Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Put captain Solo in the cargo hold

Nå er jeg nettopp kommet hjem etter en tur på Samfundet. Det har ikke blitt så ofte dette semesteret, men i dag var det festmøte om Star Wars, og da tenkte jeg at jeg måtte komme meg avgårde. Eller egentlig var jeg litt skeptisk, fordi det gikk rykter om at det ville bli en voldsom kø, og særlig da det regnet litt i dag morges var jeg veldig lite klar for en time eller to i kø. Været bedret seg imidlertid, og basert på antall russ 2000 + x der x<7 dresser jeg har sett i dag foregår det antagelig noe, så det var ikke den helt store køen, og antagelig mindre berme enn det ellers kunne vært.

Ganske interressant egentlig, hvordan en håpløs ting som en russefest for folk som ikke er russ kan brukes til noe nyttig. Kanskje vi skal prøve å ta konseptet et skritt videre? Vi kan for eksempel arrangere landstreff for studenter som vil tilbake til russetide, og så legger vi det til Bjørnøya, eller Regionfelt Østlandet. Det hadde vært noe det.

Men jo, møte ja. Det var et festmøte, og dermed hadde de festtalere. Den første var egentlig litt av en mørk hest. Han het Snorre Valen, og basert på programmet lot han til å være der ene og alene i kraft av å være Star Wars-fan. Jeg ble imidlertid fort overbevist om at han var et klokt valg. Han holdt en veldig morsom tale, og han var veldig dyktig til å snakke. Egentlig kveldens beste taler.

Nestemann ut var Mads Eriksen, som jeg håper ikke krever ytterligere introduksjon. Han hadde for anledningen på seg en Storm Trooper-drakt, og han snakket litt om sitt møte med Star Wars og slikt, og viste tegninger og bilder. Han var også ganske vittig, og det er jo bra. Det er jo ingen automatikk i at man er flink til å være morsom på talerstolen bare fordi man tegner en meget bra serie spekket med nerdehumor.

Omtrent her holdt vel Studentersamfundets interne teater første halvdel av sitt innlegg «Star Wars på 1-2-3», som altså gikk ut på at de spilte ut handlingen i alle filmene på et par minutter. Sånn i grove trekk, så klart. Det var mye vittig, men de hadde gjort litt dårlig forhåndsarbeid. Flere av replikkene stemte bare nesten med filmene, og det er for dårlig på en møte der man må forvente stort inntog av Star Wars-nerder. De trodde dessuten at Darth Vader først fortalte Luke hvem han var, og deretter kappet av ham hånden. Tsk, tsk, tsk.

Etter dette var det Jeremy Bulloch som holdt tale. Han forventer jeg ikke at dere skal vite hvem er. Jeg ante det i alle fall ikke for en uke siden.Han har spilt Boba Fett i episode V og VI, og Han har egentlig fått uforholdsmessig mye oppmerksomhet for en fyr som hadde fire replikker på to filmer (hvis du regner med «Aaaaaaaaaaargh»), og nettopp det var litt av temaet han snakket om. Han trodde det var hovedsaklig tre ting som var grunnen til dette:

1
Drakten er så detaljer og kompleks at man må se filmene kjempemange ganger for å få med seg alle detaljene.

2
Han er så kul og stille og mystisk.

3
Han er så tøff at han snakker litt hardt til Darth Vader, og han er den eneste som er smart nok til å følge etter Han Solo til Bespin.

Videre fortalte han at han veldig ofte hørte folk si at hvem som helst kunne spilt Boba Fett, og han tok frem fem stykker fra salen og ba dem gå en liten runde og se tøffe ut, og deretter levere en valgfri Boba Fett-replikk. Det var en som gikk en kjempelang runde, og så glemte hva han skulle si, det var en som leverte en av Darth Vaders replikker («Bring my Shuttle!»), og de andre gikk for den siste replikken hans, «Aaaaaaaaaaargh». Vår egen Knut var en av de som var fremme, og han valgte også «Aaaaaaaaaaargh», men han var den eneste som gjorde et forsøk på å gjenskape fallet. Slett ikke verst.

Etterpå var det spørsmål fra salen, og der var det jaggu mye rart, men noen gode også. Det beste var kanskje en som spurte om hvorvidt Mr. Bulloch hadde møtt mange ekstreme fans. Han sa at han for det meste hadde greie fans, men på en samling i Japan hadde det kommet en jente bort til Kenny Baker, og så sa hun bare «You are R2-D2», og så begynte hun å gråte, og gråt i 20 minutter. I en annen sammenheng nevnte han også at det hadde kommet noen og spurt ham hvorfor han foretrakk akkurat EE-3 carbine blaster rifle. Han svarte at det dessverre var hemmelig, og at han ikke kunne snakke om det.

Så vidt jeg forstår er det meningen man skal kunne se høydepunkt fra møtet på www.stv.no etterhvert. Det vil jeg i grunnen anbefale. Jeg lo i alle fall mye. For eksempel når han fortalte hvordan han hadde kapret en drosje utenfor en flyplass, foran en kø på 140 mennesker, ved å vifte med kredittkortet litt og rope «English Police. I need this car.» Han var dessuten veldig sjarmerende, og snakket veldig fint og veldig engelsk, og han var veldig morsom hver gang han gjenga noe en amerikaner hadde sagt.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Are,  22.04.07 12:46

Aj, jeg er misunnelig. Skulle ønske jeg hadde fått med meg den der.

Forøvrig begynner jeg nå å få alvorlige problemer med å forme setninger med tastaturet. Det bare... låser seg til midt i setninger, og jeg blir bare sittende og se på skjermen. Æhhh.

Johannes,  22.04.07 13:33

Snorre Valen er jo ikke en hvilken som helst mørk hest. Det er jo gamle, gode Snorre som ble trua av SVs Darth Vader (bare uten å være kul); Øystein Djupedal, om at han måtte ombestemme seg til fordel for SVs Luke Skywalker, Bård Vegar Solhjell, ang. valget på nestleder i SV for et par uker siden.

Uansett: Det der hørtes jammen vittig ut, gitt! Håper det blir lagt ut på nettet snart...

Tor,  22.04.07 14:56

Ok, Snorre Valen er kanskje kjent, men poenget mitt er at han ikke hadde noen åpenbar kobling til Star Wars. Du har kanskje en liten kobling hvis du vanligvis pleier å tenke på Øystein Djupedal som Darth Vader, men jeg vil ikke si den er spesielt åpenbar.

Knut,  24.04.07 14:25

Jeremy gjorde en sinnsykt god Kenny Baker etterligning forresten! Tror ikke mange fikk det med seg, men den var spot on.

As you wish
What if he doesn't survive. He's worth a lot to me.
Put captain Solo in the cargo hold
He's no good to me dead
AaaaAAAAAaaaa

Dette ble vel 5, n'est pas? :)
Camilla,  16.09.10 20:56

Hvorfor har jeg ikke kommentert denne artikkelen? Var jeg for bitter? Jeg må si det fortsatt går litt innpå meg. Og jeg er rimelig misunnelig.
Knut,  17.09.10 13:58

Her kan man forresten se herligheten http://www.stv.no/content/webitem/52/