Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Longboard, shlongboard

En stund nå har jeg lurt på om skating har vært på vei inn igjen. Det er liksom folk som sklir forbi over alt, i byen og på skolen og i det hele tatt. Og her en dag så jeg til og med en person som bar et brett bortover en helt flat asfaltert vei. Når nisser som ikke kan skate insisterer på å slepe rundt på en fjøl med hjul for å være kule er det et tegn på at dette er populært, eller at det er «in» som man sier. Det er imidlertid noe som har virket litt galt med hele greia, og i går innså jeg hva det var.

Jeg stod og ventet på Knut i Realfagbygget, da to gutter kom trillende forbi. Jeg reagerte umiddelbart på to ting. For det første er jeg såpass konservativ at jeg synes det er helt sykt å skate inne i en offentlig bygning. For det andre reagerte jeg på at brettene så litt lange og rare ut. Slett ikke slike som folk hadde da jeg gikk på ungdomsskolen. Og det tredje jeg reagerte på, som nesten var det drøyeste, var at de to skaterne ikke så ut som skatere, men som pappagutter fra Bærum.

Jeg har gjort litt forskning, og funnet ut at de rare brettene kalles «longboard», og at dette er fryktelig moderne. Det er visst en slags lett-utgave av ekte skating, for skatere som prøver å komme seg tilbake inn i samfunnet, eller for vanlige mennesker som har lyst til å være bittelitt kule. Jeg sakser inn fra www.longboard.no


Kanskje har du innsett at du har tatt sin siste ollie? Eller kanskje du rett og slett har lyst å skate litt igjen? Kanskje du vil prøve sommerversjonen av den gode surfe følelsen du savner fra vinterens snowboard-turer? Eller rett og slett har lyst på et kult fremkomstmiddel? Da er nok longboard noe for deg.


Denne utviklingen synes jeg ikke noe om. Jeg var veldig fornøyd med mine fordommer mot både skatere og pappagutter fra Bærum, og jeg vil helst slippe å oppdatere dem. Jeg foreslår derfor at du kun blir skater dersom du tror du hater systemet, uten at vi egentlig trenger å spesifisere hvilket system, og dersom du er villig til å gå med en genser til 1200 spenn med påskriften «Independent» for å vise at du er et selvstendig individ. Hvis du foretrekker gensere uten tekst, til over 3000 spenn, foreslår jeg at du holder deg unna skating. Hvis du trenger et fremkomstmiddel kan kanskje pappa kjøpe en Porsche til deg.

-Tor Nordam

Comments

Arne,  03.06.07 14:59

Longboard er kult, og er ikke som vanlig skating. Det er et tøffere fremkomstmiddel enn f.eks en sparkesykkel.

Kulheten til vanlig skating ble for meg ødelagt ca i 1998, da populariteten eksploderte. Det samme gjelder forøvrig snowboard til en viss grad. Det var kult før dette, fordi alle som drev med det 'kjente' hverandre (dvs det var veldig få som holdt på). Jeg begynte å skate på barneskolen, men sluttet da alle begynte da jeg gikk på ungdomsskolen. Litt som at hvis du har en skikkelig kuul genser, så blir den ikke så kul hvis hundrevis av andre har make.

Skating er forresten også på vei inn igjen, etter en liten downperiode. Noen av mine gamle 'skatekompiser' har begynt med seniorskating i Bergen Skatehall. Det er litt artig, for da er det bare gamle feite folk som mimrer om gamle dager og glemte kunster.

Tor,  03.06.07 22:25

Er du en skater altså? Jeg må huske å oppdatere mitt inntrykk av deg.

Forøvrig har jeg også inntrykk av at det skjedde noe med skate-miljøet omkring da vi gikk på ungdomsskolen. Det var jo så sinnsykt mange skatere en periode, men etterhvert var det ganske lett å se hvem som faktisk likte å skate, og hvem som bare likte klærne. De ekte skaterne skatet fortsatt, og var blitt veldig gode, når de var rundt 20, mens alle de andre hadde begynt med narkotika i stedet.

Arne,  04.06.07 13:38

Jeg var en skater ja. Jeg falt kanskje mellom to stoler, da jeg stortsett holdt meg unna narkotika og sluttet å skate. Videregående var nok et bra miljøskifte, da det gikk an å velge vennene sine selv i større grad.
Category
Miscellaneous
Tags
dagens ungdom
skating
longboard
Views
5361
Google hits
7
Last google search
longboard nisser