Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 10 months
Moldejazz 2018
Camilla, 5 years, 3 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 10 months
Selvbygger
Camilla, 4 weeks, 1 day
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 10 months
Kort hår
Tor, 3 years, 10 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 5 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 10 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

it's:learning

Da jeg kom på at jeg kunne skrive om it's:learning ble jeg først fornøyd, fordi det er å så mye å mene om det. så ble jeg redd og usikker, og lurte på om jeg kanskje hadde ment ting om det før. Søk med google.com på strengene

it's site:calcuttagutta.com
learning site:calcuttagutta.com
helvetes nazi-opplegg site:calcuttagutta.com

viser imidlertid at så ikke er tilfelle. Om det allikevel skulle vise seg å være feil beklager jeg dette.

For de som ikke går på NTNU må jeg nesten begynne med å fortelle hva dette dreier seg om. it's:learning er ment å være et system hvor faglærer kan kommunisere mer eller mindre direkte med studenten, legge opp oppgaver og relevant informasjon, og der studenten kan levere inn besvarelser. Det krever innlogging naturligvis innlogging, for sikker identifikasjon av besvarelser (selv om makken min forteller meg at det er gammeldags og utrygg kryptering hver gang jeg logger på).

Problemet med it's:learning slik jeg ser det er at det ikke har noen fordeler i forhold til en hjemmeside for faget (bortsett fra dette med oppgaveinnlevering, som man aldri benytter seg av på fysikk), og det har betydelige ulemper. I begynnelsen var det mye bråk fordi faglærer kunne se om du hadde lastet ned en fil eller ikke, og det hadde visstnok vært tilfeller der faglærer på forelesning hadde ramset opp navn på personer som ikke hadde lest nok av den tilgjengelige informasjonen om faget. Det høres helt sykt ut, men det er uansett ikke det som er mitt problem med it's:learning.

Problemet er at det er lukket. Man får nemlig kun tilgang til informasjon i de fagene man er oppmeldt i. Med en hjemmeside for faget kan hvem det skulle være gå inn og lese seg litt opp og vurdere om de vil ta faget, eller se om de finner noe nyttig der. En god faghjemmeside kan gi deg alt it's:learning kan gi deg, men det kan også gi det samme til hvemsomhelst, og html koster ikke penger. Store, ubrukelige programvareløsninger har en tendens til å gjøre det, spesielt hvis de har catchy navn og virker fremtidsrettede og snakker om kommunikasjon. Kommunikasjon kan man da for helvete bruke e-post (straumbrev), som også er gratis, til.

Det som sikkert skal være fordelen med dette er at det skal være enkelt for faglærere å legge ut info. Det er det kanskje, jeg har aldri vært logget inn på it's:learning som faglærere, men jeg har laget en hjemmeside med notepad, og det er ikke akkurat så forbanna vanskelig. Det er ikke mye som kreves for at en hjemmeside skal være tilnærmet perfekt. Ta for eksempel en kikk på denne: FY 3403. Dette er en utmerket hjemmeside. Den forteller meg det jeg vil vite, og den lar meg laste ned øvingene. Akkurat det samme som it's:learning brukes til, bare at jeg også kan få tilgang før jeg har meldt meg opp i faget, som ikke er nødvendig å gjøre før en måned etter studiestart. Det er ikke akkurat vanskelig å lage en slik side. Bittebitte litt html, og en link til en mappe er øvingene ligger. Burde være overkommelig for folk som bruker livet sitt på så forske på ting å lære seg dette.

For et eksempel på en perfekt hjemmeside, ta en kikk her:

Comments

Are,  28.10.05 11:33

Det er et veldig viktig poeng å ha veldig tilgjengelig kursmateriale - også for de som ikke tar kurset. Om jeg ikke husker helt feil la jo MIT ut all kursinformasjon, slik at hvem som helst kan dra nytte av det. Alle fag på institutt for informatikk fungerer i prinsippet slik - du kan for eksempel gå inn og se på alt materiale for "Introduksjon til operativsystemer og datakommunikasjon" høsten 2004. Veldig nyttig.

Jalla løsninger som koster mye penger og begrenser nytteverdien av materiale universitetet produserer likevel har vi ikke bruk for. E-post funker fint for toveis kommunikasjon, man kan eventuelt lage et enkelt system for oppgaveopplasting i tillegg. Og så kanskje et forum, hvis man vil ha muligheten til å diskutere online med alle studentene. Men - det må være mest mulig åpent.

Tor,  28.10.05 12:30

Oisann

Jeg legger merke til at de siste par avsnittene er borte på grunn av en feilskrevet link. Jeg skal se om jeg får satt dem inn senere, hvis jeg kan huske hva jeg skrev.

Arne,  29.10.05 00:15

Haha :) Tar Olausen bilde av hver tavle før han visker den ut igjen??
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4423