Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 4 months, 2 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 2 years, 9 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 4 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 4 months
Kort hår
Tor, 1 year, 4 months
Ravelry
Camilla, 11 months, 2 weeks
Melody Gardot
Camilla, 2 years, 10 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 1 month
50 book challenge
Camilla, 4 months, 2 weeks
Ten years ago
Kongull og meg
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Aftenposten

I høst abonnerte jeg en stund på Aftenposten. Det var jeg forsåvidt fornøyd med, bortsett fra at den ikke kom til frokosten, fordi den kom med vanlig post, og fordi kanskje noe slikt som 80% av papiret var bortkastet, fordi det handlet om sport, som jeg driter i, jobber i Oslo, som jeg ikke har lyst på, og leiligheter i Oslo, som jeg ikke trenger.

Men det var allikevel fornøyelig å abonnere, fordi det er kult å sitte i sofaen og lese en enorm avis, og man kan ta den med på skolen, så ser man kul ut der også. Men så kom altså nyheten om at Aftenposten skulle gå tabloid. Det ble rett og slett for mye for meg. Ikke bare fikk jeg en enorm bunke papir i posten hver dag, hvorav mesteparten gikk ulest i søpla, men nå skulle den ikke lenger se kul ut en gang. Jeg fornyet ikke abonnementet.

Det viste seg å ikke være riktig fremangsmåte, fordi avisen fortsatte å komme, og etter en stund kom en "betalingspåminnelse" i posten. Jeg så for meg at man måtte forskuddsbetale, og hvis man ikke betalte fikk man ingen avis, men det er altså ikke tilfelle. Nesten som www.britannica.com, der man må legge inn VISA-nummer for å få en uke gratis prøveabonnement, og "for your convenience" blir det trukket penger fra kortet ditt hvis du ikke sier opp før prøvetiden løper ut. Men etterhvert kom jeg meg altså ut av Aftenpost-helvetet.

Det er litt trist, for det stod veldig mye bra å lese der, som man ikke finner igjen på nettutgaven. Særlig gode kronikker og leserinnlegg fra statsråder og denslags. Mye bra.

Forøvrig så jeg en liten dings på tv for lenge siden, der engelskmenn ble spurt om hva de syntes om at The Times nå fantes både i tabloid og broadsheet. De fleste sa enkle ting som at de likte den gamle versjonen best, så de kjøpte den, og noen syntes det var bra det fantes en mindre versjon, fordi den var lettere å lese på undergrunnen, osv. osv., før det helt til slutt kom en mann som sa at det ikke spilte noen trille hvor stort papir man trykket The Times på, siden den uansett hadde vært en kryptofascistisk drittavis siden den ble oppkjøpt av Rupert Murdoc.

Til høsten kommer Aftenpostens papirutgave med sitt eget helgemagasin. Dagbladet har jo lenge hatt Magasinet på lørdager, som jeg faktisk har vært fast kjøper av inntil i høst (jeg synes det blir mer skrot der også), og for ikke så lenge siden begynte de jo med eget søndagsbilag også, med ting om design og slikt. Crazy. Men nå har altså Aftenposten bestemt seg for å ta opp kampen, og de skal komme med sitt helgemagasin allerede på fredag, for å være tidligere ute. Oppstart blir i andre halvdel av oktober, og bilaget blir i ukebladformat, og på glanset papir. Høres spennende ut. Jeg siterer fra aftenposten.no:


- Vi skal lage et bredt magasin, med hovedvekt på det som alltid har vært Aftenpostens styrke, nemlig kunnskap og nytte. Aftenpostens slagord er "Det er godt å vite", vårt nye magasin skal forsterke dette ved at det også blir gøy å vite, sier Matre.


Hvis dette blir bra kommer jeg kanskje til å begynne å kjøpe denne hver fredag. Mmmm, jeg ser det for meg. Som mange kanskje har fått med seg skal jeg jo flytte til høsten. Jeg skal flytte hit, og får veranda. Dermed kan jeg sitte på verandaen hver lørdag morgen, og drikke kaffe og lese dette helgemagasinet, som jeg kjøpte på vei hjem fra skolen dagen før. Så kan jeg diskutere nyhetene og slikt med Anders, som har sagt at han kommer på frokost, middag og kvelds hver eneste dag. Da gjelder det bare å håpe på at det fortsatt er varmt og fint i siste halvdel av oktober.

-Tor Nordam

Comments

Eivind,  20.05.05 00:15

Tabloidformat er bra. Da går det an å spise frokost og lese avisen samtidig :)
Are,  20.05.05 03:52

Personlig er jeg en tilhenger av tabloidformatet - spesielt etter å ha kost meg mye med Dagsavisen i sommer. Den avisen burde hatt langt flere lesere i Osloområdet. Selv om jeg ikke har veldig store antipatier mht bredformatet - det har sin sjarm - må jeg si jeg synes det er greit å kunne lese Aftenposten uten å leke arealplanlegger.

Anders G.,  20.05.05 09:57

Helt enig med Are. Nå har jeg aldri lest aftenposten foruten på nettet (det er vel dyrt å abonnere på den utenom Oslo spør du meg), men det er til gjengjeld første stopp for meg på avisfronten. Derimot har jeg bladd et par ganger i Sunnmørsposten som kommer daglig hit, og den er i storformat. Det er et mareritt om jeg ikke har hele spisebordet for meg selv. (I tillegg til at det ikke er noe interessant der) Jeg har derfor sett frem til at den kom i tabloid, og at jeg flytter sørover til høsten, da skal jeg ihvertfall vurdere papirutgaven på nytt.

Jørgen,  20.05.05 22:47

Er det ikke fortsatt "særlig gode kronikker og leserinnlegg fra statsråder og denslags" i aftenposten selv om den nå får plass på bordet? Jeg skjønner at du trengte et så stort stuebord egentlig :)

Tor,  21.05.05 11:35

Joda, aftenposten er fortsatt bra, den er bare ikke fullt så kul, og i og med at det følger med så evig mye søppel jeg ikke trenger (kåker, jobber og savnede katter i oslo) så tippet vekta i aftenpostens disfavør når den trappet ned på kulheten.

Jørgen,  21.05.05 16:38

Herregud, det blir helt meningsløst å poste noe fornuftig her nå.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4677
Google hits
4
Last google search
veranda site:calcuttagutta.com