Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Om hvordan jeg hater å elske Apple

Inspirert av dagens lynforum legger jeg inn en liten rant.

Så, jeg trenger ny bærbar PC, og har lenge vært inne på tanken om å kjøpe meg en Mac. De fine reklamefilmene på apple.no var nær å overtale meg, før jeg begynte å tenke litt på "hvorfor skal jeg egentlig kjøpe Mac"? Grunnen er åpenbar: Apple har herlig design på sine produkter, og man får automatisk lyst på en av disse hvite, skinnende dingsene.

Problemet er at det hadde vært helt teit av meg å kjøpe Mac. All programvare som jeg bruker, med unntak av Adobe-pakken, er eksklusiv for Windows. Jeg er kjempevant til Windows- og PC-formatet, og å gå over til Mac hadde definitivt vært en omstillingsprosess. I tillegg har de fleste av "kolleger", eller framtidige kolleger, Windows-baserte systemer, noe som ville medført også et kompatibilitetsproblem. Og jeg har ennå ikke nevnt muligheten for å spille spill, noe som er et viktig moment for meg.

Som Trond påpeker i lynforumet, så er også Mac dyrt. Jeg ønsker en PC med 3GB, helst 4GB, internminne for å kjøre grafikktunge 2D- og 3D-applikasjoner. Jeg vil ha et knall grafikkort og en rask prosessor. Kjøper jeg en PC vil jeg slippe unna med rundt 10000,-. Skal jeg på Apple må jeg betale mellom 16k - 22k for dette.

Noe av det samme dilemmaet har jeg hatt i forhold til iPhone. Jeg vet at iPhone på mange måter er teknisk underlegen andre telefoner, men den er så goddamn kul at jeg var villig til å overse både dette faktumet og Netcoms latterlig dyre abonnementsordninger for å kunne skaffe meg denne deilige dingsen. Men for å få fullt utbytte av iPhone blir man jo tvunget til å bruke iTunes, et program som er nok til å frambringe brekninger selv for den mest herdede. Så da blir det å holde på min gamle Sony Ericsson. Synd.

Prøv gjerne å overtale meg, fordi innerst inne ønsker jeg meg en Macbook. Men argumentene fra Mac-folket er som oftest på nivå med "Windos$ sucks esse", "Du kan da legge inn Windows også på den" eller "Mac er best til kreativt arbeid", et argument som kanskje medførte riktighet på tidlig 90-tall.

Comments

Are,  26.11.08 13:56

Jeg har en Macbook 13" av siste variant med 4 gig minne og lys i tastaturet. Dette er verdens beste bærbare maskin i prisklassen 10 - 15.000.

Hvorfor?
- Nydelig design - tynn, stilren, aluminium, helt overlegent.
- Solid, takket være alu-konstruksjonen - et voldsomt steg opp fra forrige Mac.
- God balanse mellom batteri, ytelse og 3D-grafikk med integrert 9400M fra Nvidia.
- Mac OS X kombinert med Windows XP er en uslåelig operativsystemkombo - spill og maks fart når du trenger dét, eleganse, maks sikkerhet og videoredigering/lydredigering når du trenger dét. Jeg virtualiserer gjennom Parallels + dualbooting for å spille spill.

Så sant man kan venne seg til å leve uten dedikerte knapper for PgUp etc, takle å dualboote for å spille Windows only-spill, ikke har vent seg til features som trackpoint og kan leve med å støtte et selskap som tråkker på forbrukere og later som reklamasjonsrett for laptoper er ett år er Macbook 13" den ultimate laptopen.

Jeg har i alle fall ikke funnet mye jeg misliker.

Én ting som kan være litt plagsomt - når den har ligget i et kaldt rom, og du har på deg shorts og tar den opp på fanget, føles den litt kald, pga aluminiumen. Ikke akkurat et kritisk problem.

Ragnhild,  26.11.08 14:11

Jeg er nå altså i besittelse av en MacBook (13-inch LED-backlit widescreen notebook). Den er så stilig! Egentlig har jeg litt motvilje mot fargerike, millenniums-tegnefilmakige ikoner på menylinjen. Det jeg liker aller best, er at den ikke bråker og suser som min gamle, skrøpelige fujitsu siemens amilo. Og det lysende eplet, uten assosiasjoner til frp heldigvis, men til edens hage kanskje, fyller meg med kjøpt og betalt lykke.

Camilla,  27.11.08 03:23

Eplet assosierer jo til Turing! Og jeg synes det gjør en god jobb.

Jeg vet at mac er perfekt til mine behov -- jeg har jo aldri hatt videre behov for å spille disse spillene dere alltid snakker om, og det ene windows-spillet jeg tydeligvis ikke klarer meg uten kan jeg lett som bare det spille i Parallels.

Jeg liker at den ikke krasjer. Jeg liker at den er logisk: Vi forstår hverandre. Men så liker jeg iTunes også, så det er ikke sikkert du vil høre på meg.

Jeg observerte jo både Mac og iPhone når jeg var på besøk hos deg.
Anders K.,  27.10.10 08:35

Argument nummer én: Apple har herlig design på sine produkter.
Argument nummer én: Nydelig design.
Argument nummer én: Den er så stilig!

Alt det tekniske kommer etterpå. (Vennligst legg merke til at jeg ikke melder meg på krigen mellom Mac og Windows. Jeg deltar bare i krigen mellom mennesker og maskiner. (Pluss krigen mellom Beatles og Stones, da, selv om den kanskje er ferdig.))
Tor,  27.10.10 10:01

De egentlige grunnene til å ha Mac er at den har en ekte terminal, og at den ikke gjør deg fullt så sprø som linux.
Eivind,  27.10.10 13:02

Hm, jeg skjønner ikke mine egne argumenter lengre. Jeg elsker MacBooken min, og synes de fleste Windows-laptoper er store, bråkete og stygge. Styreflaten alene er verdt kjøpet.

Når det gjelder iPhone var den det klart beste alternativet om man ville han en touchtelefon for et års tid siden. Siden den gang har mye forandret seg, med blant annet HTCs og Samsungs nyeste modeller. Likevel blir nok min neste mobiltelefon en iPhone.

Også vil jeg ha en iPad.

Jeg har havnet i Steve Jobs' Reality Distortion Field.
Ulf,  27.10.10 14:47

Jeg bestilte nettopp en iPhone. Etter et par dager med mer intensiv lesning av diskusjonsfora fant jeg ut at jeg heller vil ta bilder og leke istedet for å fikle med Android.
Eivind likes this

Om

Eivind,  27.10.10 17:06

Om det hadde gått an å 'Like' kommentarer hadde jeg gjort det på kommentaren din, Ulf.
Eivind likes this
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5316
Google hits
3
Last google search
overtale mot til å kjøpe mac