Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 11 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 11 months
Kort hår
Tor, 2 years, 11 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 11 months, 1 week
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Den fryktelige begynnelse

Etter å ha sett Tore og Jørgen som forplikter seg til å skrive flere ganger i uken kan jeg ærlig innrømme at jeg kommer til å skrive ganske sporadisk. Når jeg ikke klarer å stå opp før klokken 12 på hverdager klarer jeg ikke å skrive til faste datoer. Dessuten er jeg usikker på om jeg klarer å finne på noe å skrive om hver gang. Ta for eksempel denne gangen, jeg hadde tenkt å skrive noe når jeg kom tilbake fra skolen, men klarte ikke å finne på noe og sovnet senere på senga pga at jeg stod opp kl 07.30 i dag. Etter et par timer søvn og like mange timer med counter-strike fant jeg ut at det igjen var på tide å skrive mitt første innlegg til Calcuttagutta. Og nå har det gått enda flere timer i vente på at jeg skal finne på hva innlegget skal handle om.

Nå er jeg lei av å tenke og har bestemt meg for å skrive om det fantastiske spillet ”The Legend of Zelda – The Minish Cap” som jeg spiller på i disse dager. For de som ikke kjenner til dette spiller er det gitt ut til gameboy advance og følger den samme stil som andre Zelda spill som har kommet til gameboy og snes. Men The Minish Cap går ikke helt samme vei som ”Links awakening ” og ”A Link to the Past” ved at det har introdusert flere nye ting som aldri har vært sett i tidligere Zelda spill. Links historie begynner ved at det er festival i kongerike Hyrule. Hvert hundrede år feires det at for x-antall år siden så kjempet en mann ved hjelp av de mystiske Picoriene demoner vekk fra landet. Hans sverd har blitt tatt vare på og vinneren av sverdfektekonkurransen skal få et lignende sverd og få se den originale som blir presenter for han i en høytidelig seremoni. Vinner av turneringen er den suspekte Vaati og når det legendariske sverdet blir presentert for han så smekker han ned samtlige soldater og prøver og ta sverdet. Når Vaati da tar sverdet blir demonene som var i sverdet sluppet løs og den blir ødelagt, i tillegg til dette, kjip som Vaati er, så forsteiner han stakkars Prinsesse Zelda som prøver å hindre han. Links oppdrag blir å fikse det legendariske sverdet, bekjempe Vaati og redde Zelda.

Det som er spennende med ”The Minish Cap” er at man møter på Ezlo en grønn figur som fungerer som Links assistent og hatt, det er han som gir Link muligheten til å krympe slik Link kan møte de mystiske Picori/Minish og utføre mange risikable eventyr. Det fine med at Link må krympe er at man nå må tenke litt annerledes for å kunne komme videre frem i spillet. Det andre som er nytt i ”The Minish Cap” er de så kalte Kingstone’ene. Det er halve steiner som Link finner, får eller kjøper rundt omkring på spillet, disse steinen skal man da fusjonere med andre steiner som hyggelige mennesker eller skapninger har. Da skjer det en forandring et eller annet sted på kartet og Link kan få tak i ting som tidligere var utilgjengelig. I tillegg til dette er det også flere våpen som jeg mener og huske og ikke ha sett før.

Man får en helt ny og unik opplevelse i ”The Minish Cap”, man har det tradisjonelle som ga oss gledene som vi hadde fra tidligere spill og man har det nye som gjør ”The Minish Cap” til noe annet enn en ren kopi. For alle som har Gameboy advance vil jeg anbefale ”The Minish Cap” på det varmeste.

Det var altså mitt første innlegg, jeg beklager hvis dere synes det er dårlig. I så fall skal jeg prøve å gjøre det bedre til neste gang.

Comments

Tor,  20.01.05 22:42

Da vil jeg nok en gang være den første til å gratulere. I min streben etter å være først har jeg faktisk ikke tatt meg tid til å lese posten en gang, men den er sikkert bra. Skal lese den nå. Det er fornøyelig at vi har fått enda en skribent. Kanskje vi snart begynner å bli så bra at vi kan få lesere utenfor vennekretsen?

Jørgen,  20.01.05 23:40

Steike! Makan til frekkhet. Har ikke lest posten engang!
I motsetning til Tor, så har jeg faktisk lest den og kan si at den absolutt var verd å lese. Jippi! Du kan jo skrive om flere spill og filmer senere, kanskje?

Eivind,  20.01.05 23:56

Hehe, synes det var fint, jeg.
Kanskje du kan skrive om pornosamlinga di?

Tore,  21.01.05 00:40

Makan.

Jeg har lest den, og ser frem til flere spillanmeldelser. Gratulerer!

Jeg forventer snart at calcuttagutta blir linket til på forsiden av dagbladet.no. Foresten har jeg ikke forpliktet meg til å skrive flere ganger i uken, jeg har forpliktet meg til å skrive når det passer meg, som den gjesteskribenten jeg er.

Are,  21.01.05 00:44

Spillanmeldelser er bra! Jeg blir rent "A Link to the Past"-nostalgisk. Uten at det har noe med saken å gjøre, vil jeg nevne at jeg nesten kjøpte X-Wing Alliance på eBay for noen dager siden. Og kan noen maile meg Bilkes e-postadresse?
Category
Miscellaneous
Tags
Zelda
The Minish Cap
gameboy
Views
5610