Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 11 months
Moldejazz 2018
Camilla, 5 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 11 months
Selvbygger
Camilla, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 11 months
Kort hår
Tor, 3 years, 11 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 5 years, 5 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 12 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023
+ 2024

Live-blog valgvake

Siden det later til (ut ifra dagens poll) at jeg er den eneste som har planer om å holde meg våken til vi vet sånn omtrent hvem som vinner (jada, politikk-junkie er ikke dekkende), tenkte jeg at det var like greit å gjøre en artikkel ut av det. Så kan jo dere trøtte/hardt-arbeidende typer lese det til kaffen i morgen tidlig og få med dere hva som skjedde. Det er en veldig liten sjanse for at jeg faktisk kommer til å traske meg ned i Common Room (hvor tv-en er reservert for valgsendinger hele natten). Den som lever får se, som vanlig.

Det er ingen tvil om at mine sympatier ligger med Obama, og at hvis McCain/Palin vinner kommer jeg til å ende natten i et hjørne mens jeg vugger frem og tilbake og mumler usammenhengende. Om dere er ute etter objektiv analyse er dette derfor kanskje ikke det beste stedet å være.

Det handler selvsagt ikke bare om presidentkandidater osv: Hver av statene stemmer om hundrevis av andre ting -- av de mer interessante er Californias proposition 8, som vil begrense ekteskap til mann/kvinne. Jeg kommer ikke til å gå fryktelig nøye inn på disse med mindre jeg snubler over dem. Jeg klarer bare ikke å legge meg til å sove mens det fortsatt er en sjanse for at McCain/Palin tar over.

Jeg skal føre alt etter norsk tid, så slipper dere forvirring.


Så langt:
Obama: 338
McCain: 159
I prosenter av stemmene: Obama 51% av stemmene. Ser dere nå at det er bare tull å se på prosenter?

08.20 Vel, jeg har bestemt meg for å gå og legge meg, for det er en del ting jeg bør gjøre i dag og jeg kommer ikke til å få gjort noe hvis hodet mitt ikke fungerer. Jeg regitrerer med stor misnøye at Franken later til å tape med 3000 stemmer (det har holdt seg stødig lenge) (han kan imidlertid trøste seg med at de unge kvinnene stemte på ham) og at man ikke lenger kan regne California som et sivilisert sted

07.40: McCain fikk Alaska. Det er veldig tett mellom Franken og hans motstander, men det ser fryktelig dårlig ut for homofilt ekteskap i California. Jeg kommer ikke helt over at de faktisk ser ut til å ville ta fra folk rettigheter som de faktisk har hatt frem til nå i California.

06.45: Her er teksten til Obamas tale.

06.35: Det meldes at administrasjonen som skal formes skal preges av ungdom, mangfoldighet, bi-partisanship -- og ingen "re-threads", altså ingen som har vært der før. Og så, de farlige ordene: "This is gonna be bigger than the election". Jepp. Det er altså ikke over ennå. Vel det er ikke over: Det gjenstår viktige punkter i valget. Jeg vil vite to ting før jeg går og legger meg (med mindre kaffen plutselig slutter å virke): Hvordan gikk det med Al Franken; og hvordan går det med Proposition 8. Det ser dårlig ut for sistnevnte, men det er fortsatt tid. Vi går for "no". Det ser ikke så bra ut for Franken, heller. Men jeg håper.

06.20: Camilla håper veldig hardt at han ender med å være fornuftig.

06.00 (Midnight Eastern Time): Obama taler til folket:
Det er noe bedre stemning enn i McCain-leiren.

Hvis det er noen som fortsatt tviler på Amerika har de nå fått svar. Demokratiets makt. Nevner en rekke minoriteter og sier så at de er united states. "Change has come to America." Snakker pent om McCain, gratulerer McCain og Palin for det de har oppnådd, og sier at han gleder seg til å jobbe med dem. Så til Biden. Og fru Obama og barna. Barna skal få en valp. Bestemoren og resten av familien -- levende og døde. Kampanjelederen med det morsomme navnet -- "the unsung hero of this campaign"; the chief strategist og the best campaign team in history. Og velgerne, selvsagt. "I was never the likeliest candidate for this office". Tale til gressroten: "government of the people, by the people and for the people". Fremtidens vansker: To kriger, planeten i fare, historiens verste finanskrise (javel...). "The road ahead will be long; the climb will be steep." Men "we, as a people, will get there".

