Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Klagemuren

Jeg har tidligere nevnt at jeg synes det er helt latterlig vanskelig å finne ut hvordan man skal kontakte Apples kundeservice. Nå har jeg nylig vært i kontakt med dem for å få tak i en kvittering på Macen til Camilla, og jeg endte opp med å ringe til teknisk support, og snakke med to vennlige svensker som kunne hjelpe meg. Det er imidlertid åpenbart at det ikke er optimalt å bruke 50 kroner på en telefonsamtale for å fikse noe som burde være trivielt å gjøre på nettet. Jeg grep derfor anledningen da jeg ble bedt om å fylle ut et skjema om min opplevelse med Apples kundeservice. Og fordi jeg er så sleip bruker jeg dette som dagens artikkel.

This poll has a lot of leading questions, that seem designed to generate positive answers. For example, the last three are questions about my satisfaction with Apple Customer Support, based on my recent phone call. The phone call itself was perfectly satisfactory, except for the horrible music I had to listen to while waiting. I was also a bit surprised to talk to someone in Sweden, though that is fair enough in itself. However, there should have been no need for me to make a phone call.

My issue was that I needed a reciept for a MacBook that was purchased more than 18 months ago. I understand that there are some countries were it is considered reasonable to give only one year of warranty on a laptop, and hence there will rarely be a need to obtain old reciepts. However, in Norway, were I live, the law specifies that one has the right to free repairs for five years on things like computers. (Provided, of course, that the customer is not at fault for whatever is wrong with the computer.) Hence, it would be extremely helpful if I could simply find this reciept by logging onto the Apple Store.

Furthermore, it is virtually impossible to find out who you should call. I ended up calling Technical support, which hardly seems correct for my issue. I would add that I am very happy with the help I recieved there.

It seems obvious, though, that certain issues could be much easier resolved through email than over the phone, and it would be extremely helpful if Apple would provide an some email addresses for the various branches of customer support. For an issue such as mine, were I had to spell out email addresses, names and credit card numbers to a person who spoke a different language (granted, there is not that much difference between Swedish and Norwegian, but it still complicates things), email is a superior form of communication.

As it is, the difficulties I have experienced in contacting Apple Customer Support have made me decide to purchase my next Mac from Eplehuset, a Mac dealer in Norway. Simply because they list email addresses on their webpages, and they have people answering them.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  17.06.08 23:11

Du er helten min.

Eivind,  18.06.08 03:50

Hvilke problemer var det egentlig du støtte på her? Og er egentlig ikke ventemusikken noe usaklig å nevne i en mail til en underbetalt Support Technician i Irland? Forøvrig er ikke garanti en lovfestet rett, heller ikke i Norge. Reklamasjon må man ofte jobbe litt for å nå gjennom med.

Apple er dessuten det nærmeste man kommer NSDAP i dag.

Den krasse tonen, som jeg i ettertid ser at denne posten hadde, er egentlig ikke ment å være så krass.

Tor,  18.06.08 08:47

Jeg er naturligvis klar over det du sier om garanti og reklamasjon, men hvis du hadde lest posten hadde du skjønt at jeg har ikke engang begynt å tenke på denslags ennå. Alt jeg ville var å få tak i en kopi av kjøpskvitteringen. Problemet mitt er at på denne siden:

www.apple.com/no/support/contact/

står det ingen verdens ting om hvordan jeg skal gå frem, og hvis man leter litt mer finner man ut at det egentlig skal koste 359 kroner å ringe teknisk support hvis det er mer enn 90 dager siden man kjøpte maskinen.

Jeg kan ikke se noen god grunn til at man bare skal kunne finne kvitteringer for kjøp innenfor de siste 18 måneder på hjemmesidene til Apple Store, og hvis man først skal være nødt til å kontakte kundeservice er mail i mange tilfeller bedre og enklere enn telefon. Det er poenget mitt.

!

Carl Andreas,  18.06.08 13:02

Hvorfor ikke bare kjøpe neste mac på Elkjøp? De er jo mye mer tilgjengelig enn Eplehuset..
Tor,  18.06.08 13:14

Når begynte Elkjøp å selge Mac? Nå har jeg faktisk kjøpt ny Mac allerede, men hvis jeg hadde visst dette for to uker siden er det slett ikke usannsynlig at jeg hadde kjøpt den på Elkjøp i stedet. Men får man Studentrabatt på Mac på Elkjøp?

Carl Andreas,  18.06.08 13:44

hm, usikker. Er ikke så lenge siden vi begynte med det, så det er vel ikke alt som er på plass enda. Ikke sikker på om alle Elkjøpbutikker har begynt engang, men Tiller/Leangen har heeeelt sikkert. Det er riktignok en del bestillingsvarer da, og da kan jo kanskje apple.no levere like greit? Har ikke de sånn 24-timers levering?

Eivind,  18.06.08 14:44

Ser ut som de bare prøver å være vanskelige, ja. Evt. selge deg Applecare :p

Tor,  18.06.08 15:07

Det er ikke noe problem å kjøpe ting fra Apple. De ringer deg gjerne for å hjelpe deg gjennom kjøpsprosessen, og de vil at kjøpeopplevelsen skal være fin og god. Problemet oppstår den dagen du lurer på noe om en ting du allerede har kjøpt.

Johannes,  18.06.08 23:56

Hehe. Broren min jobber med support mot det nordiske markedet hos Apple i Cork, riktignok til bedrifts- og VIP-kunder eller noe sånt ræl. For to mnd siden eller noe sånt var det omtrent en tiendels sjanse for at det hadde vært han du møtte. Det var tilfeldig at du ikke fikk norsk support, men som den skandinavisten jeg er (selv om jeg ikke skjønner dansk) synes jeg vel egentlig det er greit. Ellers er jeg enig med deg i det du sier om e-post og at kvitteringa godt kunne ligget inne i appleshopkontoen din (eller noe sånt), men sannheten er vel at det er arbeids- og kostnadsbesparende for apple å snakke til deg direkte fremfor å bruke tid på å skrive. På denne måten sørger de vel for at så mange som mulig av henvendelsene de får er seriøse.

Det er noe drit. Jeg skylder på manglende statlig, for ikke å si overstatlig (selv om Irland egentlig ikke vil være med i EU), intervensjon på kundeserviceområdet.
Category
Rant
Tags
Apple
tullinger
kundeservice
Views
6560