Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Fysikermøtet på Røros 2009

Jeg reiste tirsdag den 11.august til Trondheim, for å tilbringe en dag i min gamle hjemby før turen gikk videre til Røros for å delta på Norsk Fysikermøte 12-14.august. Siden jeg var på gamle trakter var det naturlig å finne ut om det fremdeles var noen gamle kjente jeg kunne henge litt med. Og det var det: Tor møtte meg på jernbanestasjonen kl.09.30 om morgenen og vi gikk for å ta en kopp kaffe på dromedar. Etterpå tok vi turen opp på gode, gamle Gløshaugen der Tor viste frem det flotte kontoret sitt og vi spiste lunsj med Sigbjørn. Jeg tenkte å ta bilder underveis, men det viste seg at jeg hadde tatt med et kamera uten batteri. Derfor blir det dessverre ingen ekte bilder tatt av meg i denne rapporten. Men jeg lovet Tor å skrive en rapport om turen, så det skal det bli!


Den flotte hovedbygningen på Gløshaugen.

Mange gode minner dukket opp da jeg var i Trondheim. Jeg tok til og med en tur til sjakklubben på kvelden, og deltok i en hurtigsjakkturnering, uten å imponere nevneverdig. Turneringslederen, Tore Løvås, hadde jeg tidligere kommentert til Tor at gikk forbi oss i gangen på realfagbygget, hvorpå Tor svarte 'han lille tjukke med bart?'.


Tore Løvås.

Jeg tok tog til Røros onsdag morgen, og traff et par andre fysikere fra Bergen. Hotell Røros var et usedvanlig flott hotell, med flere store konferansesaler. Alle rommene hadde til og med eget navn, etter lokale geografiske steder. Mitt rom het Feragen, som er et vann i nærheten av sentrum, tror jeg. Da jeg hadde sjekket inn, fikk jeg plutselig dårlig tid til selve åpningen av konferansen, og fortet meg gjennom en lang gang. Der fikk jeg selskap av en annen fyr som var forsinket til åpningen, og vi diskuterte hvor vi skulle gå. Plutselig åpenbaret det seg en svær konferansesal fullstappet med folk, og denne andre fyren stormet inn og presset seg inn mellom noen folk på en ledig stol. Jeg var litt mer tilbakeholden, for det var et eller annet som jeg ikke fikk til å stemme. Framme ved foredragsholderen stod nemlig en whiteboard med teksten 'Motivasjon, kompetanse, læring'. Det ble helt stille i salen da vi kom inn, og etter litt resonnering utbrøt jeg 'kompetanse? Dette kan umulig være fysikk-konferansen!'. Et sekund med stillhet fulgte, før hundre og femti norsklærere brøt ut i spontan latter. Jeg snek meg stille ut, men stakkaren som allerede hadde satt seg ned, fikk større problemer. Ned en trapp og til høyre dukket den enda større Falkbergetsalen opp. Der fant jeg heldigvis en ledig plass med en gang, og fikk med meg hele åpningsforedraget. Det ble holdt av den kjente briten John Barrow fra Cambridge University. Han holdt et interessant foredrag om hvorvidt naturkonstantene forandrer seg.


John Barrow in action. Han hadde forøvrig den samme dressen på Røros, akkompagnert med hvite skinnsko.

Leder for konferansen var Arne Brattaas fra NTNU. Og om Barrow hadde klesstil fra en annen tid, så stod ikke Brattaas tilbake på noen som helst måte. Fyren er et 80-tallsikon. Han åpnet også middagen senere på dagen med å fortelle at vi skulle på blåtur etter måltidet. 'Og blåturen går til de gamle gruvene' fortsatte han, uten å trekke en mine. Turen til gruvene var forøvrig en stor opplevelse. Hele turen til Røros var en stor suksess faktisk. Min egen presentasjon gikk veldig bra, jeg kunne svare på det ene spørsmålet jeg fikk etterpå, og kunne slappe av i baren resten av dagen. Morten Kildemo fra NTNU var forøvrig kongen av kjellebaren, der det stod et flygel. Den sympatiske nordlendingen viste seg å være et musikals vidunder, og underholdt lenge med både salsamusikk og jazztoner som fikk folk til å kaste seg ut på gulvet.

Om noen få timer er det nøyaktig en uke til jeg skal levere masteren min. Derfor er jeg en smule stresset for tiden, og stress kan slå ut i forskjellige former, blant annet i drømmer. I natt hadde jeg en rar drøm. Jeg drømte at det var fysikermøte på NTNU. Av alle steder ble det avholdt på St. Olavs hospital, og på vei til konferansesalen, måtte jeg steppe inn som turnuslege og behandle en haug med pasienter. Da jeg kom frem til konferanseåpningen, viste det seg at det var Star Wars-tema på fysikermøtet denne gangen. Leder for konferansen var faktisk Paul Anton Letnes (som deler kontor med Tor på realfagbygget). Han hadde svart kappe og en lyssabel, og introduserte første foredragsholder: 'Officer Sett, can you please come to the podium?'. Jeg satt i salen ved siden av Tor og Camilla. Da Paul Anton henvendte seg igjen til 'Officer Sett', ropte Camilla 'Skal det ikke være Seth?' Og da ble Paul Anton sint og forlangte at Camilla forlot salen.

Velvel, hva kan jeg si? Jeg legger skylden på masterskrivingen. Men det holder kanskje ikke. Nå må jeg uansett fortsette å skrive.

Comments

Camilla,  25.08.09 10:43

Lykke til med masteren.
Og flere rapporter (det være seg om fysikk-konferanser eller rare drømmer) hadde også vært fint. Jeg lo en del av denne.

Tor,  25.08.09 16:15

Vi får bare håpe Dr. Løvås ikke googler seg selv så ofte.

Arne,  25.08.09 18:27

Hehe, tenkte på det :) Det var derfor jeg skrev navnet hans med å istedenfor to a'er, som han skriver det.

Arne,  25.08.09 18:28

Ups, det gir visst ikke noe særlig forskjell på google. Men heldigvis finnes det minst 15 med samme navn i Norge, så det går nok greit!

Ole Petter,  25.08.09 22:12

Barrow er en hyggelig fyr. Hvis man beskjærer bildet litt blir det veldig tydelig at han er midt i en episk kamp mot Voldemort, og ikke i ferd med å gi atter-en-presentasjon. Sånn forresten.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
7354