Folk messer "Yes, we can". Lover å være ærlig. Og å lytte til folket. Ber dem om å hjelpe ham å gjenoppbygge landet. "We rise and fall as one nation, as one people". Siterer Lincoln: "We must not be enemies. Though passion may have strained, it must not break our bonds of affection."
Til dem som ikke stempte på ham: "I will be your president, too"
Snakker til og med til oss utlendinger: "A new dawn of American leadership is at hand."
Hva USA har å by på: "Democracy, liberty, opportunity and unyielding hope".
Forteller en historie om Anne Nixon Cooper - 106. Født en generasjon etter slaveriet. Kunne ikke stemme fordi hun var kvinne og fordi hun var svart. Følger amerikansk historie -- med et refereng av "Yes, we can". Med ekko fra publikum.

Jesse Jackson gråter.

05.40:Nasjonalsangen går igang på Grant Park.

05.30:Nevada gikk også til Obama.

05.18: McCain holder tale. Tilhengerne hans buer. McCain har en god tale. Han trekker frem at det er et historisk valg, og bemerker at Obama skal ha ære for å ha inspirert mange som har ansett seg selv som maktesløse til å motbevise det ved å stemme. Gud dukket selvsagt opp, denne gangen i forbindelse med Obamas døde bestemor. McCain lover å hjelpe ham fremover og ber alle amerikanere om å gjøre det samme. Han vektlegger at amerikanere må komme sammen for landets skyld. Sier at det er hans feil at de tapte, noe som satte igang messende rop. Han takker så for all støtte fra familien og alle andre. Han takker også Sarah Palin (var smilet litt stivt akkurat der?). Hun fikk i alle fall applaus nok. (Er det galt å antyde at hun ser ut som en nummer to i en missekonkurranse? Det er litt sent på kveld, så jeg har kanskje ikke så god dømmekraft. Og det smilet som er klistret på og ser så falskt ut... vel.) Han ønsker Obama lykke til igjen og ber alle ha tro på Amerika. "Americans never quit; we never surrender. We never hide from history; we make history".

05.15:Colorado og Florida gikk også til Obama (president elect!).
New York Times gir et konservativt anslag på 273, men kompanserer med verdens største overskrift: OBAMA -- Racial Barrier Falls in Heavy Turnout

05.10: Panelet er nærmest i tårer.
De sammenligner det med månelandingen.
Man feirer i Grant Park, Chicago.

05.00: Akkurat nå gjenstår Alaska (3), Arizona (10), Colorado (9), Florida (27), Georgia (15), Idaho (4), Indiana (11), Mississippi (6), Missouri (11), Montana (3), Nevada (3), North Carolina (15) og West Virginia (5).

MSNBC-mannen snakker og snakker om hvor fantastisk det er at man får en svart president og en svart first lady og så videre og så videre, og hvordan det endrer alt og beviser at Amerika er best i verden. Resten av panelet prøver å snakke seg bort fra det. Forståelig nok siden man hele tiden har kommet med mantraet "det handler ikke om rase". De er søte (det er ikke noe annet ord for det) når de prøver å være politisk korrekte.

MSNBC erklærer at Obama vinner med 284:
California, Washington, Oregon og Hawaii.

BBC og CNN har 297 for Obama.

Virginia gikk til Obama.

04.45: South Dakota og Nebraska går til McCain. Ingen er overrasket. 3 hele electors pluss 4 eller 5. Nebraska er rare. De deler electorene sine. Men ingen bryr seg om dem lenger.

04.30: Camilla er bitter. Nå som det ikke lenger er så skummelt å tenke på Sarah Palin, for hun kommer ikke til å ødelegge verden likevel, er det desto mer naturlig å være dypt og gjennomgående bitter fordi Comedy Centrals election show, med John Stewart og Stephen Colbert ikke sendes på nett.

Det meldes at noen har sendt meldinger til eksil-kubanere i Florida og sagt at Castro hadde erklært sin støtte til Obama. Men det har visst ikke virket.

Det er egentlig bare ett ord for det MSNBC driver med nå: gloating. Men jeg klager ikke. Objektivitet er oppskrytt.

New York Times innrømmer fortsatt bare 189 til Obama. Kanskje for å sørge for at folk i California ikke tror at de ikke trenger å stemme?

04.10: CNN har 207 for Obama.
MSNBC gir Mississippi til McCain, men det er ikke et tema en gang.

