Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Calcuttagutta fyller 10 år!

I dag er det ikke mindre enn ti år siden Are postet den aller første posten på calcuttagutta.blogspot.com, og ti år må i grunnen kunne sies å være en respektabel alder for en blogg. Selv om aktiviteten har gått noe ned med årene vil jeg fortsatt si at Calcuttagutta i høy grad er en levende blogg, noe jeg håper den kan fortsette å være i mange år fremover.

Jeg finner det ikke like lett som før å slenge sammen en artikkel på kort tid i løpet av en ettermiddag, noe jeg tror det er flere grunner til. For det første har jeg allerede skrevet om mange av tingene som det er naturlig for meg å slenge sammen en kort artikkel om, og videre har jeg med årene begynt å føle at jeg burde skrive litt mer om seriøse temaer, og ikke så mye om det jeg har gjort på i dag. Når jeg ser tilbake på gamle artikler er det imidlertid ofte de som har et element av det jeg drev med på den tiden jeg synes det er morsomst å lese om igjen. For eksempel er det veldig interresant å lese om igjen det jeg skrev om fysikk og programmering for fem-seks-sju år siden. Slik sett kunne jeg kanskje like godt skrevet en dagbok, men kanskje skriver man bedre når også andre skal lese det, og forhåpentligvis har også andre glede av å lese i allefall mesteparten av det jeg skriver.

En annen ting er at nå som jeg har en ordentlig jobb, og ikke lenger er på universitetet, er det for det første ikke så lett å ta en time til å skrive en artikkel om jeg får et innfall i løpet av dagen, og for andre er det ikke like naturlig å skrive om det jeg driver med på jobb. Det er mulig jeg kan bli flinkere her, egentlig. Jeg jobber jo i et veldig kult miljø med mange andre fysikere, programmerere og nerder, og vi snakker jo om mye spennende innen fysikk og programmering som ikke er direkte knyttet til jobben.

Jeg har forøvrig lagt merke til i det siste at jeg veldig ofte trekker frem en gammel artikkel eller to som grunnlag for en diskusjon hvis et tema jeg vet jeg har blogget om dukker opp. Det hadde vært interessant å se om det er mulig å gjøre noe utvikling som gjør siden mer egnet til denne type ting. For eksempel er den ikke spesielt responsiv, søkefunksjonen er litt så som så, og mange artikler mangler nøkkelord. Det blir heller ikke bedre av min besettelse med å aldri bruke samme tittel to ganger. Jeg har nok syndet mot denne regelen ved noen anledninger, men den har også ofte ført til overskrifter som ikke gir mening før man har lest artikkelen, og som dermed ikke er så lette å komme på når man leter etter noe. En annen ting jeg skal prøve å få på plass så fort som mulig (gjerne i ettermiddag, om jeg rekker det) er naturligvis en boks som viser en tilfeldig artikkel fra for 10 år siden.

Ellers har det seg jo slik at selv om Calcuttagutta fyller ti år i dag er det ikke før 1. januar mitt bloggforfatterskap har jubileum. Jeg skal se om jeg kan komme på noe med litt mer schwung over til da. I mellomtiden vil jeg oppfordre alle til å løfte glasset og bli med på en skål for Calcuttagutta og ti nye år.
Camilla, Are, Ole Petter, Anja likes this

Comments

Camilla,  05.12.14 23:34

Jeg kunne godt tenke meg mer aktivitet, men hvis et år er ti år i bloggår vil jeg si vi holder koken.
Are,  13.12.14 13:42

Forsinket sådan. Jeg hadde ambisjoner om å bidra litt på bursdagen, men sliter med å få livet ellers til å henge sånn noenlunde sammen om dagen, så det har blitt litt utsatt.

Jeg har veldig stor glede av å lese gamle poster, både mine egne og andres. Det kan være riktig så fornøyelig å plukke en tilfeldig måned for mange år siden og se hva som ble skrevet. (Jeg må begynne å skrive litt igjen snart, slik at dette blir like festlig om en 10 års tid.)

Men nå må jeg bære toåringen litt, så...
#symptomatisk
Category
Miscellaneous
Tags
calcuttagutta
jubileum
10 år
Views
4281