Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

UGMadness

I dag har jeg stort sett kastet bort hele dagen på å lese hele UGMadness, som er en webcomic med Magic*-humor. Det er antagelig ikke den eneste nettegneserien (som er et mulig norsk ord for webcomic) basert på Magic, men om du vet om flere trenger du ikke fortelle meg om dem. Det vil sikkert bare lede til flere bortkastede dager. Navnet refererer forøvrig til et deck**, blå****-grønn madness, som var populært i Standard***** i 2003 eller noe slikt.

Apropos Magic, jeg spilte faktisk noen runder i lunsjen i går. Det viser seg nemlig at flere andre stipendiater og post.doc.er på fysikk spiller eller har spilt magic, faktisk så mange at jeg mistenker at fysikere er overrepresentert i den Magic-spillende delen av befolkningen. Vi snakker her om personer som, i likhet med meg, har spilt litt av og på på et passe avslappet nivå, som fortsatt har kort liggende og som synes det er god pauseunderholdning å spille et par runder med et eksperimentelt, hjemmebygget deck. I går spilte jeg med Håvard, som jeg greide å denge ganske bra med mitt Turbo-Opposition-deck******. Jeg er rimelig fornøyd med egen innsats, da han har pleid å denge meg tidligere.

Hmm, hvis jeg stopper her vil dette bli stående som en litt rar og usammehengende artikkel. Samtidig vil den ha mer fotnote enn faktisk tekst, og det er alltid noe man bør strebe etter, så da sier vi det.

-Tor Nordam


*Magic: the Gathering

**Magic er et samlekortspill, der det i øyeblikket finnes 11206 forskjellige kort. Når man spiller velger man ut 60 kort, og disse utgjør et deck. Etter at internett dukket opp er det blitt veldig vanlig at man leser hvilke deck som har gjort det bra i turneringer, og prøver å lage noe som ligner mest mulig. Det finnes derfor til enhver tid relativt få deck som dominerer. Dette er litt kjedelig, og personlig synes jeg det er mye kulere å bygge egne combo-deck. Dette gjør meg til en Johnny***.

***Timmy, Johnny og Spike er de tre arketypene på magicspillere. Litt forenklet kan man si at Timmy foretrekker de enkle kortene med store effekter, Johnny liker å finne intrikate komboer som ingen andre har tenkt på, og Spike liker å vinne, og vil typisk spille med det decket som har vist seg å være best.

****U står for Blue, fordi B står for Black.

*****Standard er et turneringsformat der man grovt sett bare har lov til å spille med kort som har kommet ut de siste to årene. Dette gjør at nye spillere kan komme til, uten å måtte kjøpe alle kort som har kommet ut siden 90-tallet, og det gjør at de tilgjengelige kortene endres hele tiden, så spillet ikke stagnerer.

******Et deck jeg bygde for å erstatte Turbo-Stasis*******, da det roterte ut av Standard.

*******Et deck som essensielt vinner ved å sørge for at ingen kan gjøre noe som helst, og så bare sitter og ser på mens motstanderen decker******** seg selv. Veldig kjedelig å spille mot, og forhatt av nesten alle.

********Når man spiller Magic begynner man med 7 kort på hånden, og så trekker man ett nytt kort fra resten av decket hver runde. Hvis man er tom for kort, slik at man ikke kan trekke, taper man. Da sier man at man har blitt "decked".

Comments

Camilla,  01.05.10 23:15

Jeg kunne godt tenke meg å spille Magic igjen, men jeg antar at du må ha med litt vel mange kort hvis jeg skal kunne bygge meg et deck. Kanskje vi kan bygge et for meg i sommer, så kan vi spille i høst en gang? Du får ikke lov til å bruke Turbo-noesomhelst.
Category
Miscellaneous
Tags
Magic: The Gathering
webcomics
Views
4251