god porsjon ett eller annet, i stedet for å pusse tennene. «Etser vekk all dritten», sa han til meg.

Eivind,  28.03.06 21:02

That's my Kjelling!

Tor,  29.03.06 15:27

Her var det mange freske forslag, men personlig har jeg liten tro på både prostituerte og motorsykkelferie med en 11 år gammel bimbo, og billig brennevin kaster jeg aldri bort penger på.

Jeg tenker jeg lager meg en kanne kaffe, og sier meg fornøyd med egen innsats på krisefronten.

Torgar,  29.03.06 16:25

Du tror det er nok? Hvis du ombestemmer deg, kan du øvelseskjøre sykkel med meg.
Category
Miscellaneous
Tags
voksenpoeng
Voksen
vaske vinduer
Views
3448