Colorado og South Dakota hadde begge sprø abort-ting på valg, og de har ikke gått gjennom. Jeg tror det er på tide å poppe champagnen.

04.00: Iowa gikk til Obama (tidligere republikansk stat).
McCain fikk Utah (hvor alle er sprø uansett).
Montana er for nær.
Nevada er det for tidlig å si noe om, men Obama leder så langt.

03.55:Texas til McCain også fra MSNBC.

03.50: Det er litt søtt hvordan MSNBC prøver å være forsiktige: De hopper på å tildele stater i hytt og vær -- det virker som om de ikke tar feil, men likevel; samtidig legger de veldig vekt på at fordi de ikke klarer å bestemme hvem som vinner i Indiana og Virginia kan ikke Obama ha gjort det så bra som man tror. Det er riktig sjarmerende.

03.42: BBC gir Texas til McCain, men det hjelper da ikke.

03.40: Hvis Obama vinner California (55), Hawaii(4) og Washington (state) (11), eller Oregon (7) (og hvis han ikke gjør det skal jeg spise et glass Vegemite) ...

West Virginia går til McCain, så han får 5 til. Men spiller det noen rolle?

03.30: BBC har også erklært Ohio for Obama.
MSNBC: Obama får New Mexico: De har nå 200 for Obama. 70 to go.

03.25: New York Times er utrolig forsiktige med å erklære stater for noen i det hele tatt. De har bare 83 mot 8. CNN har i alle fall 174 mot 64. Guardian har 175 mot 52.

Ohio erklæres for Obama! Det er den første staten som har byttet farge. Og Ohio er en stor stat. Ingen republikaner har noen gang blitt president uten Ohio i ryggen: 195 mot 76.
Hvis dette stemmer ... med mindre noe magisk skjer ... Obama vinner.

Louisiana går til McCain.

03.05: Jeg er litt fascinert av dette med å erklære en stat for den ene eller den andre kandidaten. De har jo ikke all informasjonen ennå, noe som gir seg utslag i at de så langt bare har erklært stater de allerede var rimelig sikre på, og som alle andre var rimelig sikre på for ca. et år siden. Vel, kanskje jeg overdriver. Men det later til å gå sport i å være tidlig ute.

Men, som en demokrat de intervjuet overrasket meg ved å si: The proof of the pudding is in the eating. Det er noe man kan huske på hvis man er usikker på om puddingen er der eller bare er noe som en sukker-hungrige hjerne har frembragt.

Vel:
New York, Michigan, Minnesota, Wisconsin og Rhode Island går til Obama.
Kansas, Wyoming, Arkansas (endelig) og North Dakota går til McCain. (MSNBC hevder at North Dakota er første toss up avgjort så langt.)

Arizona (McCains stat),Florida, North Carolina, Virginia og Indiana regnes for nær hverandre. De nevnte Missouri også, men de har bare 2% av stemmene, så jeg synes det er litt søkt.Arizona hadde også veldig lite, tror jeg.

Ohio, Nebraska , South Dakota, New Mexico, Louisiana, Texas, Colorado er ikke klare ennå. Så: 175 v 76. MSNBC og BBC er enige. CNN har 174 v. 49...

02.35: Jeg merker meg at CNN er noe mer forsiktige med å erklære stater. De har ikke Alabama for McCain, og ikke Pennsylvania for Obama.
Virginia er too close to call fortsatt. MSNBC gjør mye utav det, men det hadde da vært en toss up-stat lenge.
Alabama og Georgia erklæres for McCain av MSNBC.
BBC har erklært Arkansas for McCain, men MSNBC regner dem som for nære.

02.30: Florida later til å ha problemer. Igjen. I Palm Beach County. De har et sprøtt system på stemmesedlene sine. Så nå driver de og ser de på hver enkelt av dem. Advokatene som representerte Bush og Gore i 2000 er der og driver og diskuterer hva som skal godkjennes. Himmel og hav.

02.00: New Hampshire, Connecticut, Delaware, Washington D.C., Illinois, Maine, Maryland, New Jersey, Massachusetts og Pennsylvania: Alle går til Obama.
Tennessee og Oklahoma til McCain.

Pennsylvania og new Hampshire var vel de eneste som kunne være i tvil.
Florida og Missouri er too close to call!
Mississippi og Alabama er det for tidlig å si noe om.

