Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Skansefasit

Da kommer den etterlengtede fasiten på Skansequizen. Den er kanskje ikke helt gjennomdiskutert, og det er kanskje ikke konsensus om alle svarene, men det skal stemme sånn noenlunde. Hvis ikke følger offentlig oppvask og skandaler i fleng.

Hvem som spiser de største porsjonene til middag er kanskje ikke åpenbart med mindre man har vært på besøk her, men det er i alle fall Jørgen, som lett kjører i seg et par bokser tomatbønner, et par koteletter, en brokkoli og et tårn med pasta. Ett poeng til alle som sa Jørgen.

Ølflaskene var naturligvis et lurespørsmål. Det er nemlig Trond som står for denne rekorden, til tross for at han ikke drikker øl. Forklaringen ligger i at han hadde besøk av noen øldrikkende kamerater i høst, og at han lever i tidsklemma, og dermed ikke fikk ut de siste flaskene før i desember eller noe slikt. Ett poeng til alle som sa Trond.

Den som har flest par sko er Jørgen, som tar seieren med ni par, det ene paret kulere enn det andre. Tor og Trond har fire par relativt trauste sko hver. Ett poeng til alle som sa Jørgen.


Skiskoene kunne kanskje tilhørt Tor, som stadig vekk skriver nasjonalromantiske artikler om skiturer, eller Trond, som har snakket mye om slike rare slalomski i år. Det gjør de imidlertid ikke. Det er derimot en av de mange tingene som stod igjen etter de som bodde her før, sammen med blant annet et tilhørende par ski. Ett poeng til alle som gjettet at ingen av oss eier disse.

Gitt den siste tidens debatt om ulike dekks rulleevne burde det vel ikke komme som noen overaskelse at det er Tor som har flest dekk liggende, med to par i tillegg til de som sitter på sykkelen. Ett poeng til alle som sa Tor.

En gang, mens Trond var ute og kjørte motorsykkel, tok buksen hans fyr. Men fikk han panikk? Nei, han bare slukket den neste gang det ble rødt lys. Til tross for at Trond utvilsomt er den mandigste mannen i kollektivet, har han også sine mer pinglete sider, som kommer tydelig til uttrykk når han må vaske toalettet. Ett poeng til alle som sa Trond.

Altså. Når det gjelder Powerball burde det være en smal sak å gjette riktig. Alt man trenger å gjøre er å ta en titt på en video av verdensmesteren, Akis, og spørre seg om hvem av oss som ser ut som om han er bygd for Powerball. Det er åpenbart Trond som har denne rekorden. Ett poeng til alle som sa Trond, minus ett til alle som sa Jørgen eller Tor.

Hvem som leder sjakkturneringen er avhengig av hvordan man tolker reglene. Hvis det er førstemann til tusen seire er det Trond som leder, fordi han har vunnet flest kamper. Hvis man derimot må vinne tusen ganger mot begge de to andre, er det Jørgen som leder, ettersom han leder over både Trond og Tor. Ett poeng til alle som sa Jørgen eller Trond.

Tabascoforbruket her i huset er det hovedsaklig Jørgen som står for. Antagelig bruker han 99% av all tabasco i hele bydelen. Hett kveldsmattips fra Jørgen: Ta en boks tunfisk, hell over en halv flaske tabasco. Nytes med en kald øl. Ett poeng til alle som sa Jørgen.

Som spørsmålet antyder, går det ofte en stund mellom hver gang vi går ut med plastavfallet. Om en av oss hadde tatt ansvar ville dette naturligvis ikke skjedd, og svaret er dermed at alle sier dette. Ett poeng for hver person man nevnte.

Den som ikke har rotet bort husnøklene sine ennå er Tor. Hvor Trond og Jørgen sine har tatt veien aner vi ikke. Ett poeng til alle som sa Tor.

Det var riktignok Tor som plasserte stolen oppå kjøleskapet, men det var ikke hans stol. Det var tvert imot en av fire kjøkkenstoler Trond hadde med seg. Ett poeng til alle som sa Trond.


