Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

The Return

Jeg har nå kommet meg tilbake til Trondheim, og jeg konstaterer at det ikke er like mye snø her som i Molde. Men det er egentlig greit nok, for jeg har ikke med meg ski. Jeg er naturligvis også tilbake i leiligheten min, og i den forbindelse kan jeg konstatere at jeg nå er eier av en mikrobølgeovn. Jeg er litt usikker på om jeg synes det er en bra ting. Videre har jeg vært tilbake på kontoret mitt, og der kunne jeg konstatere at kaffekollektivet i gangen min har blitt hakket mer avanserte. Det kom nemlig frem at noen hadde litt penger til overs på årets budsjett, så de gikk til innkjøp av en slik Nespresso-maskin, altså en slags espressomaskin, bare at den bruker ferdigpakkede små patroner med kaffe.

Dette gjør naturligvis kaffelaging til en veldig renslig affære, men det gjør det også umulig å bruke fersk kaffe, og det fratar deg muligheten til å stampe kaffen selv, for ikke å snakke om at du er tvunget til å kjøpe kaffen din fra Nestlé, som i følge wikipedia ikke er spesielt store på fairtrade, pluss at det genereres relativt mye avfall pr kopp når all kaffen er porsjonspakket. De eneste valgmulighetene du har med et slikt system er om du vil ha stor eller liten kopp, og om du vil ha blå kaffe, grønn kaffe eller brun kaffe, og sikkert et vell av andre farger. Jeg refererer her til fargen på patronen kaffen kommer i, og fargene betyr formodentlig et eller annet, men jeg har ikke satt meg inn i hva. Jeg er i alle fall skeptisk, og kommer nok ikke til å pakke bort presskannen med det første.

Jeg kan ellers meddele at jeg i skrivende stund befinner meg på toget fra London til Edinburgh. Det viser seg nemlig at det å sende en pappeske med saker og ting til Norge koster noe i samme størrelsesorden som det å reise en tur selv, så da tar jeg like godt noen dager ekstra juleferie. Det viser seg videre at å fly fra Trondheim til London, og så ta toget til Edinburgh, er omtrent like dyrt og like raskt som å ta toget til Gardermoen, og så fly til Edinburgh, så da gjorde vi det. Det har dessuten den ekstra fordelen at man kan ta et par timer i London, og da kan man si slike ting som «Jeg skal treffe noen til lunsj i London i morgen», og dermed høres ut som er rimelig fæl person. Og vi møtte faktisk venner til lunsj i London, men det var altså ikke det viktigste målet med turen.

I leiligheten min er jeg nå fått i hus ca 80% av tingene jeg tok med til Molde i sommer, resten ble det naturligvis ikke plass til i bilen på vei oppover, og jeg har fått båret opp omtrent 25% av tingene fra boden min i kjelleren. Jeg kan ikke si at jeg ser spesielt mye frem til å ta fatt på resten når jeg kommer hjem på søndag kveld, men det må vel gjøres. Og forhåpentligvis blir det en stund til neste gang jeg skal leie ut leiligheten min.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Camilla,  06.01.10 00:01

Det var en koselig lunsj. Vi tok forøvrig en kaffe på en riktig hyggelig bar/kafé/restaurant som heter Camino og ligger litt til høyre for King's Cross (mot Scala, hva nå det er). Det er det eneste stedet jeg har kommet over på hele de britiske øyer som vet hva en cortado er. Plusspoeng i fleng.

Tore,  06.01.10 03:18

Du må ikke nøle med å spørre om du vil ha hjelp til å lempe ting fra boden din.
Category
Travel reports
Tags
Edinburgh
London
leilighet
Realfagbygget
Trondheim
snø
nespresso
Views
4655
Google hits
2
Last google search
kaffekollektivet+%2C+trondheim