Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 11 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 11 months
Kort hår
Tor, 2 years, 11 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 11 months, 1 week
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Jeg er så sint, så sint at jeg nesten flyr i flint!

I fjor høst søkte jeg opptak til et fag med adgangsbegrensning, trodde jeg. Det gikk ikke an å melde seg opp via StudWeb, slik det vanligvis gjør. Dermed måtte jeg ty til Studenservice som ga meg et søknadsskjema. Nå, vel 5 måneder senere er jeg altså _ikke_ oppmeldt i faget, men likevel oppmeldt i eksamen. De ga meg altså en eksamensoppmelding, og jeg, idiot som jeg jo er, stolte på de. Jeg har i løpet av den siste uken utvekslet e-post i hytt og vær. Både med folk fra institutt for bildekunst og med folk fra Opptakskontoret. Herunder følger min siste e-post, som er sendt til Opptakskontoret. Det er da de som burde ta på seg 50% av skylden. Resten er jeg villig til å ta på meg.(Dette er e-posten jeg fikk fra Opptakskontoret)
Hei!


Undervisningsmelding skal gjøres på StudentWeb i perioden 16.november til 1.desember.

Det er ikke lengre mulig å undervisningsmelde seg via papirskjema og
derfor har vi også fjernet disse både fra internett og ifra
Studentservice og andre steder det har vært mulig å få det.Det skjemaet du nok har levert inn er melding til eksamen. En
eksamensmelding er ikke det samme som undervisningsmelding, og vi
gjør
ikke opptak til emner på bakgrunn av eksamensmelding.Informasjon om hvordan man skal melde seg til undervisning i
adgangsbegrensede emner ble gitt både av Studieavdelingen og av
Fakultetene i forkant av, og under, søknadsperioden. Blant annet lå
det info om dette på Innsida.Med vennlig hilsen

Erik Sørli

Konsulent

Seksjon for rekruttering og opptak

NTNU


(Mitt svar)
Takk!

Da er det jo utelukkende min egen feil. Takk for "informasjonen".

Det var i alle fall det jeg hadde tenkt å skrive, men jeg lærte en gang at dersom man er irritert over noe og skal svare skriftlig, skal man ta en pause på 10-15 minutt og ta seg sammen. Etter å ha gjort dette, har jeg et par ting jeg vil nevne.

Aller først; Ja, det er min egen feil. Jeg burde ikke ha stolt på Studenservice. Jeg burde ha vært litt mer observant og helst burde jeg ha kontaktet det relevante instituttet for å søke undervisning i faget.

Likevel, det hjelper meg utrolig lite at dere sier at "det er ikke lengre mulig å undervisningsmelde seg via papirskjema og derfor har vi også fjernet disse både fra internett og ifra Studentservice og andre steder det har vært mulig å få det." når jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig å melde seg opp i faget via skjerm (dette skulle da antageligvis bety at det ikke var mulig å melde seg opp elektronisk (noe som igjen, ut ifra det du skriver betyr at man ikke kan melde seg opp i faget)). Siden det ikke gikk an å bruke StudWeb tok jeg turen til Studentservice og fortalte at jeg ville melde meg opp i et fag som man ikke kunne melde seg opp i via StudWeb. Jeg nevnte også hvilket fag det gjaldt. Jeg ble bedt om å fylle ut et skjema, fylte det ut og leverte det. Hadde jeg vært litt observant så ville jeg sikkert lagt merke til at det nok var som du sier, en eksamensmelding og ikke en undervisningsmelding. Jeg er fullt klar over at det er forskjell på en eksamensmelding og en undervisningsmelding, og at det er for sent å gjøre noe med dette nå. Likevel skulle jeg ønske at Studentservice hadde fått vite om denne praksisen, da de tydeligvis ikke var klar over det.

Informasjon og kommunikasjon, dette er to ord som flere instanser ved NTNU tilsynelatende ikke kjenner til. Dersom jeg går til http://www.stud.ntnu.no, hvorfor er alt jeg kan finne om emner med adgangsbegrensning denne siden:

http://www.ntnu.no/studieavd/ro/opptak/Adgangsbegrensedeemner.htm

Dersom jeg bruker Google så finner jeg litt mer informasjon, som f.eks.

http://www.ntnu.no/studieavd/ro/opptak/Emneopptak.htm,
http://www.svt.ntnu.no/ped/info_studenter/info/adgbegr.htm
http://www.hf.ntnu.no/hf/adm/studier/Utdanningsplan

men det skal da ikke være nødvendig å bruke søkeverktøy for å navigere rundt på NTNUs sider etter den informasjonen man behøver. NTNU dreier seg ikke utelukkende om studenter, det er greit, men det hadde vært fint om dere i det minste prøvde å gjøre informasjonen lett tilgjengelig. Hva er vitsen med å legge ut informasjon som folk trenger året rundt i kun et begrenset tidsrom?

