Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Entropien har sunket (lokalt, naturligvis)

(Dette skulle egentlig vært postet i går, men internett oppførte seg ikke. På en ganske merkelig måte. Azureus (som jeg bruker til å laste ned Linux-distroer) lastet i vei, men Firefox nektet å snakke med omverdenen. Rart.)

Forskning viser at det er en slags helligdag i Storbritannia i dag, en såkalt Bank Holiday. Det innebærer at en del ting er stengt, deriblant nasjonalbiblioteket. Og det var jo litt kjedelig, for der hadde vi tenkt å tilbringe mesteparten av dagen. I stedet tilbrakte vi ca fem sekunder der. Det var nemlig åpent, og vi gikk inn, forbi en gruppe ansatte som stod og hang, og vi var kommet omtrent halvveis opp trappen da en av dem nevnte at det var stengt. Så da gikk vi hjem og jobbet i stedet.

Videre har vi begynt å pakke ned alle sakene til Camilla. Vi satser på å sende dem med båt, på samme måte som vi gjorde i høst. Det forutsetter imidlertid at noen på Nor Cargos fillial i Aberdeen finner det for godt å svare oss. Jeg har ringt, og jeg har sendt e-post til flere adresser, så langt uten hell. Riktignok ringte jeg bare et par ganger, og på slike steder må man typisk ringe ofte og lenge før man får svar, så jeg får prøve igjen i morgen.

Jeg tror forresten jeg skal skrive et brev til ledelsen og informere dem om at det slett ikke er noe poeng i å ha et slikt e-post-skjema på nettsidene sine hvis man ikke også har en ansatt som kan å svare på e-post. Hvis de ikke tar telefonen i morgen heller skal jeg fakse dem. På jobben er det i alle fall slik at de fleste tar faksen mye mer seriøst enn e-posten, og jeg tipper det er mye av det samme hos Nor Cargo.

Ellers kan jeg nevne at det viser seg at en av de andre som bor her også har Sony Ericsson, så jeg har fått låne meg en lader, og dermed er jeg atter tilgjengelig på mobil. I den grad jeg pleier å være tilgjengelig til vanlig.

Akkurat det akter jeg forresten å ta tak i. Jeg har innsett at jeg er håpløst vanskelig å ringe til, og jeg lover å gjøre noe med det. Problemet er bare at telefonen min kom ikke med en eneste ringetone jeg ønsker å bli hørt offentlig med, så jeg må først laste ned en eller noe, og jeg vegrer meg veldig hardt mot slikt. Så hardt, faktisk, at jeg har foretrukket å ha telefonen på lydløs i over et år. Den har naturligvis vibrasjon, men den er så som så.

I alle fall, jeg var som tidligere nevnt i Bergen en tur på torsdag, og jeg hadde omtrent en time til overs før jeg skulle møte Onkel. I løpet av denne timen rakk jeg å møte Arne, noe som ville vært umulig hvis han også hadde vært en slask som gikk rundt med mobilen på lydløs. Jeg innser at du har hatt rett hele tiden, Kristian, og jeg lover å skjerpe meg. Kanskje mens du fortsatt er i Trondheim, hvis du er heldig.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  08.05.07 22:47

Grunnen til at det var en Bank holiday i går var selvsagt at det var May day, som er den første mandagen i mai. Britene følger nemlig heller ikke Internasjonalen i å velge 1. mai som arbeidernes frihetsdag. De er spesielle.

Skybert,  08.05.07 23:03

Det er genialt, da. Å legge den til førtste mandagen i mai.
Arbeiderenes dag på en søndag, liksom. Funker vel kanskje ikke heilt etter meininga?

Are,  09.05.07 14:03

Tor, det er jo bare å finne en MP3 du liker, og bruke den som ringetone. Eller lag en selv. Min telefon spiller av et opptak der jeg sier "Ta-da!" når jeg får tekstmelding. Du har jo en Mac, så du kan være kreativ og lage noe lignende (med det forbehold at du muligens har slettet ut alle kreativitetsverktøyene fra din Mac). Aldeles supert, synes jeg.

Kristian,  10.05.07 11:38

Disse overskriftene får meg til å tenke tilbake på Kolbenstvedt, og den gang han tok knekken på et av kreasjonistenes kronargument mot evolusjonsteorien.

Kjellove,  10.05.07 12:53

Fortell!

Kristian,  10.05.07 23:05

Det finnes et argument om at liv på jorden ikke er mulig fysisk fordi det bryter termodynamikkens 2.lov. En interessant påstand, men endog feil. Liv betyr selvsagt at entropien har sunket, men det er bare lokalt.

Solens bader oss i høyfrekvent stråling, som jorden gir fra seg som pinglete lavfrekvent stråling. Høyfrekvent stråling har lav entropi og lavfrekvent stråling har høy entropi. Differensan kan brukes til å lage liv. Oh yeah!
Category
Today's exploits
Tags
pakking
flytting
skipsfrakt
Bergen
entropi
Views
4037
Google hits
1
Last google search
liv er en lokal entropi