Vi ender altså med 103 mot 34 hvis vi følger MSNBC og BBC og sikkert alle andre.

01.45: Det ser ut til at senatet kommer til å få en rekke flere demokrater.

McCain gir en tale fra flyet sitt. Han hevder å være optimist, men han ser ut som en litt bekymret salamander. South Carolina går til McCain: 8 til ham. Men det betyr altså, igjen, ingenting: De statene var allerede McCains. Ingen tvilte på det. Det er derfor de kan erklæres så tidlig.

01.30: Det viser seg at folk står i kø i timesvis selv i stater som egentlig er stødige (for eksempel Massachusetts). Og Virginia, som vanligvis er stødig republikansk (de har heller ikke stempt på demokrater siden Johnson) er temmelig tett. Men det er exit polls.

North Carolina er too close to call, Indiana også. Ohio og West Virginia er ikke klare ennå, også Georgia, Virginia og South Carolina også.

01.01: Indiana erklæres too close to call. Og det er bra. McCain fikk Kentucky. Det at Indiana er så tett antyder at Ohio og Pennsylvania, for eksempel, vil gå til demokratene. Vermont til Obama. Altså: Obama 3; McCain 8. Men tallene spiller ingen rolle, for viktigere stater er fortsatt i spill.

01.00: Jeg har funnet en live-feed fra Amerika som virker! Og MSNBC er herlig liberale, så jeg er lykkelig selv om CNN hater meg. Indiana er veldig, veldig tett. Det varierer hvem som leder, og aldri med mer enn en prosent. Kentucky går til McCain.

Jeg registrerer forøvrig at man kan kommer over rare ting når man hopper rundt på nettet og leter etter informasjon (jeg kan ikke garantere at det ikke vil dukke opp flere slike linker utover kvelden).

Statene som stenger nå gir til sammen 58 stemmer.

Og i Edinburgh har de begynt å feire 5. november. Jeg skal poste en artikkel om det i morgen kveld. Jeg lover.

00.30: Det viser seg at deler av staten ligger i en tidssone og resten i en annen. Det forklarer forvirringen.

00.20: Først: Herreminhimmeloghav. Det er tragisk når Bill O'Reilly er fornuftens stemme.

Så til andre ting. Jeg ser nå at selv om The Guardian fortsatt hevder at Indiana og Kentucky stengte 23.00 GMT, har BBC puttet dem i bolken med Georgia, South Carolina, Vermont og Virginia midnatt (deres 01.00). Jeg er usikker på om dette betyr om de har utsatt stengingen på grunn av pågang eller om noen bare har fucket opp fordi de er like forvirret som meg.

00.00: Midnatt i Norge, og de første stemmestedene stenger i Kentucky og Indiana. Kentucky later til å være rimelig garantert for McCain, men Indiana er kjempespennende: De lener lett mot McCain i de siste målingene jeg har sett, men ikke nok til å knuse alt håp. Indiana har 11 medlemmer av Electoral College. Ingen demokrat har vunnet i president-valget der siden Lyndon Johnson (og man skjønner jo at det kan ha gjort dem noe forsiktige).

Camilla registrerer forøvrig at hun får forskjellige forsider på CNN avhengig av hvilken browser hun bruker.

Og at noen som utgir seg for å være CNN har sendt ut meldinger til folk, som henvender seg til Obama-tilhengere og ber dem vente med å stemme til i morgen. Hvis noen falt for den fortjener de ikke å stemme.

Hvis det var tvil: Her er enda en side som forklarer at exit polls er tull og fanteri.

Jeg registrerer forøvrig at det er rare folk der ute.

23.00: Are vil sikkert sette pris på å få vite at Twitter ifølge The Guardian har blitt en viktig del av stemmegivningen. Twitrerne (blir det "småfuglene"?) stemmer forøvrig på Obama.

Her er en analyse av hvorfor Europa foretrekker Obama og Asia McCain. Kanskje litt lettvint, men interessant.

Og, hvis det var tvil, det lønner seg å sitte oppe og vente fremfor å stole på exit polls. Jeg vet ikke om noen av våre lesere husker Truman/Dewey-valget i 1948, der begge gikk til sengs overbevist om at Dewey hadde vunnet og Truman tapt, bare for å våkne neste dag med motsatt beskjed. De baserte seg kanskje ikke på exit polls, men moralen er klar. Det er best å ikke ta noe på forskudd.