Abbonnementet på Frankfurter Allgemeine Zeitung har vært omtalt her tidligere, og det burde derfor være en smal sak å gjette at det var Tor som fikk dette innfallet. Planen var naturligvis å lære seg bedre tysk, men det viser seg at det tar mye tid å lese en tysk avis, og etter mye mobbing fra Trond, som spør om det er spesielt miljøvennlig å importere papiravfall fra Tyskland, har han nå bestemt seg for å si opp abbonnementet. Han må bare greie å skrive en mail på tysk først. Ett poeng til alle som sa Tor.

Man kunne kanskje tro at det er Tor som spiser minst kjøtt, ettersom han har tatt til orde for å redusere kjøttforbruket av miljøhensyn, eller man kunne tro at det er Jørgen, fordi Jørgen gjør rare ting i matveien stadig vekk, men det er faktisk Trond, som ikke har kjøpt kjøtt siden jul, om man ser bort fra en og annen baguette på skolen. Ett poeng til alle som sa Trond.

Rulleskøyter??! Kom an da. Det er åpenbart at dette er noe som stod igjen fra de som bodde her før. Ett minuspoeng til alle som gjettet på en av oss.

Vi har totalt fem sofaer i leiligheten, en på rommet til Jørgen, en på rommet til Tor, en på kjøkkenet, og to på rommet til Trond. Vi har imidlertid en ond plan om å hive den ene i en container som står utenfor her, og så flytte den ene Trond sin ut på kjøkkenet, og i såfall blir det jo likt. Men inntil videre er det altså Trond. Ett poeng til alle som sa Trond.

Hvem som tilbringer minst tid hjemme på hverdager er litt vanskelig å si med sikkerhet, men det er antagelig Jørgen eller Tor, som ofte er på skolen fra ti til ti, eller til og med fra ni til elleve. Det hender riktignok at Trond er på skole og jobb fra sju til tolv, men det er ikke hver dag. Ett poeng til alle som sa Tor eller Jørgen.

For seriøse studenter er det ingen forskjell på hverdag og helg. Tor er imidlertid så useriøs at han ofte tar fri på søndager. Trond kjører gjerne nattbuss og slikt, men det er nok likevel Jørgen som er minst hjemme i helgene. Ett poeng til alle som sa Jørgen.

Hvem som legger seg tidligst i helgene er ganske variabelt. Det kommer an på om Trond kjører nattbuss eller vanlig buss og det kommer an på om Jørgen er hjemme og slacker, eller om han er ute på konserter med band Tor og Trond aldri har hørt om. Tor, derimot, legger seg jevnt over en gang mellom tolv og to, og er antagelig den som i snitt legger seg tidligst i helgene. Ett poeng til alle som sa Tor.

Den som legger seg tidligst på hverdager er nok Trond, ettersom dagen hans som regel begynner med å løpe til bussen klokken fem på sju. Ett poeng til alle som sa Trond.

Hvem som dusjer oftest er litt vanskelig å si, ettersom Jørgen og Tor ofte dusjer på trening, og dermed lurer seg unna statistikken. Likevel er det nok Trond som dusjer oftest. Når det gjelder langt hår, er det nok slik at Tor dusjer lengre, men hvorfor man skulle dusje oftere på grunn av langt hår er ikke åpenbart. Ett poeng til alle som sa Trond.

Mat i kjøleskapet er naturligvis variabelt, men det er nok jevnt over Tor som har mest mat liggende. Ett poeng til alle som sa Tor.

Tor fikk tidlig et rykte på seg for å ha ekstremt mye skrot i kjøkkenhyllene, og selv om han har gjort en innsats for å redusere mengden i senere tid, har han nok fortsatt mest. Ett poeng til alle som sa Tor.

Den som eier flest kniver er nok Tor, med seks kjøkkenkniver og fire bestikkniver, mens Jørgen tar andreplassen med henholdsvis tre og seks. Ett poeng til alle som sa Tor.

Som nevnt tidligere kjører Trond buss, og er dermed den eneste som har en ekte jobb. Tor har naturligvis vært stud.ass. dette semesteret, men 15 timer på laben kan knapt regnes som en ekte jobb, og den var dessuten ferdig for over en måned siden. Ett poeng til alle som sa Trond.

Dette er kanskje slikt man ikke burde si på internett, spesielt ikke i kombinasjon med adressen vår, men bussjåfør Trond har som regel litt vekslepenger liggende, og har dermed mest kontanter. Jørgen har naturligvis en container med tusenlapper, men den står i Molde, og telles derfor ikke med. Ett poeng til alle som sa Trond.