Jeg vet hvordan man undervisningsmelder seg til et adgangsbegrenset emne via internett. Jeg har gjort det opptil flere ganger, men dét er ikke problemet. Problemet oppstod da det ikke var mulig å melde seg opp via nett. I følge instituttet som er ansvarlig for kurset BK1000, skal det ordnes slik at til høstsemesteret 2006 så skal man kunne bruke StudWeb for å melde seg opp i faget. Takk og amen i kjerka, det var sannelig på tide.


med vennlig hilsen
Jørgen Strømme.

Comments

Eivind,  19.01.06 13:44

Heh, kjipern da.

Synes egentlig du har litt for mye uhell med sånne ting som det her.

Anders,  19.01.06 15:13

Fuck u! Fuck your Mamma! Fuck your boss! And FUCK THE WHOLE FUCKING NTNU OF FUCKING FUCKUPS!!!!!

Dette burde du sagt.

Jørgen,  19.01.06 15:39

Det hadde vært herlig.

Anders K.,  19.01.06 16:36

StudWeb... Jeg orker ikke begynne å snakke om alle problemene det har påført meg, mitt liv, min kone og mine barn.

Riktignok har jeg ikke kone eller barn, og hadde jeg hatt det, ville de ikke ha lidd særlig av mine StudWeb-troubles, men det jeg mener er at jeg har litt for opptil fem personer. Bare på grunn av StudWeb.

Camilla,  19.01.06 22:32

Vi kan danne en hat-klubb.
Vi kan møtes på tirsdager og bare sitte og hate studweb og inkompetente idioter på studentservice.
Jeg tror Silje vil være med også. Kanskje.

Jørgen,  19.01.06 22:54

Jeg fikk for øvrig et kort svar hvor de var påtatt forståelsesfulle, men blankt avvisende når det gjaldt problemene. Jeg sakser vilt fra e-posten deres.

I perioden for påmelding til adgangsbegrensede emner, så ser jeg i loggen at du har vært inne på Studentweb en gang, den 28. november. Jeg kan ikke se at det er gjort noe forsøk på å melde seg på noe vis til BK1000 da.
Når du sier at det ikke var mulig å melde seg til emnet via Studentweb så stemmer ikke det.


Basta bom! Ganske bastant påstand der altså. Så jeg sendte screenshot hvor jeg forsøker å melde meg opp i faget slik at de selv kan få se meldingen jeg får: "Du kan dessverre ikke melde deg opp i dette faget via skjerm."

Jeg kommer sikkert til å le/gråte langt inn i neste uke. Såpekokere. Hele gjengen.

Torgar,  19.01.06 22:57

Sikker på at i ett eller annet rom på NTNU sitter ledelsen og filosoferer over hvor lenge de kan "torturere" studentene med idiotiske dataløsninger, triste obligatoriske fag(les: Eksperter i team) og redusert gjenntaksrett. Ikke rart at de studentillitsvalgte er overbetalt....

En hat-klubb høres.... konstruktivt ut.

Eivind,  19.01.06 23:29

Dere vet ikke hvor bra dere har det før dere har prøvd Høgskolen i Hedmarks ClassFronter og Arena.

Johannes,  20.01.06 00:44

Hm. Jeg har alltid trodd at StudentWeb i Oslo var laget som en bacheloroppgave (som fikk karakteren D) i informasjonsteknologi. Kan du bekrefte eller avkrefte dette Are?

Uansett: Jeg oppdaget en dag at jeg kunne flytte fag i utdanningsplanen min til år da jeg ikke en gang hadde tenkt å begynne på Universitetet i Oslo, så nysjerrig som jeg var flyttet jeg et fag til våren 2003. Ooops. Dårlig idé. Da viste deg seg at faget hadde satt seg fast i våren 2003: jeg kunne ikke flytte det noen steder igjen. Hjahja. Da var jeg stuck'o med et fag i utdanningsplanen min som var satt opp et og et halvt år før jeg begynte ved Universitetet i Oslo og kunne ikke rikke faget av flekken. Akk.

Anders K.,  20.01.06 01:10

Ha ha!

Tor,  20.01.06 10:56

Utdanningsplan er artige saker. Matteus og jeg gikk på et informasjonsmøte om dette en gang. Vi satt sikkert 100 stykker i et auditorium og ventet. Et kvarter etter at det skulle begynt kom det noen å lurte på hva vi gjorde der. Etter litt frem og tilbake viste det seg at fakultetet hadde glemt at det skulle være informasjonsmøte.

Da vi dukket opp på oppfølgingsmøtet noen uker senere kom det en fyr som sa at dette med utdanningsplan ikke var helt ferdig, og at vi ville få beskjed. Det var for to år siden, og etter det har vi ikke hørt noe.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
9305