Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Semi-reisebrev

19. juni tok jeg fatt paa en lang reise som skulle ta meg til Stellenbosch for aa besoeke broren min, som studerer i Soer-Afrika.

Jeg tok fergen fra Klokkarvik kl.12.50 til Hjellestad, der en drosje skulle vente for aa frakte meg videre til Flesland flyplass. Drosjen kom naturligvis alt for sent, og dette skulle vise seg aa vaere den foerste av mange ubeleiligheter som skulle dukke opp i loepet av turen.

Flyet gikk fra Flesland kl.1500 og jeg maatte naa et fly videre til London fra Gardermoen kl.1700. Ingen problemer. Alt gikk paa skinner og jeg kunne slappe av. Men da jeg ankom Gardermoen begynte problemene. Flyet mitt fra Oslo var kraftig forsinket, og jeg hadde nytt flyskifte paa Heathrow nesten umiddelbart etter ankomst. Flyet til Cape Town skulle gaa kl.1920 og uten forsinkelser ville dette bety 1 time til innsjekk og diverse kontroller fra ankomst til jeg absolutt maatte vaere paa flyet. Da jeg endelig var ombord i Airbus'en fra Gardermoen ca 1740 var jeg begynt aa bli nervoes. Men kapteinen beroliget med at vi kunne ta igjen litt tapt tid i luften. Men hans neste beskjed var at han hadde mistet 'vinduet' og var satt i koe. Dermed ble jeg over to timer forsinket til London, og flyet til Cape Town var allerede gaatt.



Desperat tok jeg kontakt med British Airways paa Heathrow, og damen bak disken sa at jeg kunne faa nye billetter paa en rute til Johannesburg og deretter til Cape Town. Saa smilte hun, og sa 'But, unfortunately that is also too late, because we are in Terminal 4 and that flight takes off from Terminal 1'. Altsaa en helt utrolig rar maate aa forklare meg at jeg ikke kunne reise til Soer-Afrika den dagen. 'You have to wait 24 hours and we will book you on the 1920 flight tomorrow. BUT...' forsatte hun, fremdeles smilende. '...there are no available hotel rooms in all of London today, not even outside London. Everything is booked. We have this thing called Ascot, and there's Wimbledon, so everything is occupied.' Hva skulle jeg gjoere? Det fristet lite aa overnatte i en stol i Terminal 4. Jeg fikk ny billett og bestemte meg for aa se meg om etter noe aa drikke, siden jeg var ganske stresset og toerst. Plutselig saa jeg en stand som stod Hotels paa. Jeg kunne jo ikke gi opp saa lett, og gikk bort for aa forhoere meg. Aajoda, det var plenty ledige hotellrom. Ingen problemer, bortsett fra at de var svindyre alle sammen, og British airways ville kun refundere hundre pund av mine utgifter. Til slutt fikk jeg et rom paa Thistle hotel, ca 30 minutter med buss i en eller annen retning. Det viste seg aa vaere ganske fint ogsaa.

Neste morgen stod jeg opp tidlig og gikk for aa spise hotellfrokost, noe jeg liker veldig godt. Men paa reservasjonen min stod det klart og tydelig 'BREAKFAST NOT INCLUDED'. Pytt pytt, tenkte jeg og gikk og spiste likevel. Rett etter jeg hadde satt meg ned ved borded, oppdaget jeg at jeg hadde kommet meg inn mens vakten var ute et oeyeblikk. Da jeg gikk etter aa ha spist meg god og mett saa jeg ogsaa at frokosten kostet 16 pund. Og det er faktisk sykt dyrt for en frokost.

Jeg hadde en hel dag aa slaa ihjel, saa jeg reiste til sentrum og spaserte rundt i byen. Hyde Park, Buckingham Palace, og et toalettbesoek paa et 5-stjernershotell. En fin dag, med andre ord. Heldigvis rakk jeg flyet kl.1920, og en 12 timers flytur var i vente. Den gikk veldig greit, og jeg fikk sett 'The Bridge on the River Kwai' paa det ypperlige entertainment-systemet.

Da jeg ankom flyplassen i Cape Town var jeg i perlehumoer, og tenkte, naa kan vel ikke mer gaa galt! Men joda, naar jeg ventet paa bagasjen min, viste det seg at kofferten min ikke dukket opp. Den var blitt igjen i London, fikk jeg etterhvert vite. I dag sitter jeg her paa en internetcafe i Stellenbosch, og har fremdeles ikke faatt bagasjen. Forhaapentligvis dukker den opp i morgen.

Det blir sikkert mer aa fortelle fra Afrika etter hvert, og naturligvis bilder jeg har tatt selv.

Comments

Anders K.,  22.06.07 20:56

Gledder meg! Ingen ekte reiseskildring uten at det første kapitlet handler om forsinkelser, sier nå jeg.

Anders K.,  22.06.07 20:56

Og hvor har det blitt av redigér-knappen?
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5292