Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

VGA-boks

Jeg har for tiden ikke TV, og det trives jeg i grunnen ganske godt med. Filmer og serier ser jeg typisk på macen uansett, og jeg greier meg egentlig helt greit uten å se vanlige tv-programmer. Jeg kunne imidlertid tenke meg å spille litt Game Cube. Som jeg har nevnt tidligere kjøpte jeg jo Game Cube primært for å spille Legend of Zelda: Twillight Princess, noe jeg ikke har gjort ennå.

Jeg forsket litt, og kom frem til at jeg egentlig hadde to muligheter til å spille Game Cube uten tv. Enten kunne jeg kjøpe et tv-kort til macen, og så eventuelt koble den til en flatskjerm jeg har, eller jeg kunne kjøpe en vga-boks. Det er altså en dings som lar meg koble Game Cuben direkte til en vanlig pc-skjerm. Jeg klødde meg litt i hodet, og kom frem til at en vga-boks sikkert var best, fordi det er billigere, jeg slipper å bruke macen som mellomledd, og jeg jeg antar dessuten at man må betale lisens for et tv-kort.

Jeg bestilte en slik boks fra US of A for en del uker siden, og i går kom den. Det var spent stemning i heimen da jeg åpnet den og koblet til, og det ble stor skuffelse da det viste seg at den er fullstendig ubrukelig. Bildet er altfor lyst, fargene blasse, og kontrasten en vits. Det er rett og slett ikke mulig å se hva som skjer. Og det frekkeste av alt er at når bildet i spillet fader til sort, som det gjør fra tid til annen, akkurat da ser bildet helt fint ut.

I etterpåklokskapens lys var det lett for meg å google og finne ut at mange andre har samme problem, og at det finnes en bedre boks et sted der ute. Det hevdes i alle fall at den ikke har nettopp dette problemet, som angivelig skyldes ufullstendig signalprosessering.

Jeg la forresten merke til en ting i går, da jeg koblet til Game Cuben. Den har jo en digital utgang, og jeg låner en skjerm av Jørgen som har en digital inngang. Burde det ikke da være mulig å koble direkte, uten teite bokser? Eller er det ikke samme standard? Er det noen som vet.

-Tor Nordam

Comments

B,  05.10.07 12:57

hørt om ntsc og pal?

Tor,  05.10.07 15:16

Ja, hvordan det?

B,  05.10.07 16:21

hvis du kjøper en amerikansk signal til vga konverter er den ganske sikkert ntsc og dermed vil sikkert din gamecube være pal siden den er europeisk. Hvis gamecube har muligheten for å switche kan det kanskje fikse ting? Ellers har som du nevnte en slik vga boks elendig refresh rate og det merkes jo med en gang på spill.

B,  05.10.07 16:21

hvis du kjøper en amerikansk signal til vga konverter er den ganske sikkert ntsc og dermed vil sikkert din gamecube være pal siden den er europeisk. Hvis gamecube har muligheten for å switche kan det kanskje fikse ting? Ellers har som du nevnte en slik vga boks elendig refresh rate og det merkes jo med en gang på spill.

Tore,  06.10.07 13:54

Men har du kjøpt Twilight Princess enda?

Hvis det er noen trøst kjøpte jeg gamecube av samme grunn. Jeg har bare spilt mario kart og super mario sunshine på den, og sunshine sugde balle og var dritvanskelig... Kidsa nå til dags ass..

Torgar,  06.10.07 14:32

Har en USB TV-dekoder liggende i skapet. Du kan få låne den hvis du vil. Jeg er usikker på om det eksisterer drivere for Mac da.

Eivind,  06.10.07 16:57

Twilight Princess er bare én av grunnene (og ikke den beste) til å kjøpe GameCube. De andre grunnene er:

Eternal Darkness (den beste grunnen. Det beste spillet til NGC, og et av de beste spillene ever)
Super Mario Kart: Double Dash
Super Mario Power Tennis
Resident Evil 4
Metroid Prime 1 & 2
Metal Gear Solid: Twin Snakes
Viewtiful Joe
Zelda: Windwaker
Ikaruga (første brettet, resten er helt umulig)
osv.

Synes forøvrig at Sunshine er et helt OK spill. Men Super Mario Galaxy kommer til å sparke rumpe så det holder til Wii.

Anders,  06.10.07 19:19

Wii er så konge! Ikke bare på grunn av Twillight Princess, Wario Ware, Super Paper Mario, Resident Evil 4, Manhunt 2, Metroid Prime 3 og Super Mario Galaxy (som jeg også mener kommer til å sparke rumpe). Men også på grunn av virtual konsollen med spill fra NES, SNES, Nintendo 64, Sega Mega Drive og Turbodrive. Pluss til alle de som eier GameCube så funker de spillene også på Wii'en. Jeg mener hva er ikke å like?? Kjøp for fandens skyld!

Are,  07.10.07 02:27

Wii eier, ja. Jeg hadde noen på besøk her natt til lørdag - de spilte laser hockey i Wii Play i over en time i strekk. Ekstremt. Og da hadde vi herjet i timesvis med doubles i Wii Sports. Vi har RE4 her - og jeg har investert i Eternal Darkness, hvilket jeg ikke har hatt tid til å spille noe særlig enda. Bare nok til å fastslå at det er et vanvittig bra spill.

Virtual Console er jo et kapittel for seg selv - SF2, SF2 Turbo Hyper Fighting (mest for morro skyld), A Link to the Past, og ikke minst Bomberman 93! 5-spiller Bomberman har gitt oss minst 100 - 150 timer med underholdning til sammen.

Jeg kommer nok til å vurdere Super Mario Galaxy sterkt, men jeg er egentlig mest gira på flerspillermulighetene på Wii. Håper native-versjonen av Wii Bomberman som er på vei blir bra, og lengter etter et fullblods tennisspill. Og la oss for svarte svingende få WiiConnect-enabla quiz-spill, tilsvarende Buzz på PS2, men med nedhenting av nye spørsmål fra webben. Med Wiimote + nunchuck har man jo allerede 8 kontroller, hvis man har 4 av hver.

Til slutt - jeg hadde aldri trodd at jeg etter 11 måneder med Wii Sports i hus skulle kose meg sånn med Wii Tennis - det er helt texas. Det er like morsomt - eller morsommere - nå enn den første uka jeg spilte det. Enkle spill med stor dybde - yee-haw.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4221