Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Kort og u-eksklusiv test: Xbox 360!

Calcuttaguttas midlertidige Københavnkorrespondent har kommet hjem, og bringer med seg ikke bare franske hot dogs, et bilde av den lille havfruen og minner fra det lystige Tivoli - nei, på en ganske almindelig videoutlejeforretning fant han en splitter ny Xbox 360!



Nå er jeg ingen stor tilhenger av noen spillkonsoll etter den gode. gamle Super Nintendo, men dette er tross alt bare en litt pent innpakket datamaskin med litt spesielle spesifikasjoner. Spesielt nok til at jeg hadde veldig lyst til å prøve den. Jeg har tidligere skrevet om alle tre spillkonsoller som kommer ut i år og neste år, hvis du vil ha litt mer bakgrunnsinformasjon.

Maskinen kjørte en demo-disk med blant annet Call of Duty 2, et ganske standard skytespill med andre verdenskrig-tema, og King Kong: The Game Based on the Movie, eller noe i den dur, som ikke trenger nærmere forklaring hva historie angår. Blant PC-entusiaster er det et kjent faktum at skytespill er en annenrangs opplevelse på konsoll - ikke primært grunnet dårligere grafikk, lyd og denslags, men rett og slett fordi man ikke har tilgang på mus og tastatur som styreenheter. For de som ikke har sett noen spille et førstepersons skytespill på en PC skal jeg gi en kort beskrivelse. Spilleren sitter med venstre hånd på tastaturet, og styrer i hovedsak "heltens" bevegelser framover, bakover og til siden. Den høyre hånd ligger på musen, som benyttes til å styre hvor helten ser og sikter hen. Med et lite klikk med venstre museknapp avfyrer man et skudd, som regel.

Dette er hovedprinsippene, og de lar seg ikke gjennomføre på konsoll, da ingen av konsollfabrikantene vil selge mus og tastatur til sine maskiner. Dermed må man klare seg med en vanlig styrekontroll, hvis moderne iterasjoner gjerne har to styrepinner og en del knapper. Disse styrepinnene er ingen match for musen når det gjelder å sikte presist.

Nåvel, dette enorme sidespranget leder oss frem til den ikke overraskende konklusjon: Call of Duty 2 på Xbox360 har også denne svakheten. Som PC-spiller må jeg bare riste litt vemodig på hodet. Hva kunne ikke denne maskinen blitt med en mus og et tastatur! Det er dog ikke bare tragedie på styrefronten - styrekontrollen har innebygd vibrering, slik at man kan føle rekylen når man skyter. Nå er ikke dette noen nyvinning i seg selv, men jeg har spilt Call of Duty på PC, og det slo meg umiddelbart hvilken ekstra innlevelse denne vibreringen bidrar til. Nå kan man få tilsvarende til mus, men dette er ikke vanlig, og på Xbox360 er det standard. Call of Duty 2 var altså et engasjerende førstepersonskytespill med god lyd og grafikk og spennende spill. Over til King Kong.

Demoen her var svært kort, men til gjengjeld meget filmatisk. Det ene brettet man fikk prøve lot en styre King Kong i en regelrett slåsskamp med en Tyrannosaurus Rex. På det andre brettet sprang man rundt, omtrent som Sam Neill i Jurassic Park, og prøvde å avlede denne T-Rexens oppmerksomhet. Grafikken på disse to brettene var imponerende, og slåsskampen mellom Kong og Rex, som selvfølgelig er avledet av den tilsvarende scene i filmen (min antakelse, men jeg skal spise en pose seigdamer på to minutter om jeg tar feil) spredte et bredt glis i mitt ansikt. Filmen simpelthen MÅ bli meget underholdende!

Nuvel. Jeg forlot Xbox360en etter en liten stund, da mine reisekumpaner ikke delte min entusiasme for nestegenerasjons spillkonsoller. Det er her ingen tvivl om at Microsoft har lavet et mæget godt produkt. De haver dessverre ingen revolusjonerende spillopplevelser å støtte det opp med - i alle fald ikke endnu. Og der er svært at argumentere for å bruke 4000 kr på en maskin som ikke tilbyr noe nyt - vent da heller til neste år, se vad for spill der kommer, og sammenlign med Sonys PlayStation 3 og Nintendos Revolution. Forhåpentlig er de her begge to til sommeren.

Comments

Jan Ove,  21.11.05 23:24

Mus og tastatur har jo Xbox fra 2001, skjønner ikke hvorfor du henger deg opp i dette. Det kommer helt sikkert til 360 også. Dessuten så får man 5 ganger flere linjer både den ene og andre veien på tv'n sin.

Å si at "man får vente på revolution og ps3" er jo som å si at "nei, jeg venter med å kjøpe xbox 360, xbox 960 bli sikkert mykjy bedre i år 2015.