Hittil er det ikke observert noen sang fra dusjen, og hvem av oss er det vel egentlig som ville gjøre noe slikt? Ett minuspoeng til alle som gjettet en av oss.

Hvem som drikker mest sprit har vært tema for lange og heftige diskusjoner. Hvem som drikker oftest sprit, derimot, er naturligvis Tor, som vet å sette pris på et lite glass god whisky. Ett poeng til alle som sa Tor.

Etter opptelling ser vi dermed at det var våre venner i mini-kollektivet på Nedre Elvehavn som vant, Kjelling med 18 poeng, Ulf med 17. De kan dermed vente seg en flott premie i posten.

Ellers vil jeg bare oppfordre til å følge med i neste uke, når vi auksjonerer bort alt skrotet i gangen som ikke tilhører noen av oss.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  28.04.08 17:51

er du sikker på at det ikke er jeg som har mest stasj i kjøkken-hyllene?

Arne,  28.04.08 18:40

Jeg hadde jo langt hår selv en gang i tiden, og det er av egen erfaring jeg mener at en da må dusje oftere(men ikke mye oftere....bare det at med helt kort hår går det lengre tid før håret kjennes merkbart mer fettete). Eller strengt tatt, vaske håret oftere. Men siden jeg aldri hadde en frisørvask med innhogg til nakken blir det som regel hårvask i kombinasjon med dusj.

Jørgen,  28.04.08 21:29

Camilla: Så du antyder at du har vært innom og fyllt opp hyllene våre jevnlig med mel, ølgjær, oljer, hermetikk og slikt?

Camilla,  28.04.08 21:32

nei, bare te og pasta og honning og slikt.

Karoline,  28.04.08 23:30

Camilla, i savne d.

Kjellove,  29.04.08 00:05

eee so gale!!!1

Camilla,  29.04.08 00:07

jeg savner deg også, karoline.

Øyvind Jo,  29.04.08 00:17

Uff, når fikk vi sånne Vgs-berter her? Har ikke «Karoline» en tentamen eller ei gloseprøve å øve på?

Camilla,  29.04.08 14:06

det er sikkert derfor hun havnet her. vi prokrastinerer i min familie.

Karoline,  29.04.08 23:08

Ha.Ha.Ha. Veldig mojo. Ja, "procrastinate now".

Øyvind Jo,  30.04.08 05:32

:-D

Skybert,  19.06.09 01:40

Fakka tid uten bekymringer.

Ulf,  19.06.09 12:29

Ny skansequiz om et par uker. Må bare flytte inn skikkelig først.

Tor,  19.06.09 13:16

Juhu!

Ulf,  19.06.09 13:23

For øvrig: Du hadde forsterket skapet bra, Tor. Det vet jeg, siden jeg nå har skrudd alle skruene ut, flyttet delene tre meter og så skrudd dem sammen igjen.

Tor,  19.06.09 13:24

Gikk det ikke inn gjennom døra?

Ulf,  19.06.09 13:32

Neimen om den gjorde. Manglet omtrentlig tre cm i høyden på at det skulle gå. Et bittert nederlag.

Tor,  19.06.09 13:53

Hadde det ikke vært enklere å ta av dørstokken?

Ulf,  19.06.09 14:33

Det får vi aldri svaret på. Med mindre jeg føler for å ta med meg skapet når jeg flytter ut igjen, noe jeg betviler så sterkt at det ikke er å regne som hypotetisk engang. Men ja, kanskje. Planen var jo uansett å bare ta av den ene siden på skapet. Et par tre skruer bare, liksom. Til slutt hadde jeg skrudd ut alt som skrus ut kunne.

Tor,  25.11.09 12:20

Den nye skansekvissen kom sent, men godt. Men, vi har fortsatt ikke gjennomført den annonserte auksjonen av alt skrotet som stod igjen i gangen. Kan det være en idé for fremtidig artikkel?

Ulf,  25.11.09 14:07

Muligens. Vi har allerede kastet en del skrot, da.
Category
Quiz
Tags
Quiz
Skansegata
fasit
Views
5543