Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Angående unnskyldninger

Dette er selvfølgelig mine egne meninger.

Unnskyldninger er viktige. Når de menes, viser du at du bryr deg, og det er viktig per definisjon i dagens samfunn. Dette skriver jeg for å si unnskyld til Tor og mest Camilla fordi jeg lovet å skrive en artikkel på søndag som jeg ikke skrev. Jeg kan komme med unnskyldninger som at vi så på tegneserier i tre timer og så gikk en tre-timers tur, men faktum er at jeg sa jeg skulle gjøre det, men gjorde det ikke. "En klok mann sa en gang at" alt som kommer før ",men" bare er oksebæsj. Dette er tidvis meget sant, og jeg mener at slike unnskyldninger, ikke de unnskyldningene med mening, bør elimineres. De trekker de andre ned i søla og er i veien for at folk er ærlige og tar ansvar.

Og da, for å begynne et avsnitt med en sideordnet konjunksjon, er vi over i dagsaktuell sosial-politisk debatt. Dessverre tas denne debatten utelukkende på det politiske plan, som fører til "at alle ledere må gå etter '22. juli'-episoden" (generelt generert sitat). Jeg vil ikke trekke dette langt ut, konklusjonen min kommer til å bli at hvis noen skal gå så er det media. Gjerne alle sjefene, men aller helst en god del av journalistene også. Verden, spesielt Norge og ulvene, er bedre tjent om halvparten av journalistene gjør jobben alle gjorde før, bare bedre, og den andre halvparten blir gjetere for sauer.

Det virker som om det er konsensus for at alle skal huske hvor de var 22. juli i fjor. Jeg husker tilfeldigvis hvor jeg var, hjemme i stuen og jobbet (programmerte eller jobbet med en figur, antageligvis) med tv-en på. Jeg fikk med meg de fleste oppdateringene på nett og på tv, hovedsakelig fra NRK, vanligvis en meget god nyhetskilde. Denne dagen viste media-Norge nivået sitt. Og det var labert. Jeg skulle gjerne roset den ene personen, som jeg dessverre ikke husker navnet på, som var nøktern og minnet på at det var lite fakta på det proverbiale bordet og at politiet holdt fortsatt på med etterforskningen. Alle andre, og da mener jeg dessverre alle andre, både journalister, opplesere og "eksperter", var fullt i gang med å finne frem "Caps LOCK"-tasten for å skrive "terror". All omtalen av 22. juli-episoden som en terrorhendelse har kommet fra media og oppildnet av media. Ganske så likt som svineinfluensa-episoden, eller -skandalen om du vil. Under press viser man sitt sanne vesen; mange oppførte seg skuffende i forbindelse med denne hendelsen.

Hvis noen kommer hjem til meg og søler overalt, så vil jeg at de skal ta ansvar ved å rydde opp. Ikke ved å gå. Med mindre det er snakk om en person fire laken i vinden som ikke klarer å stokke armer og ben, da er det best å gå hjem og legge seg. Jeg synes det er viktigere å ha en politidirektør med erfaring enn en mediasjef med erfaring.
Camilla, Are, Karoline, Hanna Maja likes this

Comments

Camilla T.,  21.08.12 21:04

Jeg må bare spørre... Mener du at 22. juli ikke var terror?

Knut,  22.08.12 14:37

Ja, jeg mener at det ikke var det.

Ordboken sier at terror betyr ekstrem frykt. Terror er for meg for meg få steg unna katatonisk frykt. Terror er (over) fryktnivået når du ikke tør gjøre som vanlig. Du legger veldig om vanene dine for å unngå eller prøve å unngå det du er redd for. Du blir inne av frykt for bomber, for eksempel. Det som skjedde 22. juli var en enkeltepisode som kom ganske ut av det blå. Det har vært liten eller ingen grunn til at noe liknende skal plutselig skje igjen. Fryktnivået før og eter denne episoden er ikke markant høyere, mener jeg. Folk går på jobb som vanlig, spiller lotto som vanlig, osv. Kun de pårørte vil jeg anta er stort endret. Bortsett fra media da. Ensidige media (med det mener jeg media som forteller deg ting og hvor du har liten påvirkningsevne på budskap og sendemåte, for eksempel avis, tv, radio) er de som har brukt terrorbegrepet. De har aset opp til terror. Hvis det kan kalles terror i etterkant er det fordi media har skapt den frykten og følelsen hos folk, ikke basert på realiteten. Og det var her jeg trakk inn svineinfluensa-skandalen. En boble skapt av medisinfabrikanter, basert på ubegrunnet frykt og blåst opp av media og handelsavtaler. Profittmaksimering lå bak en verdensomspennende kampanje for å sprøyte utestede medikamenter inn i flest mulig mennesker kun for å tjene flere nuller på en bankkonto. Jeg synes dette er trist og kvalmende på en gang. Oppnå merkelappen pandemi for å tvinge land til å kjøpe massive kvanta av varen din for å oppfylle avtaler undertegnet av byråkrater.

Jeg hadde egentlig tenkt til å stoppe der, men siden historiefortelling ligger bak mye av menneskehetens utvikling kan jeg dele en kort en. Jeg fulgte noen ned til et vaksinasjonssenter slik at de kunne ta vaksinen. Innenfor døren ble jeg også tilbudt et slikt skjema man måtte fylle ut først, men takket høflig nei. Personen gjentok tilbudet i alle fall tre ganger og sa slike ting som "det er ikke for deg, men tenk på familie og venner [jeg kunne smitte]". Det kunne oppfattes som jeg stod på tiltalebenken og måtte forsvare mitt personlige valg for denne tilfeldige personen. Jeg ble provosert og sa flere ganger høflig at det ikke kom på tale. Jeg ser lett for meg at mange endret synspunkt under slik behandling. En jeg kjenner veldig godt, la oss kalle henne Trine (jeg bruker ikke navnet fordi jeg har ikke spurt om å dele historien på nettet), er selv lege og ville ikke ta vaksinen. Hun ble utsatt for mobbing og regelrett gruppepress fra omtrent samtlige kolleger på grunn av dette. Det synes jeg er skamløs oppførsel av hodeløse kyllinger.
Are likes this

Anders K.,  22.08.12 16:05

Jeg innrømmer at jeg har lav utholdenhet med tekstvegger, men jeg håper det ikke er nevnt tidligere og minner om at hvis man skal bruke ordboka så er det forskjell på terror (latin for frykt) og terrorisme (organiserte voldshandlinger i fredstid for å oppnå et uttrykt politisk mål).

At journalister notorisk blander sammen alle ord som ligner litt på hverandre, er ikke lenger overraskende. Men la oss ikke gå i fella og synke ned på samme nivå.
Kjellove, Knut likes this

Knut,  22.08.12 16:12

Jeg liker din ordbok bedre enn min. Min tok ikke med ordet organisert i beskrivelsen av terrorisme, men jeg mener det må være med.
Kjellove,  22.08.12 20:26

Det er også noe å si for ikke å bruke ordbøker som politisk rettesnor (eller skrive artikler i fylla).

Knut,  22.08.12 22:56

Generelt er jeg enig med deg, Kjellove, men jeg håper ikke du sikter konkret til denne artikkelen.
Category
Rant
Tags
media
juli
Views
5020
Google hits
1
Last google search
hanna maja knut