+ 2022
+ 2023

Molde - Lillestrøm 4-2!!

JAAAAA! Slik kan man med ett ord oppsummere Molde - Lillestrøm den 6. november 2005. La meg gjenta oppsummeringen: JAAAAAAAAAA!!!!

Siden jeg vet flesteparten av Calcuttaguttas lesere har en heller begrenset interesse for sport, skal dere få en ekstremt kortfattet oppsummering av kampen.

Den var jevn og spennende. Molde og Rob Friend skåret 1-0 først, og vi gikk til pause på det resultatet, som var fullt fortjent etter denne skribents oppfatning.

Lagene hadde ikke vært på matta i 13 sekunder i andre omgang før Lillestrøm utlignet. Kalddusj de-luxe! Alle Molde-hjerter ble fylt av engstelse - et 2-1 fra Lillestrøm virket bare så alt for plausibelt. Heldigvis hindret Molde Lillestrøm-skåring, og omtrent femten minutter før slutt ble det Molde som gikk opp til 2-1, ved senegaleseren Madio Konate. Jaa! Det ble femten neglebitende minutter, men det så ut som Molde skulle hale det i land... inntil siste spilleminutt.

Magnus Powell dytter Magnus Kihlberg slik at han faller, og ballen er borti Kihlberg, et eller annet sted, sikkert i armregionen... Visstnok hands! Straffe! En meeeeeeeeeeeget omstridt sådan!! Straffen settes utagbart helt oppe i venstre hjørne. Neei! Går det an! Er det muulig!! Lillestrøm-fansen eksploderte i gledesrus mens vi Molde-gutta hadde et heller slukøret uttrykk i fjeset. Dermed ble det ekstraomganger, siden cupfinalen må ha en vinner.

Ekstraomgangene spilles over to omganger á femten minutter. Den som leder når disse er over, vinner. Hvis det stadig er uavgjort blir det straffekonkurranse. Etter bare fire minutter skårer Daniel Berg Hestad - jaaa!! Nydelig! Klarer vi holde dette? Heldigvis, takk og pris - etter fire minutter i andre ekstraomgang setter John Andreas Husøy inn 4-2-målet og alt blått spretter i været og brøler i vill glede. JAA! Nå må det gå!

Og gikk gjorde det - Lillestrøm var stadig mer tannløse i sluttspurten, selv om de hadde noen sjanser, mens Molde tidvis briljerte i angrepsspillet. Molde ble cupmestere!

Det er veldig fristende å si at "neste sesong, den har i trua på, altså". De fleste hadde den holdningen før inneværende sesong, og med forbehold om at Molde beholder plassen i eliteserien har det jo ikke gått så aller verst nå i høstsesongen! Kanskje er det på tide å hente frem drømmen om seriegull igjen?