Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Det er godt med alt som er unnagjort

Som vi husker skulle jeg levere Macen min til fiksing i dag. Det fikk jeg gjort, men det så stygt ut en stund. Jeg trasket meg nedover til Eplehuset, og kom frem et par minutter før de åpnet. Da stod det allerede en fyr med en iMac der, så da de slapp meg inn måtte jeg vente litt før teknikeren ble ledig. Da det var min tur forklarte jeg problemet, og han foreslo det kunne være en innstilling som var feil.

Dette tvilte jeg på. Problemet er jo at den våkner tilfeldig fra sleepmode mens den er lukket, og jeg synes ikke det høres ut som en innstillingsfeil. Jeg er imidlertid ingen ekspert, så jeg uttalte meg ikke så veldig bastant. Han gjorde noen hemmelige tastekombinasjoner i oppstarten, og ba meg ta den med hjem og teste den. Jeg hadde imidlertid lyst til å få dette fikset nå, så jeg foreslo at jeg kunne teste den der og da.

Problemet her er naturligvis at det er ikke alltid så lett å teste noe som skjer litt tilfeldig, men jeg hadde flaks, og maskinen nektet å sove da jeg lukket lokket. Så foreslo han at problemet kunne skyldes et program som kjører i bakgrunnen, og det er vel mulig antar jeg. Han bestemte seg i alle fall for å teste dette ved å starte maskinen i safe mode. Det har jeg aldri gjort før, og angivelig var det derfor det tok sykt lang tid å starte den. Til slutt kom den imidlertid i gang, og lo and behold, den nektet fortsatt å sove. Det er Macen sin det.

Resultatet ble derfor at han tok den inn til mekking. Jeg er ikke helt sikker på hva han har tenkt å gjøre, men jeg leste et sted at det var flere som hadde hatt problemer med dette, og at magnetbryteren som styrer det hele kunne være skyld i dette. Mannen i butikken avfeide dette med at magneten ikke mister magnetiseringen sin før etter hundrevis av år, men i følge denne siden er det i den andre enden problemet sitter. Bryteren, som sitter ved siden av skjermen, består av et lite glassrør med to tynne ledninger i. Vanligvis er de ikke i kontakt, men når man lukker lokket er den en magnet like ved tastaturet som trekker dem sammen, og maskinen sovner. For med høres dette ut som noe som kan gi litt tilfeldige utslag hvis den ene ledningen er litt for myk eller noe slikt.

Ellers har jeg hatt fremføring i Eksperter i team, og det gikk veldig greit. Etterpå fortalte landsbyhøvdingen meg at han følte jeg hadde en ironisk distanse til alt, og at han synes det var morsomt. Det er jeg veldig fornøyd med. Han sa også at jeg svarer på spørsmål på en så grundig måte at det får spørsmålet til å virke dumt. Jeg er ikke helt sikker på hva det betyr, og selv om jeg på en måte er litt fornøyd med dette også ønsker jeg ikke å fremstå som om jeg synes alle som spør om ting er teite, så si gjerne fra om noen oppfatter meg slik.

Nå skal jeg hjem og sove, for flyet mitt går klokken 06.45 i morgen, men først er det noe jeg vil ha klarhet i. Heter det "hjem å sove", eller "hjem og sove"? Jeg skal hjem, og jeg skal sove, men jeg kunne også sagt at jeg skal hjem for å sove. Massevis av cred til den som kan gi meg en definitiv regel her.

-Tor Nordam

Comments

Ulf,  02.05.07 21:53

VG mener at det skal skrives med "å".

Da er det sikkert "og" som er riktig.

Eivind,  03.05.07 04:53

Og er riktig, iallfall følge Eivind.

Det har vel noe med verba å gjøre? At du skal hjem OG sove. Du skal to ting: hjem, og sove.

Kjellove,  03.05.07 09:33

Ut og stjæle hester.

Anders K.,  03.05.07 10:02

Det heter «hjem og sove», og også «hjem for å sove». Forskjellen er at den første er en futurumsform, av åpenbare årsaker, hvor de to gjøremålene ramses opp og bindes sammen med «og». Den andre, derimot, er en infinitiv på grunn av konjunksjonen «for». At man skal gjøre to ting er altså en fin forklaring, som både medfører riktighet og er grei å huske.