Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

No livnar det i lundi

Det er tydelig at sommeren er over snart. Og det er jo litt bittert, siden jeg har tilbrakt mesteparten av min våkne tid på lesesalen. Ja, antagelig omtrent like mye som jeg vanligvis tilbringer på lageret. Ganske bittert, rett og slett. Men tegnene er i alle fall tydelige.

Jeg føler meg egentlig som en fangstmann som har overvintret på Svalbard eller noe slikt. Hele sommeren har det vært veldig stille og rolig her, med stengt kantine og kaffebar, og knapt et menneske å se, særlig etter klokken halv fire. Nå er det imidlertid blitt august, og da setter jo konten* inn. Dermed er det nå folk på lesesalene, og i dag åpnet kantinen i Realfagsbygget igjen også. Alt våkner til liv igjen, kan man si.

-Tor Nordam

*Konten, eller kontinuasjonseksamen, som det egentlig heter, er en mulighet som tradisjonelt sett har eksistert for sivilingeniørfag**. Det innebærer at hvis man stryker, har man muligheten til å ta eksamen om igjen på slutten av sommerferien, formodentlig slik at man får kontinuitet i studiet. Sivilingeniørene tror at dette er en unik ting, og ser på det som sin største helligdom. Da gjentaksregelen*** var oppe til diskusjon tidligere i år, trodde de at konten stod i fare, og tolket det som at styret, eller hvem det nå var som bestemte, prioriterte Dragvoll****.

**Av historiske årsaker har NTNU to typer fag. For å bruke fysikk som eksempel, finnes det fag med fagkode som begynner med TFY, som er fag fra NTH. Dette kalles siving-fag. I tillegg har vi fag som begynner med FY, som er fag fra AVH. Dette kalles frie fag-fag. På frie fag-fag kan man melde seg opp i eksamen to ganger i året, på høsten og på våren, uavhengig av når undervisningen går. På siving-fag kan man kun melde seg opp til eksamen når faget undervises. Hvis, og bare hvis, man stryker, kan man ta kontinuasjonseksamen. Det er naturligvis åpenbart for alle furnuftige mennesker at frie fag-modellen er evig mye bedre, men sivilingeniørene tvilholder på denne konten sin som om det skulle være veien, lyset og livet.

***NTNU bestemte for noen år siden at man bare skulle kunne ta opp en eksamen én gang, og bare én eksamen i året. Argumentasjonen var formodentlig at man ville få urealistisk gode karakterer hvis man tok om igjen førsteårsfag sener i studiet, og det kan jeg jo kanskje være enig i. Problemet var at NTNU trodde de andre universitetene ville følge etter, noe de sikkert trodde da de lagde EiT***** også, men det skjedde naturligvis ikke. Dermed blir det vanskeligere for studenter fra Trondheim å konkurrere med studenter fra for eksempel Oslo, og det er jo uheldig. Etter mye bråk ble denne regelen omgjort nå i vår.

****Sivilingeniørstudentene tror alle som ikke går siving går på Dragvoll.

*****Eksperter i Team

Comments

Camilla,  04.08.08 13:59

Kanskje Calcuttagutta tør opp snart også, da.

Anne Berit,  04.08.08 15:12

Ja, til og med været ser ut til å mene at sommeren er over... Har akkurat fått igjen strømmen og nettet, og det er bare 15 grader ute... Godt jeg har over ei uke til med ferie!
Category
Miscellaneous
Tags
eksamen
NTNU
konte
NTH
siv.ing.
frie fag
Views
3995