Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Stormen kommer. Men ikke før om fire dager.

Som mange sikkert vet er tiden snart kommet. Den 27. oktober kommer The Gathering Storm, bok 12 i Wheel of Time. Mens det tidligere har gått i gjennomsnitt 1,4 år mellom bøkene har det denne gangen gått hele 4 år (og 16 dager) siden Knife of Dreams. Som en person som fortsatt liker Wheel of Time begynner jeg derfor å bli ekstrem klar for å lese denne boken nå. Spesielt siden ting virkelig begynte å skje i litt høyere tempo i forrige bok. Tråder ble nøstet opp, spørsmål ble besvart, spennende ting skjedde, og jeg begynte å føle at slutten nærmet seg med stormskritt. Og så er pause på fire år. Bittert.

Jeg annonserte i sommer at jeg hadde tenkt å skrive et sammendrag av hver bok frem mot utgivelsen av The Gathering Storm, slik at man kunne friske opp detaljer fra de tidligere bøkene, og eventuelt slippe å lese noen av de senere bøkene, og likevel nyte denne boken. Nå kom jeg dessverre aldri lengre enn New Spring, primært fordi det viste seg at jeg ikke husker godt nok til å skrive sammendrag uten å lese bøkene på nytt, og det har jeg ikke hatt tid til/fått lov til. Jeg har dessuten bestemt at det er egentlig mye lurere om jeg skrive disse sammendragene slik at de er klare til den siste boken kommer ut, om to år, så kan de som vil lese slutten heller spare opp de tre siste bøkene og lese alle i en smell.

(For de som virkelig er interessert finnes det forøvrig mange andre kommenterte gjennomlesninger av hele Wheel of Time.)

Men. Poenget er at for å korte ventetiden til denne boken har jeg lest teorier og denslags, og naturligvis prologen og de to første kapitlene, som finnes tilgjengelig på nettet (kapittel 2 kun som lydbok). I det sist har dessuten folk begynt å få tak i boken. Først kom det anmeldelser fra folk som faktisk fikk boken tilsendt tidlig for å skrive anmeldelser, slik som Jason hos Dragonmount, men nå har også vanlige mennesker begynt å få tak i boken på grunn av udugelige bokhandelansatte som har solgt boken før slippdatoen. Diskusjonsforumene begynner dermed å ha en del spoilere, og disse har jeg lest med stor interesse. Uten å ha lest boken føler jeg dermed at jeg kan si at dette kommer til å bli en av de mer actionfylte bøkene hittil, og jeg vil nok anbefale alle å lese den.

For å gjøre livet lettere for andre som eventuelt måtte føle for å lese spoilere har jeg samlet de viktigste her. Så resten av denne posten inneholder spoilere. Spennende, spennende spoilere.

Spoilere:

Jeg kødder ikke. Ekte spoilere:

Spoilere! Kom og kjøp spoilere:

Ikke kom å si at jeg ikke advarte deg. Spoilere:













Er du sikker på at du vil gå videre? Det kommer spoilere.










OMG!!1 SPOILERE!!1










Hurin kommer tilbake.

Bela er med!

Elaida blir tatt til fange av the Seanchan. Hennes nye navn later til å være Suffa.

To av the Forsaken blir drept (ordentlig drept), muligens tre.

Sheriam viser seg å være Black Ajah.

Rand innser at han ikke kan løse alle problemene alene, selv ikke ved å være tøff og macho og hard som en skikkelig hard stein.

Verin har tidligere referert til et prosjekt hun begynte å jobbe med for 70 år siden. Det viser seg at prosjektet gikk ut på å bli med i The Black Ajah, for å samle navn og offentliggjøre dem. Hun gir listen til Egwene, som henretter nesten samtlige.

Verin dør.

The Seanchan angriper Tar Valon, men Egwene driver dem tilbake ved hjelp av en heftig sa'angreal og novices som linker.


Når jeg ser på disse i ettertid så det egentlig ikke så imponerende ut, og jeg begynner å tenke at det er litt trist at jeg brukte en hel del tid på å lese gjennom 22 sider med forumposter (5 av dem inneholdt stort sett stadig sintere poster fra to personer som krangler om hvorvidt Egwene er teit eller ikke.) for å finne ut dette. Men konsensus på forumene later til å være at denne boken er blant de beste i serien så langt, og det skjer ting i øst og vest. Så jeg gleder meg. Som en unge til julaften.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  23.10.09 17:22

Jeg føler veldig sterkt at den beste måten å få Jordan-bøker servert på er ferdigfordøyd i spoiler-form. På den måten slipper man å lese seg gjennom dem selv og man får med seg alt som skjer. For det som skjer er ikke så ille. Det er bare skrivingen man må gjennom.

Var det ikke slik at man skulle finne ut hvem som hadde drept Asmodean, også? Har ingen sagt noe om det på disse forumene?

Tor,  23.10.09 17:29

Jo, de har sagt at vi ikke får vite det. Men du "vet" det jo allerede, så det spiller vel ingen rolle?

B,  25.10.09 16:27

urk...

B,  25.10.09 16:27

urk...

B,  25.10.09 16:28

urk...

Christian,  02.11.09 08:02

Jeg er ganske overbevist om at Sheriam ble avslørt som Black Sister i en foregående bok, da hun ble forhørt av Aran'gar i teltet, men jeg har ikke tilgang til bøkerne og husker i det hele taget ikke hvilken bok jeg skal kikke i...
Anyway, lidt surt å sitte i england (book central) og ikke få tak i boken før jeg kommer hjem (neste helg).
Jeg har valgt å ikke lese teasere så som prologue og chapter 1+2 fordi jeg kommer til å absorbere boken via huden, når jeg får fingrene i den!

Oh, ps. husk at Egeanin er en darkfriend

Are,  02.11.09 08:50

Jeg leser Knife of Dreams på lesebrettet mitt nå. Men jeg ser at Tor har tenkt å slippe TGS som e-bok om et år?!? Hva tror de folk med Kindle og internettilgang kommer til å gjøre - kjøpe hardcoverutgaven eller vente et år med å lese den? Enda godt det ikke finnes torrents og denslags!

Are,  02.11.09 08:51

Dagens selvfølgelighet: Persongalleriet i KoD er latterlig stort.
Category
Literature
Tags
Wheel of Time
The Gathering Storm
Brandon Sanderson
Robert Jordan
spoilere
Views
5358
Google hits
17
Last google search
"stormen kommer" bok utgis