Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Åpent brev til orakel@ntnu.no

Heisann,

Det står på it's learning at man skal henvende seg til denne adressen hvis man har et problem med it's learning, og det har jeg. Jeg har et stort problem med it's learning. Det er imidlertid ikke av teknisk natur, men jeg benytter meg likevel av denne upresise formuleringen til å få ut litt frustrasjon. Hvis dere føler for det kan dere eventuelt videresende mailen min til rette vedkommende, hvem det enn måtte være.

Mitt problem med it's learning er enkelt og greit at det koster penger, antagelig latterlig mye penger, og at det ikke tilfører noe nyttig. I gamle dager hadde fagene en hjemmeside. Mange fag har dette fortsatt, noe jeg tolker som et tegn på at mange ikke ser noen fordeler med it's learning. En hjemmeside for et fag kan inneholde all informasjonen man trenger som student, og en hjemmeside kan lages meget enkelt med en enkel mal, slik institutt for fysikk har gjort i mange år.

Det som skjer når man bruker it's learning er at man ikke lenger får tilgang til informasjon om fag man ikke er oppmeldt i, noe som kan være problematisk i mange tilfeller. Nå merker jeg meg at man har begynt å innse at dette er en ugunstig begrensning. Jeg klipper og limer:


Ved NTNU benytter vi læringsplattformen it’s learning, et lukket og passordbeskyttet område for undervisning og læring. De som har tilgang til undervisningen som foregår i it’s learning er de som naturlig er deltaker i det enkelte emnet, det vil si emnets studenter og faglærere. Det er en forusetning for god læring at studentene som er gjenstand for undervisningen føler seg trygge i læringsmiljøet. De lærer sammen med likesinnede, og deres diskusjoner og læringsprosess er ikke en naturlig del av det offentlige rom.

Det er likevel mange deler av undervisningen ved NTNU som vil være av interesse for personer og instanser som ikke er en naturlig del av det enkelte undervisningsemnet, også, og ikke minst, personer utenfor NTNU.

Det synes nå riktig å legge til rette for at informasjon og innhold fra emner inne i læringsplattformen gjøres åpent tilgjengelig for andre som kunne ha nytte av den. Det er årsaken til at vi nå har gjort mulig en publiseringsløsning som henter informasjon fra NTNU sine emner på it’s learning, og legger ut på universitetets eksterne nettsider.


Det første avsnittet her er søppel fra ende til annen og er antagelig skrevet av en mann med dressjakke og dongeribukse, og som grovt overvurderer sin egen viktighet og utdannelse. Og det verste er at han antagelig blir tilsvarende overvurdert av andre, og dermed får altfor mye penger for det han gjør. Det andre avsnittet inneholder stort sett sunn fornuft, dog noe kronglete formulert. Problemet er at man i tredje avsnitt konkluderer med at løsningen er å lage en "publiseringsløsning" i it's learning, når den åpenbart beste fremgangsmåten er å kvitte seg med it's learning, og bruke pengene på stipendiatstillinger eller lesesaler på Dragvoll.

Vennlig hilsen
Tor Nordam

Comments

Camilla,  03.09.08 13:52

Hvor vanskelig kan det være å få foreleserne til å lære litt html?
Eller gjøre det til en klausul i et par doktorgrader at de må hjelpe en foreleser med litt html, for den saks skyld. Jeg kunne oppdatert en del fagsider for hvem som helst hvis det ga meg penger til doktorgraden.

Carl Andreas,  03.09.08 15:51

De trenger strengt tatt ikke å kunne html heller, nå som vi har sånne fiffige wysiwyg-editorer for nettsider. Jeg synes denne it's learning-plattformen høres veldig tullete ut, men tanken er forsåvidt grei. Litt åpenhet rundt kildekoden og innholdet på sidene hadde nok ikke vært å forakte. Det hadde vært fiffig om alle dokumenter som ble publisert i en åpen mappe på it's learning (for et jalla navn, egentlig), snydenstraks ble publisert på en offentlig server i et enkelt html-format. Dersom skolen hadde lagt opp til en viss mal for dokumenter, ville det holdt med et lite script som konverterte et dokument til en webside. jaja. Dere får krige videre :)

Matteus,  05.09.08 15:14

Har du fått tilbakemelding på det her, eller har de avskrevet deg som en slik radikal fyr som man kan ignorere helt til han sprenger serverrommet?

Tor,  05.09.08 16:28

Jeg fikk til svar at dette måtte jeg nok ta tjenestevei. Jeg lurer på om et leserinnlegg i universtetsavisa er det de tenker på?
Category
Rant
Tags
NTNU
hjemmeside for fag
tullinger
it's:learning
Views
5630
Google hits
21
Last google search
orakel ntnu