Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Datalagringsdirektivet

Hittil har jeg stort sett blitt møtt med overveldende stillhet når jeg har postet om features på nye Calcuttagutta, men jeg prøver en gang til likevel. Så er dere i alle fall informert. Hvis man har sjekket ut demoen på www.presskanne.com i det siste, har man sikkert lagt merke til at det ikke har skjedd noe særlig siden for en måneds tid siden. Det skyldes at jeg har har vært mye på reise, og ellers mye opptatt. Når sommeren nærmer seg regner jeg imidlertid med at jeg vil få mer tid til trivelige ting som å hacke django, så da skal det nok bli vei i vellinga.

Den neste featuren jeg planlegger å implementere er en mulighet for å laste opp bilder. Det er noe jeg har savnet i dagens løsning, og hvis man kikker på gamle artikler vil man sikkert komme over en og annen der bilder mangler, for eksempel fordi student-kontoen de lå på ikke lenger er aktiv. Det er heldigvis ikke noe som er spesielt vanskelig å ordne. Are og jeg har kommet frem til at den beste måten å gjøre dette på, er å benytte seg av Amazon S3. Det er en fleksibel tjeneste der man kan laste opp filer og gjøre dem tilgjengelig på nettet, og man betaler for så mye plass som man bruker. Spesielt dyrt er det heller ikke, det koster noe slikt som 15 cent pr. gigabyte, og noe lignende for trafikk. Med andre ord ikke spesielt mye til vårt bruk.

Slik jeg ser det for meg vil dette funke ved at man har et eget skjema for å laste opp bilder. I likhet med det meste annet i verden er det noen som har skrevet et python-bibliotek for å koble til S3, så det skulle ikke være noe stress. Etter opplasting gjør vi antagelig noen triks med reskalering, så man får bildet i flere størrelser, spesielt uttenkt for å passe fint til bredden på siden. Når man har lastet opp et bilde vil man så bli tatt til en side der man kan se alle sine opplastede bilder, og der man kan klippe og lime kode for å putte inn bildet i en artikkel, ferdig med en div-tag for å floate bildet hit eller dit, og antagelig med flere størrelser tilgjengelig, og sikkert slik at bildet blir en link til en større versjon. Litt som embed-funksjonen på youtube.

Når vi først lager en slik funksjon er det også kort vei til å lage en funksjon der man kan krysse av hvilke bilder man vil skal være offentlig synlige, og så ha muligheten til å vise disse bildene som et album eller en portfolio eller hva man skal kalle det. Vi må imidlertid passe oss så vi ikke finner opp flickr på nytt, for flickr finnes allerede, og ser ikke ut til å gå sin vei med det første. Litt innspill hadde derfor vært digg. Jeg ser for meg dette som et ledd i det som har vært nevnt her tidligere, nemlig muligheten til å kustomisere sin egen profilside nokså hardt.

Og helt til slutt, som et eksempel på noe jeg synes ser kult ut, Ulfs fotoblogg eller hva man skal kalle det. (Hva skal jeg kalle det, Ulf?)

Såh. Thoughts, plz.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  10.05.10 11:13

Jeg føler ikke noe stort behov for å kunne lage et fotoalbum her. Når jeg laster opp bilder til artikler er det like ofte bare illustrasjonsbilder som ikke egentlig har noen funksjon utenfor artikkelen, og å se gjennom et slikt sett med bilder vil ikke gi mening. Og til annet bruk har jeg flickr.