Forøvrig: Gå ned på kne og takk Gud for satire.

Jeg var ikke klar over at Al Franken stiller som kandidat til senatet. Jeg håper han også vinner. Mens vi er inne på å takke Gud for satire.

Jeg registrerer forøvrig at Calcuttagutta ligger tre timer foran NRK. I alle fall av og til.

22.00: Som Calcuttaguttas selvoppnevnte valgblogger trosset jeg til og med bedre vitende og tok en tur innom Fox News. Slik at dere ikke trenger å gjøre det. Firefox døde igjen -- muligens ved egen hånd i ren avsky.

Jeg fant at også Fox sår tvil om valgmaskinene; proposition 8 handler egentlig om penger; sår mer tvil om valgmaskinene; sår mer tvil om valget; sår tvil om polls; og Obama-supportere er kriminelle. Men jevnt over syntes jeg egentlig Fox news var skuffende.

Helt til jeg fant The O'Reilly Factor. Hvorpå jeg lo godt og lenge og så prøvde å slo hodet gjennom veggen. Har nå vondt i hodet og har bestemt meg for å unngå slike stunt i fremtiden.

21.00:Camilla innser at hun kommer til å trenge mer kaffe idet hun oppdager denne siden. Firefox krasjet for andre gang så langt. Camilla vurderer å bytte til Opera. Camilla finner trøst hos John Oliver. Har oppdaget at amerikansk flatmate ikke har tenkt å sitte oppe og følge valget (hun lo av meg), og istedet bruker tiden på en sykehusserie. Dømte henne.

Her kan dere se hvordan New York Times' lesere (stort sett liberale som vil stemme Obama) føler seg i dag.

20.00: CBS har noen interessante poenger med hensyn til hva som kan skje. Særlig nummer tre gjør meg bekymret, selv om NRKs Jan Espen Kruse hevder at det vanskelig kan gå galt. Jeg vet ikke hvor stor tiltro vi skal ha til denne Bradley-effekten. CNN har forøvrig en liste over problemer så langt. Det slår meg at amerikanerne hadde hatt et enklere liv hvis de ikke brukte datamaskiner til stemming. Incidentally....
Guam har visst stemt på Obama, men de har ingen inflytelse.

19.15: Camilla har drukket for mye kaffe. Camilla hadde ikke drukket kaffe på over en uke, og kom så i skade for å drikken en liter. Og kvelden er ennå ung. Camilla spiser på IFA og venter på at effekten skal gi seg.

19.00: Vel, begge kandidatene har stemt, så nå er det for sent å ombestemme seg for dem, i alle fall. Obama stemte først, og Palin vil ikke si hvem hun stemte på. Det er noe rart med den dama. Jeg lurer på om de måtte stå i kø lenge; det virker som om alle andre har møtt uvanlig lange køer. Og det lover jo godt for Obama. Jeg håper folk som bestemte seg for å stille seg i kø før frokost ikke plutselig får lavt blodsukker og går inn i en slags psykose og stemmer feil. Jeg merker at denne optimismen til McCain (som fortsatt hevder å ha tro på at han kan vinne) gjør meg redd og usikker. Tenk om han vet noe vi ikke vet. Kanskje Gud vil gripe inn? Obama er tross alt ikke bare en muslimsk kommunistisk rasist som vil ta alle pengene til hardtarbeidende ekte amerikanere og tvinge hvite mennesker til å sitte bakerst i bussen; han er også The Great Beast.

Her er forresten en NBC-historie som indikerer at ryktene de sprø konservative jeg nevnte kl. 16.00 har nådd høyere opp i systemet. Og det kan hende vi må vente lengre på Virginias resultater enn tidligere antatt. Og det er en av statene som kan gå begge veier.

18.00: Jeg anbefaler gårsdagens Daily Show. Det viser seg forresten at ikke alt er tapt hvis McCain vinner for så umiddelbart å dø av sjokket. Men stoler vi egentlig på at republikanerne klarer å finne en halvfornuftig president i sine rekker? La oss ta en tur ned memory lane. Og her er enda en link. Mens vi venter. I Ohio kunne de stemme fra klokken seks. Og de har visst tradisjon for å stemme på vinneren. Og her er en kampanje fra New York, hvor de har byttet farge på kandidatene.

