Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Police Box Coffee -- Doctor Who style

Det hender jeg innser at jeg tar ting for gitt som jeg egentlig burde stoppe og beundre regelmessig. Det er mye slikt i Edinburgh. Scott Monument, for eksempel, er egentlig veldig imponerende; Edinburgh Castle er også egentlig iøyenfallende når man ikke er vant til det. Men det er som om hjernen slutter å registrere slike ting etter en stund, og det er egentlig ganske trist.

Det som ga meg denne åpenbaringen i dag var imidlertid hverken Scott Monument eller slottet, ikke engang den generelt imponerende georgianske arkitekturen som omgir meg. I dag var det stedet hvor jeg daglig kjøper kaffe.

Kontoret mitt ligger et sted som heter Buccleuch Place, like bak George Square i Edinburgh. Det er en rekke stenbygninger, fulle av trapper og små kontorer som huser doktorgradsstudenter og professorer av diverse slag. Like utenfor døren inn til kontoret mitt står det daglig en liten rød boks, og det er fra den jeg får kaffen min.

Her kan dere se bygningen min til venstre, og boksen til høyre. Når jeg tenker meg om er det kanskje merkverdig nok å selge kaffe fra en rød "Police Box" -- jeg kan ikke huske å ha sett det noe annet sted enn her i Edinburgh. De er imidlertid spredt rundt omkring i byen, stort sett rundt universitetet, men ikke utelukkende (tror jeg -- det er ikke så godt å si, for universitetet selv er ganske spredt). Inne i disse boksene står så noen stakkarer og hutrer om vinteren og svetter om sommeren og lager rimelig god kaffe for en billig penge.

Jeg får fylt en god del av småprat-kvoten min utelukkende takket være disse kaffe-stoppene, og det er ikke usannsynlig at uten dem hadde jeg blitt enda mer innesluttet og sosialt handikappet enn akademia allerede har gjort meg. Ikke bare hender det du må stå i kø sammen med studenter og forelesere (jeg får tilfredsstilt en god del av intrige-tørsten min, også, i den forbindelse), folkene i boksene kjeder seg helt sikkert noe vanvittig (det er nemlig ikke plass til mer enn en av gangen der inne), så de griper gladelig sjansen til å snakke med noen mens de lager kaffe for å få variasjon. Men jeg digrerer.

Poenget var at ja, det er kanskje litt uvanlig i seg selv å kjøpe kaffe fra politibokser, men denne utenfor kontoret mitt er spesiell.(Her er forresten et bilde til, for å gi dere en bedre idé om størrelsesforhold og slikt.)

De mer observante av dere (i alle fall blant de av dere som er tilstrekkelig geeky i riktig retning) vil kanskje allerede (ledet av henvisningen i tittelen min) ha notert seg enkelte merkverdigheter synlige i det forrige bildet (nei, jeg tenker ikke på Kool Drinx 4 Kool Dudz ... jeg bruker mye tid på å overse akkurat den delen). Jeg lar i alle fall ikke referanser til "Torchwood Industries" gå upåaktet hen. Ei heller "Alien Technology" eller "'Time' Travelling".

På bildet til venstre kan man så i tillegg merke seg et bilde av en dalek og av the Doctor foran tardisen. Alt i blåtoner, men det er slikt man må leve med; jeg regner med at det har hengt der noen år. Jeg vil anta at det ikke er en tilfeldighet at både kaffe-boksen og tardisen er "police boxes", selv om den ene er rød og den andre blå. Strødd rundt om i Edinburgh er det forøvrig også en rekke blå politibokser som har stort sett riktig farge, om enn litt feil fasong, for den interesserte Doctor Who-fan. De later imidlertid ikke til å være i bruk. Hvis en av dem begynner å selge kaffe skal jeg passe på å ta et bilde av den også. Eller også hvis en ung mann/905 år gammel Time Lord i dress og frakk kommer ut av en av dem på noe som helst tidspunkt. Jeg lover.


Og det var dagens merkverdighet fra det edinburghiske bybildet. Bragt til dere av Camillas prokrastinering -- deadline igjen på tirsdag.

Comments

Tor,  29.05.09 19:32

Sett slikt. Er det Dr. Who-referanser på den som står inne på George Square også? Det ville i såfall være pinlig at jeg aldri har lagt merke til dem.

Camilla,  29.05.09 20:06

Nei, den på George Square har ikke Doctor Who-referanser. Men den er til gjengjeld en ekte gammel politiboks, tror jeg.

Tor,  29.05.09 20:46

Jeg husker den sprø damen som pleide å stå på George Square. Hun som sa "And how's your day today?", og som faktisk ikke ga seg før hun fikk vite hvordan dagen min var.

Camilla,  29.05.09 20:47

Hun står av og til i George Square, av og til foran Buccleuch Place. Og hun lurer fortsatt på hvordan dagen min er.

Camilla,  30.05.09 20:05

Det viser seg at dette stammer fra Glasgow. I alle fall etter hva jeg kan se. Glasgow er stedet hvor politiboksene er røde, og det er visst der disse kaffe-selgerne har tatt dem i bruk først også. Jeg antar at det bare var et spørsmål om tid før noe bra kom ut av Glasgow også.