Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Tom Delay

Som noen av dere kanskje vet abonnerer jeg på amerikanske politiske vitsetegninger fra mycomicspage.com. Det er ganske fornøyelig faktisk, både fordi det er ganske morsomt, og fordi jeg får med meg det viktigste som rører seg i amerikanske medier. Jeg er naturligvis spesielt glad i de som slår vitser om den nuværende adrministrasjonen, men det er også interressant med dem som sparker andre veien, mot FN og slikt, fordi det underbygger fordommene mine på en fin måte.

Det er også ganske lett å se om en sak er viktig eller ikke for amerikanerne. Hvis det er mindre viktig er det kanskje et par vitser om den en dag, og så ikke noe mer. Hvis det er viktig er det derimot ganske mange vitser første dagen, og så de påfølgende dagene kommer varianter av de samme vitsene fra de mindre fantasifulle/dyktige tegnerne. Det er også tydelig at det ikke er alt man skal spøke med i USA. F.eks. når Arafat døde var ukesvis med varianter over temaet død gammel mann, spedbarn med button med påskriften "Hope for Peace in the Mideast". Eksempel. Men når paven parkerte tøflene var det tusen på tusen av tegninger som forestilte paven på vei til himmelen, flere som fremstilte det som at han egenhendig hadde kastet kommunistene ut av Sovjet og ca én som kommenterte at han kanskje hadde litt vel konservativt syn på en del ting.

Men hva har dette med Tom Delay, som er overskriften i dag, å gjøre? Jo, saken er den at ca 25% av tegningene har med en person med Delay-button. Eksempel. Eksempel. Og når jeg ser disse tenker jeg alltid "Helvete. Hvem er denne fyren?" Men i dag tenkte jeg ikke det. Jeg tenkte "Helvete. Jeg får ta å finne ut hvem denne fyren er." Så det gjorde jeg.

Thomas DeLay sitter i House of Representatives i USA, fra det 22. distriktet i Texas. Han er republikaner så det holder, og skremmende konservativ. I 1994 ble han Majority Whip i House of Representatives, og i 2003 ble han Majority Leader, så det er ikke noen vanlig bondetulling vi snakker om her. Her er et utdrag fra en tale han holdt til Knesset i juli 2003:

Brothers and sisters of Israel: "Be not afraid."

The American people stand with you, and so does our President.

George W. Bush is a man of integrity and honesty.

He is a man committed to the security of Israel and its destiny among the great nations of the earth.

I've served with presidents of both parties, and I assure you, you could not have a better friend than George W. Bush.

He understands the fundamental truth that terrorism and freedom cannot coexist, and he has defined America's global mission in its terms.

All people who desire peace and freedom are therefore allies of the United States.

And included in that number are the Palestinian people who yearn for peace, who for too long have been used as pawns by their terrorist leadership.

Their plight is real: they have been oppressed and abused by a pernicious enemy.

But their enemy is not Israel, nor its people, nor its democratic government.

Their enemy is Yasser Arafat.


Høres ut som en trivelig fyr med begge beina på jorda, hva? Han har tilogmed egen hjemmeside.

Som Majority Leader er han antagelig en nokså mektig fyr, siden han faktisk kan forlange at republikanerne, som har flertall i House of Representatives skal stemme slik han vil. Og jommen ser han ikke ut til å like å anvende litt makt selv også. Jeg sakser fra wikipedia:

DeLay has also displayed independence from the policies of the Bush Administration. In 2001 DeLay defied the president when he refused to extend Bush's tax cuts to people making between $10,500 and $26,625 a year; when reporters asked DeLay about what he would do about the low-income tax cuts DeLay simply stated it "ain't going to happen." When Ari Fleischer reiterated the president's desire for a low-income tax cut, DeLay retorted "the last time I checked they [the executive branch] don't have a vote." (The Hammer, 276-7)

DeLay even defied George W. Bush on the badly wanted energy bill. DeLay refused to pass an energy bill that did not retroactively protect the makers of MTBE, a gasoline additive that is a poison, from lawsuits. (Ibid)


I det siste har han gjort en (mislykket) innsats for å holde liv i Theresa Schiavo, og han har holdt taler og sagt slik som "Dette er akkurat det som skjer med verden nå. Dette med Terri Schiavo, som liberalerne vil drepe, og med meg, som blir siktet for alt mulig rart som liberalerne har diktet opp." (fritt etter hukommelsen)

Jeg avslutter med enda mer fordomsunderbyggende saksing fra wikipedia:

On foreign policy, DeLay has been a strong supporter of the State of Israel, saying, "The Republican leadership, especially that leadership in the House, has made pro-Israel policy a fundamental component of our foreign policy agenda and it drives the Democrat leadership crazy--because they just can't figure out why we do it!" [3] (http://www.msnbc.msn.com/id/5822374/)

On a 2003 trip to Israel, DeLay toured the nation and addressed members of the Knesset. His opposition to land concessions is so strong that the right-wing National Union Party deputy Aryeh Eldad remarked, "as I shook his hand, I told Tom DeLay that until I heard him speak, I thought I was farthest to the right in the Knesset." [4] (http://archives.lists.indymedia.org/imc-houston/2003-July/007223.html) Former Mossad chief Danny Yatom said "The Likud is nothing compared to this guy." (The Hammer, 236)


-Tor Nordam

Comments

Are,  07.04.05 11:59

Typisk amerikansk svinepels.

Angående Yassir Arafat skal det jo påpekes at det har vært en god del fremgang etter hans bortgang. Om det var fordi han var så veldig slem, eller om det var fordi Israel og USA nektet og samarbeide med ham, får være en annen sak.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5938