Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Telefonsalg

I dag fikk jeg en telefon fra Bokkilden. Det var en mann som ville fortelle meg om noen nye tilbud de hadde, men jeg sa jeg ikke hadde tid til å snakke med ham fordi jeg var på jobb. Jeg angret imidlertid umiddelbart. Straks jeg hadde lagt på innså jeg at jeg burde spurt ham om to ting. For det første, hvorfor i alle dager ringer han meg, når jeg har reservert meg mot telefonsalg i Brønnøysundregisteret for denslags? Det er jo ikke så rent lite ufint.

Og for det andre, er ikke Bokkilden en nettbokhandel? Prøver de å starte en telefonbokhandel i tillegg? Eller ville han bare få meg til å sjekke ut nettsidene deres, slik at jeg skulle bli fristet av alle de gode tilbudene? I såfall virket det ikke, jeg har ikke sjekket bokkilden tidligere i dag, og nå som jeg har innsett at det var det han ville, kan jeg i alle fall ikke sjekke. Eller, jeg må jo egentlig det, sånn i journalistikkens navn. Eller noe.

...

Ok, nå har jeg sjekket, og det var ikke en eneste bok jeg kunne tenke meg på forsiden. Det jeg derimot merket meg, som er litt interessant, er at bokkilden har begynt å selge mp3er. Spennende, spennende. Da er det vel ikke lenge før de begynner å lage sin egen e-bok-leser heller.

-Tor Nordam

Comments

Eivind,  24.09.08 11:44

Har du handlet hos de tidligere? Tror det er noe greier om at de kan ringe deg da.

Camilla,  24.09.08 17:27

Er mp3'ene solgt med slik teit kopibeskyttelse som iTunes bruker?

Anders K.,  24.09.08 19:58

Jeg har alltid vært påpasselig med å ikke drive og oppgi nummeret mitt hver gang en internettside eller en fremmed person med et slags skjema spør etter det. Likevel ble jeg lenge oppringt minst to ganger i uka av folk som ville selge meg all slags drit. Så jeg registrerte meg i Brønnøysund-registeret, og straks hadde jeg dem på tråden nesten daglig. Jeg ser ingen annen forklaring enn at det var nettopp i Brønnøysund de fant nummeret mitt. De folka der bryr seg ikke om regler i det hele tatt, og det er veldig naivt å tro at de kommer til å gjøre det noen gang.

De ringer meg fremdeles hele tiden, men jeg har funnet en løsning. Jeg har fått vite at mange av disse call-sentrene lagrer sin egen tilleggsinformasjon om den de ringer til. Denne informasjonen går på hvor påvirkelig man er. Hvis du tar telefonen og prater litt, og høres ut som om du kanskje kan overtales på et senere tidspunkt, (for ikke å snakke om hvis du faktisk kjøper noe, men det tror jeg aldri har skjedd) blir du lagret som "attraktiv kunde". Da blir du ringt til igjen, når neste produkt skal falbys. Hvis du er frekk, blir du også lagret som "attraktiv kunde" og oppring igjen, men denne gangen som hevn, fordi tenåringene som jobber på disse stedene liker å tro at det er de som er den forulempede part.

Det jeg nå gjør, er derimot å rett og slett la være å svare hvis det ser ut som et selgernummer. Og antageligvis blir jeg lagret som "umulig å få tak i", for de prøver seg sjelden mer enn to-tre ganger før de gir nummeret videre til neste firma. Den gode, gamle ignoreringsmetoden. En vag trøst, og det blir littegrann lengre mellom hver telefon. Den siste uka har jeg bare fått fire stykker.

Eller, tre, da, hvis du ikke regner med eskorte-byrået som ringte. Da jeg sjekket nummeret og fant ut hva det var, ringte jeg opp igjen bare for å høre hva i alle dager de ville selge meg. Da bedyret de at de hadde ringt feil. De skulle ikke ha tak i meg, men en fyr som het Harry.

Tor,  24.09.08 22:45

Jeg får praktisk talt aldri slike telefoner etter at jeg registrerte meg mot telefonsalg. Hvis man likevel blir oppringt er visstnok den korrekte fremgangsmåten å si at du vil vite hvilket firma de jobber for, og deres ansattnummer, slik at du kan rapportere dem. Jeg har aldri prøvd, så jeg vet ikke hva som skjer da.

Anders K.,  25.09.08 09:53

De ringer meg hele tiden, som sagt flere ganger i uka. Og det funker fint å ikke svare. Men når jeg senere sjekker nummeret er det ofte markedsundersøkelser (to stykker i foregående uke). Jeg vet ikke hvordan de forholder seg til reglene. De er kanskje i en slags gråsone, ettersom de ikke skal selge noe, i alle fall ikke med én gang. Men de er uansett masete kapitalister. Spørreundersøkelser for f.eks. Statistisk Sentralbyrå har jeg ingenting imot å hjelpe til med, det er jo til nasjonens beste, men jeg forteller ikke om forbruksmønsteret mitt til en som har som mål å endre det.
Category
Rant
Tags
Bokkilden
telefonsalg
Views
4256
Google hits
7
Last google search
statistisk sentralbyrå ringer meg