Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Er du på nett?

Som vanlig i Edinburgh er det ikke så greit dette med internett. Allerede to timer etter at vi kom til byen var Camilla installert på et rom i en studentbolig, men vi har stadig ikke internett. De har et helt sykt opplegg som krever at man må registrere MAC-adressen sin og studentnummeret og alt mulig rart før de lar deg koble til. Det virker nesten som om det er et stort problem at folk bryter seg inn på studenthybler og utfører datakriminalitet.

Da vi spurte om hvordan man setter opp internett begynte de å spørre om vi hadde fått The Disc, med stor D. De fikk etterhvert dikset opp en disk (hehe), og vi plugget den i, spente som små barn julaften. Du vet, barn som er så store at de skjønner at det er noe å være spent over, men ikke så store at de er for kule til å være spent. Uansett, vi satte i disken, og åpnet readme-filen, som sa

The purpose of this disk is to provide Windows users with enough protection to connect to the ResNet. If you use another operating system, please read the corresponding manual.

Og den manualen hadde vi allerede lest, og der stod det at vi måtte registrere alt mulig rart, og det vi egentlig lurte på når vi spurte var om kontorfolkene i blokken kunne hjelpe oss å registrere, ettersom vi ikke har internett selv.

Slik har det seg at jeg sitter på en kafé som reklamerer med gratis internett, og drikker en cappucino jeg ikke hadde så veldig lyst på. Jeg kom inn, sa jeg ville ha en stor cappucino, og det var greit, og jeg betalte og fikk tilbake penger, og så sa jeg at jeg gjerne ville bruke internett, og så sa han at han dessverre var tom for internett.

Han sa naturligvis ikke det, men han kunne like godt sagt det. Tingen er at de fleste som tilbyr trådløst internett benytter seg av en leverandør som heter The Cloud. Når du logger på og åpner opp en nettleser får du så en side som forteller deg at du kan logge inn med ditt brukernavn, eller betale en hårreisende pris pr time med all verdens kredittkort. De stedene som tilbyr gratis nett har imidlertid gjerne en bunke kort liggende, og disse kortene har et engangspassord som gir deg tilgang i en time eller noe slikt. Og han var naturligvis tom for slike kort.

Han lovte imilertid å komme bort med et kort om det magisk skulle dukke opp flere mens jeg satt her med kaffen min, så nå bare skriver jeg for å slå ihjel tid mens jeg venter og drikker kaffe. Han sa noe om en halvtime, men jeg fikk ikke helt med meg hva det var. Det virket imidlertid som om det kunne dukke opp flere kort i løpet av en halvtime. Den som lever får se.

Ellers kan jeg rapportere at været i Edinburgh i januar er litt som i Trondheim i september, bare at det slår om veldig raskt. I går vekslet det hyppgi mellom ganske fint og ganske stygt hele dagen. I dag er det stabilt ganske stygt, men det blåser i det minste ikke, så det går greit med paraply. Jeg var naturligvis ikke smart nok til å ta med regnklær.

Da begynner jeg å bli såpass lei av kaffen min at jeg tror jeg bare går min vei og setter igjen resten. La meg bare helt til slutt oppfordre alle som vil ha postkort til å poste en kommentar.

-Tor Nordam

Comments

Tore,  10.01.08 15:28

Jeg føler meg nesten frekk som vil ha postkort, siden jeg suger til å sende selv, men jeg vil gjerne ha :)

Anders K.,  10.01.08 15:31

Jeg tregner ikke noe postkort, men all haggis du kan få med deg vil belønnes med diverse good stuff, og du trenger ikke svare på quiz-spørsmål først. Ok?

Anders K.,  10.01.08 15:32

Jeg trenger ikke noe postkort, men all den haggis du kan få med deg vil belønnes med diverse good stuff, og du trenger ikke svare på quiz-spørsmål først. Ok?

Are,  11.01.08 01:57

Komisk å knytte noe så høyteknologisk som internett til noe så primitivt som kort med påtrykte koder... :)
Category
Technology
Tags
internett
trådløst nett
Views
3834