Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Grand Prix

På lørdag er det, så vidt jeg har forstått, Grand Prix. Og hvordan vet jeg det? Jo, jeg har fått tilbud om å delta på ikke mindre enn to ulike arrangementer der Grand Prix later til å være en del av planen. Jeg er fortsatt rystet og preget av denne opplevelsen. Folk klager over at man blir tilbudt heroin rundtomkring i Oslo sentrum, men det er jo bare småtterier i forhold til at man blir tilbudt Grand Prix, midt på lyse dagen i korridorene på Gløshaugen. Det var ikke engang en bortgjemt korridor nede i U4. Når skal politikerne ta tak i dette problemet, spør jeg bare.

I alle fall, på lørdag er det Grand Prix, og selv om det er en ganske grusom ting i seg selv, fyller det meg likevel med håp. Et lite håp om at jeg snart vil slippe å se denne Alexander på alle aviser hver eneste dag. Ikke at jeg har noe imot ham personlig, men ærlig talt. Har han virkelig gjort noe som er viktigere enn alle de sakene som har fått mindre oppmerksomhet det siste halve året?

-Tor Nordam

Comments

Skybert,  16.05.09 01:18

I et av tilbudene dine Nordam, var ikke ESC en del av av planen. Men en mulig del av planen for de som måtte ønske det. Uansett, jeg er ikke den som skal krangle på ESC er en fin ting i seg selv. Det som kan redde kvelden (sammens med ei flaske sprit, grillings og sosialisering) er selvfølgelig å tippe litt. Da blir det straks mer spennende. Her er noen meninger:


1. Litauen
Sasha Son - Love
Litauen åpner årets finale, med en ballade som synges av en pianospillende mann med hatt. Jeg synst ikke låta er spesielt bra, og tror ikke noe videre på at dette er annet enn listefyll i finalen.
Terningkast: 1
Vinnerodds Betfair: 400,00

2. Israel
Noa og Mira Awad – There must be another way
Interessant at Israel stiller med en Israelsk og en palestinsk artist på samme scene. Teksten har også et klart politisk budskap, som trekker opp. Det som trekker ned er at vokalfremførelsen neppe er blant de beste. Skal likevel regnes med en liten topp10 mulighet på grunn av det politiske budskapet.
Terningkast: 2
Vinnerodds Betfair: 260,00

3. Frankrike
Patricia Kaas – Et s’il fallait le faire
Spennende ballade fra Frankrike i år. Det er slik vi vil at franske grand prix låter skal være. Vinner dem gjør dem nok ikke, men kan helt klart plukke med seg noen poeng. Vanskelig å vurdere denne låta.
Terningkast: 3
Vinnerodds Betfair: 26,00

4. Sverige
Malena Ernman – La Voix
En forferdelig semifinaleopptreden sendte Sverige fra outsider til listefyll i finalen. Denne operaliknende opplevelsen liker ingen utenom paranoide svensker. Hjelper ikke lenger å parodiere seg selv om man har planer om å vinne Eurovision Song Contest!
Terningkast: 1
Vinnerodds Betfair: 95,00

5. Kroatia
Igor Cukrov feat. Andrea – Lijepa Tena
Kjedelig låt fra Kroatia. Duettballade på kroatisk, kom seg på mystisk vis videre fra torsdagens semifinale. Ikke annet enn listefyll i finalen, vil nok ta med seg poeng fra sine naboland.
Terningkast: 1
Vinnerodds Betfair: 730,00

6. Portugal
Flor-de-Lis – Todas as ruas do amor
Blir liggende i outsidersjiktet Portugal i år, en spennende og noe fengende låt, som kommer til å dra med seg småpoeng fra ymse nasjoner. En veldig typisk middelhavsballade.
Terningkast: 3
Vinnerodds Betfair: 260,00

7. Island
Yohanna – Is it true
Årets vakreste ballade kommer fra Island. Blir bare bedre for hver gang jeg hører den. Det at Island tar med seg mange sympatistemmer i år er også et faktum man ikke kan se bort fra. Utseendet til Yohanna teller ikke akkurat ned heller. En klar kandidat til 12 poeng fra Norge, og en mulig topp 5 plassering sammenlagt.
Terningkast: 4
Vinnerodds Betfair: 26,00

8. Hellas
Sakis Rouvas – This is our night
Sakis var veldig uheldig med lyden i semifinalen, jeg var nesten redd for at han skulle ryke ut. Koristene hørtes mye tydeligere ut enn artisten i låta, slik kan det ikke være for at Hellas skal utfordre Norge i seierskampen. Låta er egentlig bra den, startnummeret teller dog noe ned.
Terningkast: 5
Vinnerodds Betfair: 8,40

