Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hvor er Tor?

Jeg har vært på ski i påsken, og det burde jeg vel egentlig berettet om for lenge siden, men det har altså ikke skjedd. Jeg velger å legge skylden på batteriet i laptopen min. Det er flere grunner til det. For det første regner jeg ikke batteriet som en del av macen min, og det kan dermed skyldes på uten at jeg trenger å føle meg som en forræder. Det er dessuten helt normalt at batterier blir dårlige etter en stund, og mitt nærmer seg tross alt tre år. For det andre er et batteri en veldig hendig ting å skylde på, ettersom det ikke kan ta til motmæle. Kjempelettvint.

Det finnes imidlertid også en god grunn til å skylde på batteriet, og det er at det nå har blitt så dårlig, at i stedet for å gå i dvale når batteriet er tomt, slikt macen min har pleid å gjøre, har den begynt å slå seg av, gjerne før den advarer meg om at det bare er ti minutter igjen på batteriet. Dette har ført til at jeg har mistet et par velskrevne og nesten ferdige artikler den siste tiden. Og jeg er rett og slett så lat at hvis det er sent om kvelden, og jeg nettopp har mistet en lang artikkel, så blir det som regel til at jeg legger meg i stedet for å skrive den en gang til.

Men jo, det har jo vært påske, og jeg kan melde at jeg har overskredet mitt mål om to skiturer i år med 50%. Og det skulle vel egentlig bare mangle, tatt i betraktning at vi har hatt en aldeles eksemplarisk påske. Da jeg kom til Molde var det vår her, men kun kort tid senere begynte det å snø, og det ble kaldere. Og mesteparten av forrige uke og så langt denne uken har det gått mye i minusgrader og varmt i sola. Det blir rett og slett ikke bedre.

Jeg kan også rapportere at jeg har fått bittelitt kontroll på slike fancy «telemarksvinger», etter instruksjon fra Jonna og en del heftige fall. Og det er jo også slikt som hører med, men som jeg har stort sett unngått de siste årene. Sant å si kan jeg ikke huske å ha landet på ansiktet i snøen etter at vi var på Høvringen i 8. klasse. Men det gjorde jeg altså to ganger forrige søndag. Full pakke, med snø på innsiden av brillene og gode greier.

For de som lurer på hvor jeg befinner meg kan jeg også opplyse om at jeg fortsatt er i Molde. Camilla er jo her, da de har «spring break» i Skottland, og i begynnelsen av neste uke skal vi på musikklinjens oppsetning av «West Side Story», der Karoline (søsteren til Camilla) har to replikker. Camilla mente da at det ville være bortkastet å busse opp og ned til Trondheim så mange ganger på kort tid, og jeg er jo ikke noe gladere i buss enn noen andre, så da ble det slik. Det spiller jo ikke så veldig stor rolle hvor jeg sitter og leser, når det bare er for noen få dager. Jeg har dermed inntatt Høgskolen i Molde igjen, og det er igrunnen ganske koselig. Særlig i påsken var det veldig fint og folketomt der, og de har ganske mange små grupperom med whiteboard, som kanskje er noe av det beste man kan lese på.

-Tor Nordam

Comments

Ulf,  27.03.08 20:00

Jeg må bite i det sure eplet og busse fram og tilbake, mest for å få med meg noen forelesninger. Det ser ut til at min kjære mor har kjøpt billetter til fredagsforestillingen, så jeg regner med at vi slipper å sitte ved siden av hverandre.

For øvrig har jeg bidratt til musikalen ved å øve replikker sammen med Kaja. Jeg regner med at innsatsen blir verdsatt av publikum i form av litt ekstra applaus.

Anders K.,  27.03.08 20:18

Buss er jo kjempefint.

Kjellove,  27.03.08 20:27

Ulf, siden du allerede er understudy, regner jeg med du drar en reenactment når du kommer hjem – gjerne sammen med moren til Camilla.

Jørgen,  27.03.08 22:05

Onkel Pose?

Ragnhild,  29.03.08 17:28

Å kjøre på ski når man har sjansen er noe av det beste man kan gjøre, synes jeg. Se MOI sine nettsider om telemarkteknikk! Jeg leste det kun i etterkant av årets påsketur, og var egentlig ikke helt fornøyd med mine prestasjoner på fjellet. Dessuten brukte jeg en potensiell skidag til å lese ut en tåredryppende roman. Nok en gang, jeg blir glad av å høre at folk liker telemark! Det var forresten nokså artig å kjøre i Tusten. Når underlaget er såkalt "jobbesnø" kan man liksom bare renne alt man kan, for det går uansett ikke for fort, i hvert fall hvis skiene ikke er preparert på en stund. Mine lilla tua-ski, spesielt egnet for løssnø, er noe av det fineste jeg eier.

Knut,  31.03.08 19:10

Jorma ringte og lurte på hvor du er Tor.

Are,  31.03.08 23:53

Jeg burde lære meg telemark. Det får bli neste vintersesong.
Category
Miscellaneous
Tags
skitur
påskeferie
telemarksving
Views
4046
Google hits
3
Last google search
onkelpose