Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Kunne cyanid-drept halve Norges befolkning!!!1

Fra forsiden av Dagbladets papirutgave i dag kunne man få inntrykk av at det bare er flaks at vi er i live alle sammen. Politet har nemlig sikret et parti på 140 kilo cyanid, nok til å ta livet av 2,8 millioner mennesker, like foran nesa på hardbarkede kriminelle som også var på jakt etter stoffet. Jeg ble nysgjerrig, og kjøpte avisen for å lese mer om denne saken.

Før jeg går nærmere inn på hva som stod i avisen vil jeg bare si at det er bare tull det de sier om at journalister ikke er gode i realfag. Journalisten som skrev denne artikkelen har nemlig gjort grundig arbeide. Han har fått vite at det dreide seg om 140 kilo cyanid. Så har han gjort research, ved å slå opp på wikipedia, der det står

Det er et svært giftig stoff som kan drepe raskt, selv i svært lave konsentrasjoner. Den dødelige dosen skal være 0,05 g, da døden inntreffer i løpet av få sekunder.


og til slutt har han delt 140 kg på 0,05 gram, og kommet frem til at det er nok til å drepe 2,8 millioner mennesker. Og det stemmer nok. Hvis man arrangerer EN GODDAMN DØR-TIL-DØR-AKSJON!

Host, kremt. Beklager. Men jo, jeg kjøpte avisen, og leste artikkelen, og jeg ble stadig mer overrasket. Først stod det en halv side eller deromkring om hvordan en mann ble plasert i landets sikreste fengsel, sammen med landets farligste kriminelle, fordi han ble mistenkt for å ha solgt en stjålet båt, til tross for at han ringte tollvesenet to ganger for å sjekke om det var noe snusk med båten.

Hvordan en mann som har handlet i god tro, og kanskje solgt en stjålet båt, kan bli plassert i et slikt fengsel, kunne egentlig vært en solid sak i seg selv, men det går man ikke så mye inn på. Det er vel bare slikt som skjer.

I alle fall, denne mannen sitter og småprater med de andre farlige kriminelle, og nevner tilfeldigvis at han vet om to tønner med cyanid i en nedlagt gruve. Ryktet om dette sprer seg i fengselet, angivelig fordi en fangevokter må ha overhørt samtalen og sagt det videre. De kriminelle nekter i alle fall for å ha sagt noe, og da må det jo være sant.

Uansett hvordan det henger sammen, flere grupper av kriminelle bestemmer seg for å prøve å få tak i disse tønnene. Så kommer det plutselig et par avsnitt om en terrordømt mann som sitter i samme fengsel. Det står at han satt i isolat, og derfor umulig kunne ha visst om saken, men likevel står det to avsnitt om ham. Og så kommer PST, henter mannen som visste om tønnene, og sikrer partiet rett foran nesa på kriminelle. KRIMINELLE SOM SITTER I ET AV LANDETS SIKRESTE FENGSEL!

Jah. Jo, derfor vil jeg bare mane til moderasjon blant landets journalister.

Og med det samme jeg er i gang med å le av ting som står i avisen, Aftenposten.no skrev om Al Gore, som kom til Oslo i dag for å motta Fredsprisen. Og det er nok antagelig en bra ting at Al Gore fikk prisen, og det er kult at han tok flytoget, og gikk fra stasjonen til hotellet. Men det er bare latterlig at journalisten fremstår som utrolig bitter for at Gore ikke ble president i 2000. Jeg klipper og limer.

Faktisk var det mannen som i 2000 ble valgt av det amerikanske folk til å innta verdens mektigste embete. På grunn av besynderligheter i det amerikanske valgsystemet, kom han aldri til å innta Det hvite hus.
[…]
Han ble støtt ut i det ytterste mørke som en taper, lettere foraktet av sine egne demokrater og temmelig fort glemt av det store flertallet av amerikanere.
[…]
I stedet ble det George W. Bush som inntok presidentstillingen og dermed jobben som leder for den vestlige verden. Den har han brukt på å gjøre USA maksimalt upopulær verden rundt.
[…]
Sannsynligvis vil Al Gore bli husket lenger enn mannen som så vidt klarte å fravriste ham Det hvite hus i 2000.


Det hadde vært veldig fint å ta feil her, men jeg ser nok for meg at mannen som gav oss Krigen mot Terror™ og Krigen i Irak™ vil bli husket temmelig lenge.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Anders K.,  08.12.07 00:22

Fra forsiden av Dagbladets papirutgave i dag kunne man få inntrykk av at det bare er flaks at vi er i live alle sammen.

Det hadde vært en sensasjon hvis det kom en dag dette ikke var sant. Her er et eksempel på en kreativ dag i Akersgata: VG mener at mobiltelefoner er kreftfremkallende, mens Dagbladet holder en knapp på mat:



Klassisk. Dagen er ikke helt den samme uten muligheten til å betale 10 kroner for å føle seg heldig som lever.

B,  08.12.07 11:21

VG fornekter seg ikke, oppsummert blir det jo; Kongen, Drepte, Kreft-risiko, Sexy, Bør få dø.
10 kroner?!! koster det ikke 15 i helgene med ekstra sexy-bilag?

Anders K.,  08.12.07 12:16

Oppfølgingssaken er jo den perfekte ikke-sak. Regjeringa har ikke gjort jobben sin, slik at vi alle er i livsfare. Perfekt for pauserommene i det ganske land. Men nyhetsverdien er omtrent på linje med dette -- som også ble fremlagt som en seriøs sak.

Aftenposten minner meg om både J. D. Salinger og Howard Hughes: Flinke, dyktige folk som brukte den siste halvparten av livet sitt på å være uhygieniske, innelåste og drikke urin.

Camilla,  08.12.07 18:17

Flere slike artikler, takk. Norske journalister er tragiske og jeg godter meg hver gang noen påpeker det. Kanskje de tar hintet en gang.

Torgar,  09.12.07 11:47

Kryssordet i lørdagsmagasinet til Dagbladet er verd 15 kr, litt synd at en må få med resten av papiret. Hvem arragnerer dø-til-dør aksjonen forresten??

Are,  09.12.07 22:56

Faen, jeg hater VG og Dagbladet. Ahrg! Forsidene blir bare tristere for hver uke som går.

Skybert,  10.12.07 00:06

Det er fordi verden er jævlig trist.