9. Armenia
Inga og Anush – Jan Jan
Armenia kommer som vanlig til Eurosong med en kakasisk ballade. Årets versjon er blant de dårligste jeg har hørt fra Armenia, likevel skal de ta med seg en del poeng som vanlig, og muligens kapre en topp10 plassering.
Terningkast: 2
Vinnerodds Betfair: 160,00

10. Russland
Anastasiya Prikhodko - Mamo
Russland satser i år på en låt sunget av en ukrainsk sangerinne. Låta er på langt nær så bra som fjorårets vinnerlåt, samtidig spekuleres det i om Russlands naboland i år vil la være å gi dem mange poeng grunnet den politiske konflikten som har vært i det siste. Helt håpløs er likevel ikke låta, som skal sees med en grei topp10 mulighet.
Terningkast: 2
Vinnerodds Betfair: 230,00

11. Aserbajdsjan
AySel og Arash - Always
Aserbajdsjan seiler nå opp som den største utfordreren til Norges låt i kampen om seieren. Jeg kommer til å sette penger på denne låta, både vinner og topp 4. Låta er nok den mest fengende i årets Eurosong.
Terningkast: 6
Vinnerodds Betfair: 15,50

12. Bosnia og Herzegovina
Regina – Bistra Voda
Bosnia var blant de aller største favorittene før tirsdagens semifinale, der skuffet de noe, men leverte likevel en grei prestasjon. En klassisk balkansk ballade, som tar med seg poeng fra de fleste land.
Terningkast: 4
Vinnerodds Betfair: 24

13. Moldova
Nelly Ciobanu – Hora din Moldova
Morsom låttittel, og moldovsk folkemusikk er heller ikke så aller verst å høre på. Denne er blant mine største outsidere i finalen. Tror den kan detonere en bombe av dimensjoner, og selv spiller jeg noen skillemynter vinner/topp4 på denne, til meget pen odds.
Terningkast: 5
Vinnerodds Betfair: 320,00

14. Malta
Chiara – What if We
Chiara har meget gode resultater å vise til fra tidligere finaler, i år er hun muligens noe svakere enn hun pleier å være. Likevel en helt grei og gripende ballade fra Malta i år, som vil ta med seg noen poeng. Vinne har den ingen mulighet til.
Terningkast: 3
Vinnerodds Betfair: 65,00

15. Estland
Urban Symphony - Rändajad
Blant outsiderne før semifinalen, der den skuffet noe. Var dårlig innlevelse fra artisten etter min mening. Tror nok denne fort kan bli for anonym i finalen, og anser den til å kun være listefyll.
Terningkast: 1
Vinnerodds Betfair: 75,00

16. Danmark
Niels Brinck – Believe Again
Klisjeaktig låt fra våre venner i sør i år. Gikk videre til finalen, litt overraskende kanskje. Skal kjempe med Sverige i nedre halvdel av resultatlista.
Terningkast: 2
Vinnerodds Betfair: 150,00

17. Tyskland
Alex Swings Oscar Sings! – Miss Kiss Kiss Bang
Her kommer årets humorinnslag. Tyskland prøver seg med en swinglåt, dette har de også gjort en gang tidligere, da endte de på sisteplass i finalen. Kan fort komme til å ende sist i år også, men samtidig kan låta plutselig få med seg en del poeng og havne i sjiktet rundt 10.plass.
Terningkast: 2
Vinnerodds Betfair: 140,00

18. Tyrkia
Hadise – Düm Tek Tek
Tyrkia skal også i år regnes i favorittsjiktet i Eurosong. De har som vanlig en fengende låt, som kommer til å trekke en del poeng. Det at det bor tyrkere flere steder i Europa er også positivt for dem. Jeg tror ikke dem vinner, selv om de overrasket meg positivt i semifinalen. Skal regnes med en veldig god topp6 mulighet.
Terningkast 4
Vinnerodds Betfair: 14

19. Albania
Kejsi Tola – Carry Me In Your Dreams
Albania stiller som vanlig med ei 16 år gammel jente i finalen. Ho her ser dog ut som ho er 12, og stiller i et skjørt, som får alle pedofile i hele Europa til å trykke på stemmeknappen! Er noe annet som fenger meg med denne låta, vet ikke helt hva. Vurderer å sette penger på at denne havner topp10.
Terningkast: 4
Vinnerodds Betfair: 160,00