Det er vel meg bekjent at Revolution kommer i 2007, og ps3 kommer til høsten 2006, altså begge kommer om to år.

For øvrig så kan alle disse konsollene kjøpes på elutstyr.no :)

Takk for meg.
Jan Ove,  21.11.05 23:27

Tenkte jeg skulle tilføye at man må såklart ha en HD-TV med 1080i, for å få de vakre linjene jeg pratet om. Måtte vel tilføye dette, før noen kom med en arogant "altviter" kommentar om dette. Tenkte å redigere innlegget mitt, men den funksjonen har vist uteblitt. :) God jul.
Jan Ove,  21.11.05 23:29

Den tv'n med linjene har vi også i elutstyr.no :) snart.. når vi åpner. inntil da kan man godt hygge seg litt på xbox360.no :)

Are,  21.11.05 23:42

Tar man med prisen på en HDTV - som jeg er helt enig med deg i at er et must, skal man ha 360 - så blir dette en ekstremt dyr konsoll.

Jeg vet det fins tastatur til 360en, men meg bekjent er det ikke mulig å spille med det, og musen er uansett det viktigste. Det er en designavgjørelse fra MS og de andre at dette ikke er mulig for den gjennomsnittlige sluttbruker, og de har jo gått hardt inn for å gjøre 360en hardere å modde enn hva tilfellet er med Xbox.

Til slutt, de fleste anmeldelsene jeg har sett av 360en kommer til samme konklusjon - Microsoft har ikke et spesielt godt utvalg titler til 360 som ikke vil komme på andre konsoller. Gears of War (som ikke kommer før på nyåret?) og Condemned: Criminal Origins er vel noen av unntakene. Dette retter seg sikkert til neste år, men da dukker jo som nevnt PS3 opp også.

Høsten 2006 er vel bare et år unna? Personlig har jeg og trua på Revolution i løpet av neste år. Og venter man med å kjøpe 360 til neste år vil man antakelig spare både på prisreduksjoner på selve 360en og ikke minst nedgang i prisene på HDTVer. Men for all del, om det er noen av titlene som bare kommer til 360 som man virkelig er ivrig etter å spille, kan det jo godt være verdt det.

Eivind,  22.11.05 01:59

Xbox360 - urk, det har jeg dårlig troa på. Den konsollen har ikke vist fram noe interessant, bortsett fra bra grafikk. Skal ikke nekte for at jeg ser litt fram til å få den demonstrert på en rå HD-TV da.

Med tanke på at den første xboxen må være den minst interessante og minst fantasifulle konsollen jeg har sett, synes jeg det er litt kjipern at MS fortsatt satser på null innovasjon og fullt trøkk på kjipe sports- og bilspill.

Leve Nintendo :)

Anders,  22.11.05 02:30

Jeg har ikke gitt opp på at Sega kommer ned ny konsoll snart :) Og når EA games har tatt over verden kommer sikkert de også med en.

NES Forever!

Jørgen,  22.11.05 13:08

Blææææææh!

Jan Ove,  22.11.05 16:38

Det jeg sa var at den GAMLE xboxen hadde keyboard og mus til å spille fps spill på. Nå er vel project gotham racing 3, og test drive unlimited, grunner nok i seg selv til å kjøpe en xbox360. Med tanke på at du kan ( jeg regner med ) gjøre det samme som på en chippet orginal xbox, så er jo dette ingen pris for slik et mesterverk. Skulle du kjøpt en pc med disse spesifikasjonene hadde du jo måttet ut med mye mer.

En xbox 360 og en philips 37PF9830 37', samt en god 5.1 forsterker og noen høgtalere vil nok få øyne til å gråte, og ører til å gå frem over av glede, samme hvor "anti-nytenkende" den er.

Nå regner jeg med jeg kommer til å kjøpe alle 3 konsollene, og gleder med spesielt til revolution og styre staken :)
Camilla,  21.11.10 12:05

Nå som gud og hvermann har en av disse dyrene, er dere fortsatt skeptiske?

Jeg må tilstå at jeg fortsatt ikke har prøvd en.

Jørgen,  21.11.10 12:24

Microsoft kan brenne.

Eivind,  21.11.10 14:22

Artig å lese en oldschool gammel anmeldelse av X360, og morsomt at konsollen holder seg så godt, 5 år etter! Nå i ettertid må jeg jo innrømme at Wii-en (Revolution) har vist seg å være en skuffelse. Det har kommet en håndfull virkelig gode spill, men det har vært stille altfor lenge på den fronten nå.

Ellers er jeg godt fornøyd med min PS3 og venter i spenning på Mass Effect 2.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5446