17.00: Det viser seg at hvis man har stemt får man enkelte steder i USA en gratis smultring fra Krispy Kreme, et sex-leketøy, is fra Ben & Jerry's, gratis musikk, kaffe fra Starbucks, muffins fra Cupcake Royale og billigere alkohol. Det er uklart om dette bryter loven, siden det ikke er tillatt å belønne noen for å stemme (eller ikke stemme); men veien rundt det er visstnok å gi det til alle som ber om det. Så egentlig får du ikke noe gratis hvis du stemmer, likevel.

16.00: Valget har pågått noen timer allerede. Kanskje ikke overraskende etter erfaringen med amerikansk valgkamp, viser det seg at stemmegivingen også utfolder seg mer eller mindre som en Star Wars-premiere (mer eller mindre uten Wookie-kostymer, tror jeg): Allerede ved midnatt begynte stemme-givingen, og resultatene var klare fra en landsby (Dixville Notch) i New Hampshire før jeg sto opp i dag (det kan selvsagt ha noe å gjøre med når jeg sto opp).

Det er kanskje ikke umiddelbart tydelig for alle hvorfor det er en stor nyhet at Obama har vunnet et sted med 21 stemmeberettigede. Sannheten er at rent bortsett fra at det fungerer som startskuddet for det hele, og at det er tradisjon for å gjøre noe stort utav det, aner jeg ikke. Det er riktignok interessant at Obama er den første demokraten siden Hubert Humphrey (som stilte mot Nixon) som har vunnet der. Jeg vet ikke om det skyldes at alle de gamle, sprø republikanerne har avgått ved døden og den yngre garde av mer fornuftige demokrater har tatt over, eller om folk bare er redde for hva Palin kan utrette i Det hvite hus (Gud forby). Årets første til å stemme (rent bortsett fra alle de som forhåndsstemte, selvsagt, var Tanner Nelson Tillotson. Han stemte på Obama/Biden.

I andre nyheter hevder mine sprø ekstreme konservative kontakter på nettsteder hvis navn vi ikke trenger å gå nærmere inn på at de har hørt rykter om at hvis Obama ikke vinner i Ohio og Michigan kommer tilhengerne hans til å gjøre opprør Rodney King-style. Dem om det.

Her er forøvrig en interessant oversikt over statene med informasjon og rar statistikk.

Comments

Øyvind Jo,  04.11.08 16:30

Jeg skal døgne :-)

Matteus,  04.11.08 17:20

Tror jeg blir sittende opp til det er relativ avgjort jeg også, eller til jeg blir trøtt.

Anders,  04.11.08 17:28

Jeg burde nesten komme meg hjem til foreldrene mine slik at jeg kan se dekningen på cnn eller bbc, kanskje nrk har noe nettsendinger. (Det har de, info til dere uten tv og kabel)

Skybert,  04.11.08 21:56

Jeg gir dere 14 i odds på at McCain vinner. 1,05 på negern. Løp og vedd!

Kjellove,  04.11.08 22:37

*Gjesp* Vekk meg når resultatet er klart, enten det nå blir onsdag, torsdag eller Dag Martin.

Tor,  04.11.08 22:38

Hva skjedde med planen om bråkenatt?

Kjellove,  04.11.08 22:58

Jo da, skal se på så lenge jeg gidder, siden jeg likevel er våken på den tiden av døgnet.

Tor,  04.11.08 23:36

John Oliver altså. Ganske vittig.

And you could have spoken like this, that's the tragedy [...] All you had to do, all you had to do, was just not throw our fucking tea into Boston harbour.

Brilliant.

Forøvrig, jeg var en av dem som stemte at jeg har en ekte jobb, så jeg legger meg nå, og ser frem til å lese resten i morgen.

Jørgen,  05.11.08 00:25

Haha. Jeg er ikke så glad i å hotlinke bilder, så her er en lenke til PunditKitchen.

McCain

Camilla,  05.11.08 00:38

Briljant!

Are,  05.11.08 01:17

BBC live på nett: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_elections_2008/7700298.stm

Skal få med meg den første serien med vesentlige resultater før jeg køyer, i alle fall.

Kjellove,  05.11.08 04:56

Gjett hvem som sovna på sofaen for to timer sia.

Camilla,  05.11.08 05:02

Vel, du våknet akkurat i tide.

Kjellove,  05.11.08 05:03

:P Ikke jeg, da, vøtt.

Anders,  05.11.08 06:32

*gjesp*...trøtt.

