Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

djangogutta

Jeg er for øyeblikket på besøk hos Are, på Sagene i Oslo. Og som vanlig når jeg er på besøk hos Are (eller motsatt) diskuteres det datagreier. Temaet denne gangen har stort sett vært Calcuttagutta. Det viser seg nemlig at Are og Anders har en plan om å skrive Calcuttagutta på nytt, på en seriøs og industristandard måte. Samtidig har jeg lekt litt med tanken på å skrive Calcuttagutta på nytt i Django, noe jeg tipper vil ta mye kortere tid. Grunnen til at vi har begynt å tenke på dette er at det finnes en del ønsker om ny funksjonalitet, som vi tror vil være lettere å implementere fra grunnen av, heller enn å begynne å lage masse stygge hacks i den eksisterende koden, som i følge Are er spaghettiorientert programmering.

I tillegg har Are og Anders et ønske om å utvikle seg faglig ved å bygge opp en side fra grunnen av med seriøse verktøy, mens jeg har et ønske om å kunne være med å utvikle. Nå har jeg ikke tenkt å la mitt ønske om å være med på moroa stå i veien hvis Are og Anders faktisk går i gang med å bygge oss en digital borg av en blogg, men (igjen i følge Are) har de syslet med denne tanken i fire år, opprettet to repositories på google code, begynt å snakke seriøst om temaet flere ganger, og ikke faktisk gjort så mye. Så det er nok en ganske stor sannsynlighet for at det vil gå vesentlig fortere om jeg begynner å hacke i django. I tillegg er det antagelig både lettvint og gunstig for Are og Anders å lære django, mens det er fullstendig uaktuelt at jeg skal lære meg noe mer seriøst.

Samtidig er det et viktig poeng (synes jeg) at man ikke bruker mer tid på å bygge siden enn man bruker på å generere innhold. Are heller litt mer mot at det er greit å kaste bort litt tid på å programmere så lenge man lærer noe av det, og det er vel egentlig sant nok, men jeg føler i alle fall at jeg ikke har lyst til å bruke så mye tid på å skrive siden på nytt hvis det ikke er et ønske i befolkningen. Så derfor denne posten. Har du ønsker og idéer til ny funksjonalitet som vil gjøre din Calcuttaguttaopplevelse bedre? Legg igjen en kommentar.

Følgende ønsker har vært nevnt tidligere:


  • Kategorier

  • Tags på artikler

  • Mulighet for epost når noen kommenterer din artikkel

  • Mulighet for å laste opp bilder og andre filer

  • Mulighet for å stenge kommentarer

  • Vis at en kommentar har vært redigert

  • RSS-fra lynforum

  • Bedre søkemuligheter

  • Ryddigere polls

  • Oversikt over sist leste artikkel når man er innlogget



og sikkert noe mer som jeg ikke husker i farten.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  27.02.10 19:54

Jeg kunne tenke meg en slik knapp eller link nederst på siden som tar en til tidligere artikler. Det vil jo overlappe med Arkivet, men det er noe jeg liker når jeg kommer over det på andre blogger. Det er et større sprang å gå til arkivet. Det jeg mener er at man da får en ny side med artikler ordnet akkurat slik forsiden er, bare med artiklene som går like forut for dem på forsiden. Og så videre ad inf.

B,  06.03.10 15:59

Django er jo absolutt et godt verktøy for calcuttagutta, wsgi er også kult, men temmelig overkill for et lite forum hvis man hours teller.
Hva er linken til repositoriet?

-tweet with your feet.
Category
Technology
Tags
calcuttagutta
utvikling
django
ønsker
Views
3548