Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Facebookerstatning

Jeg kom til å tenke på, her en dag, at jeg ikke har skrevet en artikkel om hva jeg gjør dette semesteret ennå. Det har jeg jo pleid å gjøre før, og det har jo vært veldig greit. Så kan alle svare og fortelle hva de driver med, og så holder man litt oversikten på en måte. Nesten som Facebook, bare at man slipper å være på Facebook.

Det minner meg forresten på at jeg fikk økt respekt for Håkki her en dag. Som vi har vært inne på før, problemet mitt med Håkki er at de kun selger kule t-skjorter. Det i seg selv virker jo ikke så dumt, men jeg føler på en måte at du ikke fortjener en kul t-skjorte like mye hvis du har kjøpt den på Håkki som hvis du har funnet den på et mørkeloft eller på Fretex.

Men så oppdaget jeg altså i forrige uke at Håkki har en t-skjorte med påskrifen «Facebook ut av Norge», jeg tolket det i alle fall slik. Det var nevnt noe som tydet på at dette var tilfelle i en artikkel jeg leste. Og da fikk jeg plutselig økt respect for dem.

Men jo, tilbake til saken, nemlig meg. Det jeg driver med nå er at jeg skriver oppgave. Rett og slett. Jeg sitter og leser, enten i tynne baker som koster 1000 spenn fordi det er så få som kjøper dem, eller i vitenskapelige artikler, og så regner jeg litt, og skriver litt. Egentlig har jeg ikke kommet langt nok ennå til at jeg kan gi et veldig godt bilde av hva jeg driver med, men jeg har i alle fall innsett at masteren min dreier seg om å jukse. Det dukker hele tiden opp uendelige summer, og så er jobben å få noe endelig ut av dem, på mer eller mindre tvilsomme måter.

Jeg skal gi noen eksempler utover høsten, og jeg skal love å fremstille dem på en måte som i alle fall flere enn to kan følge med på. Etterhvert skal jeg begynne å skrive på et intro-kapittel også, og det kan jeg sikkert også legge ut. Eller kan jeg egentlig det? Før den er levert altså? Det må jeg nesten spørre om. Det blir nok i såfall ganske avslappende lesing på populærvitenskapelig nivå.

Sånn, nå er det noen andres tur. Særlig dere som jobber kan gjerne si noen om hva dere driver med, så vi andre kan sette bedre pris på den korte tiden som er igjen av studenttilværelsen.

-Tor Nordam

Comments

Are,  28.09.07 21:22

Hmm, jo, nå skal du høre.

Jeg jobber stort sett åtte timer hver dag, enten fra åtte til fire eller fra ni til fem, alt ettersom hva som passer. Iblant jobber jeg i helgene; har for eksempel tenkt meg en tur på jobb i morgen i fire timer og få gjort unna litt. Helt frivillig (og godt betalt).

Ellers koser jeg litt med katten til Eivind iblant, ser en god del Heroes - sånn omtrent en episode om dagen - og spiller World in Conflict, sånn omtrent annenhver dag. Saksfonen spilles litt på to ganger i uka i snitt, og en kveld i uka er det et eller annet firmarelatert. Omtrent.

Og så går jeg en halvtime for å komme på jobb hver dag. Yay. Utrolig kjekt når Oslo leker finværsby.

Og hva gjør jeg på jobb? Jo, programmerer. Det vil si - lese dokumentasjon, finne ut hvordan jeg skal gjøre ting, gjøre ting, teste at ting virker og så videre.

Camilla,  30.09.07 13:19

Jeg tar livet med ro og venter på resultatene fra Edinburgh. Og strikker og LESER - det er deilig å lese igjen.

Are,  30.09.07 14:06

Her synes jeg flere burde komme med oppdateringer!

Anders G.,  30.09.07 18:51

Fremdeles på UiO etter mitt utenlandsopphold i fjor. Jeg driver å skal lese til en muntligeksamen i midten av oktober nå, og ellers litt småarbeid på et par prosjekter. Studass/gruppelærer eller hva man nå kaller det i et programmeringsfag på masternivå, inf5750 - Open source software development. Forøvrig må jeg vel begynne å skrive noe på oppgava også etterhvert slik at jeg kan avslutte mitt gode liv som student og begynne å jobbe..

Jeg er forøvrig samlokalisert med Are, Eivind og Jon Are i Oslo.

Ragnhild,  23.10.07 13:39

Siden jeg allerede opplyser om mine beskjeftigelser på lynforumet, kan jeg jo skrive litt om hva jeg gjør på dette semesteret. Akkurat nå er jeg på jobb på høgskolebiblioteket. For tiden er det mange studenter som skriver oppgave i kommunikasjon og etikk, derfor forsvinner all litteratur på temaet, og det diskuteres heftig omkring helse, jus, person, samfunn osv. (det er tillatt med relativ høy stemmebruk på biblioteket). Jeg har forøvrig studert fysioterapi ved HiB, men sluttet halvveis i studiumet. Kanskje jeg vil få bruk for hva jeg har lært i en annen sammenheng.

Jeg leser til eksamen i sosialantropologi ved UiB. Nå har jeg bodd og studert i Bergen i over fem år. For tiden bor jeg på et loft i et trehus bygd i 1734. Ellers strikker jeg noen enkle pulsvarmere uten mønstre av noe slag, ser filmer, henger i klatreveggen (det er slitsomt og litt skummelt å klatre, men artig) og omgås kjente, kjære og iblant fremmede.



Tor,  23.10.07 13:55

Jeg kan jo legge til at jeg også underviser en laboppgave for andreårsstudenter på fysikk, en såkalt stud.ass.-stilling. Jeg valgte lab (i stedet for hjelp med oppgaveregning) fordi det er unnagjort på to uker, men av en eller annen merkelig grunn gir like mye betalt. Så jeg var på laben tre dager i forrige uke, og skal være der tre dager denne uken. Blant annet i dag, fra 14.15 til 17.00.

Oppgaven jeg underviser heter «Magnetisk hysterese», og handler om hvordan jern blir magnetisert, og hvordan man kan måle dette.

Eivind,  23.10.07 16:27

Jeg arbeider med pilotproduksjon sammen med Dag og Stian, og skal ha klar en spillbar demo til midten av mai. Vi lager et eventyrspill med røtter i norsk historie, sagn og eventyr.

I tillegg har jeg konseptkunst 2, som er et sykt kunstfag. Tror jeg skal lage en rar bok eller noe. Og interaktiv 3d-design 2.

Tor,  23.10.07 16:48

Kommer spillet deres til Mac?

Eivind,  23.10.07 17:38

Sorry, vi støtter foreløpig bare DirectX :/
Jeg kommer forøvrig til Trondheim i morra. Spillworkshop på Gløshaugen på torsdag.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4876