Anders,  05.11.08 06:46

Da legger jeg meg, bra valg, bra live-blog.

Tor,  05.11.08 08:38

Ganske drastisk at dere køyer når jeg står opp. Men jeg er fornøyd med dekningen. Jeg følte spenningen når jeg leste gjennom i dag morges, selv om jeg visste resultatet på forhånd.

Anders K.,  05.11.08 09:18

Jeg fikk resultatet via radio i dag tidlig. Det føles som om jeg har fått noe gratis i forhold til dere.

Camilla,  05.11.08 12:49

Jeg føler også at du har fått noe gratis, Anders. Men detvar gøy mens det varte.

Camilla,  05.11.08 13:08

Franken og California ennå ikke avgjort? Hvor lenge må jeg sove?
Coleman har 1 210 740 stemmer; Franken har 1 208 983. Og 99% prosent er talt. Så det er håp, men ikke veldig sterkt. Men hvis jeg har regnet riktig utgjør 1 % 10 000.

California ser fortsatt stygt ut, med 89% av stemmene talt. Men hvis jeg leser kartet riktig er områdene de fortsatt venter på dem der man kan forvente tilhengere av homofilt ekteskap.

Jørgen,  05.11.08 14:11

Ser at Maryland har tatt til vettet og endelig tillatt kronespillautomater i det offentlige rom. Der ligger de noen år bak Norge, altså. Om noen få år nå kan de forby det igjen og starte opp med rehabilitering av spillegale i stedet. Fett!

Det overrasket meg også at de i Michigan har stemt for stamcelleforskning (og medisinsk bruk av marijuana). Trodde dette var noe alle amerikanere skydde som pest og abort. Alle, med unntak av Christopher Reeve.

Camilla,  05.11.08 14:33

Her er forresten biter av valgshowet.

Camilla,  05.11.08 18:09

Det er bare 300 og noe stemmer som skiller Franken fra Senatet. Jeg er i ferd med å bli utrolig bitter.
CNN

Kjellove,  05.11.08 18:20

Er du amerikansk statsborger?

Camilla,  05.11.08 22:21

Nei.

Are,  05.11.08 23:29

Jeg sovnet i senga med laptopen ved min side omtrent en time etter posten min over. Men det var ålreit å våkne til nyhetene også.

Tor,  06.11.08 00:11

Jeg er meget imponert over alle som greier å være oppe hele natten og følge med på slike ting. Selv har jeg blitt for gammel og trøtt til denslags, og i alle fall til å produsere fornuftig materiale hele natten. Jeg burde nok begynne å herde meg eller noe, så jeg kan bli like tøff.

Camilla,  09.01.09 18:24

Jeg driver ikke med vilje og bumper artiklene mine, men (kanskje fordi jeg ikke får gjort noe uten å prokrastinere en del, og jeg har jobbet hardt) jeg finner stadig saker som relaterer til gamel artikler i dag. Jeg kan for eksempel melde at Minnesota fortsatt ikke er avgjort. Al Franken leder faktisk nå, men bare med 225 stemmer eller noe slikt, og Coleman har sagt at han vil gå til sak for å få flere av dem kjent ugyldig.

Anders,  09.01.09 18:50

Jeg synes mannen som sier dette fortjener å bli senator

Camilla,  09.01.09 19:24

Jeg er helt enig. Helt enig. Ubeskrivelig enig.

Camilla,  15.04.09 11:29

Kjellove,  15.04.09 11:54

Blir det anke?

Camilla,  15.04.09 14:54

Det er ikke godt å si. Det hørtes jo i grunnen ut som om domstolen var ganske klar i sin sak.

Kjellove,  15.04.09 15:09

Jeg tror motparten i alle fall har anledning til å anke; så spørs det om han har anstendighet til å la være.

Camilla,  01.07.09 12:23

Camilla,  05.03.12 12:56

Her er en interessant gjenskapning av Proposition 8-rettssaken som endelig kontret Proposition 8. Veldig mange store stjerner, fra George Clooney og Brad Pitt, via George Takei til Jamie Lee Curtis og Kevin Bacon. Det begynner ikke før 15 minutter eller så uti.
Category
Live Blog
Tags
Al Franken
USA
liveblog
valgvake
valg
politikk
amerikansk valg
Barack Obama
John McCain
Sarah Palin
Joe Biden
Views
7706
Google hits
1
Last google search
analyse obamas tale yes we can