Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

ymse

Jeg har egentlig en hel masse jeg burde gjøre akkurat nå, og jeg føler meg dessuten ikke super-duper-inspirert til å skrive en lang kvalitetspost, så jeg tenkte jeg skulle vende tilbake til røttene her på calcuttagutta, ved å komme med et par urelaterte avsnitt om noe jeg har lest i det siste.

For det første har jeg begynt å lese litt i arkivet på en blogg skrevet av en hissig programmerer. Eller, jeg vet vel ikke om han er hissig, men han fremstår litt slik i måten han skriver på. Det var han som skrev posten om irc i emacs som jeg linket til i lynforumet her for noen dager siden, og for de som ikke gadd å klikke på linken kan jeg nevne at poenget hans er at når han jobber senker det effektiviteten hans om han må ta oppmerksomheten sin bort fra emacs, for eksempel fordi noen snakker til ham. Teamet hans har derfor begynt å kommunisere via irc, og det finnes naturligvis en irc-klient for emacs, så da er den saken biff.

Bare for å trekke frem et par tilfeldige artikler kan jeg nevne en om python, som han ser ut til å bruke en del, og en om havsalt (slik man putter på maten), som han ikke bruker. Jeg leser denne bloggen mer fordi jeg synes han er kul enn fordi jeg er enig i alt som sies. For å gi et eksempel på denne kulheten (som om det skulle være nødvendig med noe mer enn at han bruker en irc-klient i emacs) kan jeg klippe og lime litt fra en post om en nylig overgang fra Movable Type (et eller annet publiseringsverktøy) til Jekyll (et annet publiseringsverktøy):

It only took me a day and a couple of angry Python scripts to migrate all my shit to Jekyll from MT. Comments are still off because I don't care in the slightest what people have to say, and certainly not enough to slow my stuff down with Javascript.




Han snakker videre om fordelene ved å benytte statisk html, og sier at sidene hans laster på rundt 300 millisekunder, og det fikk meg til å tenke på den pågående utviklingen av djangogutta. Jeg installerte en middleware som genererer litt statistikk, og det viser seg at sidene våre stort sett laster på rundt et halvt sekund når jeg kjører development serveren på min egen maskin, og såvidt jeg kan bedømme omtrent det samme på serveren til subsys. Er det bra? Jeg er ikke sikker. Vil det bli verre når vi får en svær database? Hvem vet?

Når jeg tenker meg om er det forresten en mulighet for at Are vet. Han overrasker meg stadig med å faktisk tenke på hva som foregår i databasen, og andre ting som antagelig stemmer fra ekte innsikt, noe han formodentlig har opparbeidet seg ved å studere datagreier i en årrekke, for deretter å jobbe med datagreier i en litt kortere årrekke. Det er mulig fysikere faktisk ikke er best til alt likevel.

Forøvrig: I øyeblikket kjører vi hjemmesiden vår hos domeneshop, men når vi bytter til django-opplegget kommer vi også til å bytte til subsys. Jeg valgte subsys fordi det var den første norske webhotelltilbyderen jeg kom over som støtter django, men jeg sier meg allerede fornøyd med valget. Alt funker utmerket, og de har alltid vært veldig høflige, raske og hjelpsomme når jeg har sendt epost med spørsmål.

Det var egentlig et par ting til jeg hadde tenkt å filosofere litt over, men denne posten ble mye lengre enn jeg hadde sett for meg til å begynne med, så jeg kommer til å nøye meg med en av dem. Jeg har tenkt litt over dette med muligheten til å svare på en kommentar, heller enn å svare på en artikkel, på en slik måte at det vises hva man har svart på. En vanlig måte å gjøre dette på er det jeg i hodet mitt kaller forum-metoden, slik det for eksempel gjøres på www.readandfindout.com (eksempel fra en diskusjon om drapet på Asmodean). Ulempen med denne metoden er at man må klikke på en link for hver kommentar man vil lese, og det synes jeg er litt vel tungvint på en side som dette, der de fleste kommentarene er nokså korte.

Bare for å klargjøre er altså forskjellen at slik vi gjør det kommer alle kommentarene nedover på en linje, uten innrykk eller noen annen indikator på hva kommentaren faktisk er en kommentar til, mens forum-metoden viser ved hjelp av innrykk hvilken post man faktisk kommenterer.

Jeg har fundert litt på å skrive et script som lager en mellomting mellom disse to, ved å ta en forum-side, hente ut teksten fra alle kommentarene, og så vise siden med hele teksten til hver kommentar, i stedet for bare en link, men fortsatt med innrykk som indikerer hvor kommentaren hører til. Her en dag kom jeg imidlertid helt tilfeldig over en slik mellomting, i Rise of the Eldrazi-spoilerenwww.gatheringmagic.com. Jeg synes egentlig det er en ganske elegant løsning, så hvis du føler noe om denne saken, skrik ut, og din mening vil antagelig bli vektlagt på et eller annet vis. Send us your reckons!

-Tor Nordam

Comments

Knut,  06.04.10 14:04

Hi hi, Kargan Dragonlord. Alle vet jo at dragene i Kargad er vingeløse!

Jeg tror dessuten ikke at Kalessin likte den typen tungmetall, men på en annen side, hvem vet? Drager er jo så uforutsigbare.

Tor,  07.04.10 13:50

Så det var det du hengte deg opp i. Da blir du vel med å spille Magic i lunsjen i morgen?