20. Norge
Alexander Rybak - Fairytale
Finfin opptreden av Alexander i semifinalen, la oss håpe han tar med seg pokalen hjem!
Terningkast: 6
Vinnerodds Betfair: 2,16

21. Ukraina
Svetlana Loboda – Be My Valentine!
Ukraina sender en av jentene fra gruppa ViaGra, også kjent som Nu Virgos til årets finale. Spennende valg, av et spennende land. Det at de tok med seg ukrainske flagg på scena i semifinalen var nok mest et politisk move mot Russland. Spiller mye på sex denne Loboda, og drar inn mange poeng på det, men kommer sannsynligvis ikke til å kjempe om seieren.
Terningkast: 4
Vinnerodds Betfair: 30,00

22. Romania
Elena – The Balkan Girls
Elena og hennes koristdansere er finalens flotteste jenter etter min smak, sangen setter også fort på hjernen til folk, startnummeret trekker også opp, og jeg tror Romania skal være med å kjempe om en god topp10 plassering i år, uten at jeg setter penger på det.
Terningkast 3
Vinnerodds Betfair: 310,00

23. Storbritannia
Jade Ewen – It’s My Time
Storbritannia har de seneste dagene seilt opp som en av de aller heiteste favorittkandidatene i årets finale. Oddsen på Betfair er veldig nedspilt. Det er selvsagt veldig hyggelig at britene i år sender en seriøs utfordrerlåt til finalen. Veldig gripende ballade, startnummeret er også fabelaktig for Storbritannia, og dem kan faktisk vinne årets finale med litt flaks! Oddsen som tilbys er likevel ikke spillbar etter min mening.
Terningkast 4
Vinnerodds Betfair: 13,50

24. Finland
Waldo’s People – Lose Control
Technorap fra Finland i år. Jeg liker låta, men tror ikke den har mulighet til å hevde seg i toppen av årets finale. Likevel mulig de kommer topp 10 med denne fengende låta, som også har en rimelig kul musikkvideo!
Terningkast 3
Vinnerodds Betfair: 140

25. Spania
Soraya Arnelas – La noche es para mi
Spania avslutter årets finale med et plagiat av den greske vinnerlåta for noen år tilbake dette. Ikke mer å si om det. Fortjener ikke annet enn diskvalifikasjon
Terningkast 1
Vinnerodds Betfair: 160,00

God tipping!

Anders,  16.05.09 02:45

Søk hjelp Trond!

Tor,  16.05.09 09:28

Jeg håper du har klippe og limt dette fra et sted, og ikke satt deg ned og skrevet det selv. Det hadde vært skummelt.

Skybert,  16.05.09 09:55

:D

Tor,  16.05.09 10:13

Hmm. Det er noe mystisk med de tallene. I følge mine beregeninger er du garantert 8% gevinst uansett hvem som vinner hvis du satser N*1/ODDS på hver deltager.

Er det store gebyrer eller noe slikt?

Camilla,  16.05.09 12:40

Som en av de ulykkelige sjeler som faktisk skal på Grand Prix-fest (hvordan skjedde det?) har jeg vage håp om at det faktisk kan bli morsomt. Jeg har blitt lovet at det er stor tradisjon for å le av det hele mens man drikker alkohol, og when in Rome....

Jeg er helt enig når det gjelder Rybak, forresten. Det er tøft med fele og vest, men det får da være måte på. Jeg har heldigvis klart å unnlippe selve sangen så langt. Jeg antar at det vil ta slutt i kveld.

Norwegian is clearly a more confusing language than I thought. I was about to tell you all that the Formula 1 is next week.

Camilla,  16.05.09 14:12

We aim to make things as complicated as possible.

Anders K.,  16.05.09 18:56

Det har vært umulig å oppholde seg i nærheten av et avisstativ uten å se Ivo Caprino-fjeset til unge herr Rybakov de siste månedene, men i dag fant jeg et lite lyspunkt. Se&Hør informerte høylytt om det vanlige "ALEXANDER LYKKELIG FORELSKET!" mens konkurrenten Her&Nå, to centimeter unna, flesket til med dementiet "ALEXANDER ULYKKELIG FORELSKET!" Skulle likt å vite hvem som solgte mest denne uka.

Jørgen,  16.05.09 21:17

Og det beste innslaget er ikke engang med i finalen...

Jørgen,  16.05.09 21:20

men den egentlige skandalen er at The Toppers, fra Nederland, heller ikke kom videre...

Kjellove,  18.05.09 15:23

Her er bildebeviset.
Category
Television
Tags
Grand Prix
Views
6112
Google hits
1
Last google search
www.calcuttagutta.com/articles/1592