Most recent comments
Moldejazz 2018
Camilla, 1 year
Romjulen 2018
Camilla, 1 year, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 2 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 3 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 3 years, 6 months
Reading in dark times
Are, 3 years, 8 months
Moldejazz 2016
Camilla, 4 years
Dørskilt
Karoline, 4 years
Melody Gardot
Camilla, 1 year
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 1 year, 3 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 1 week
Ten years ago
Pensjonsalder
Tor
Controls
Register

Resirkulert visdom, v.2

Av en eller annen grunn sliter jeg med en skikkelig søndagsfølelse i dag, så jeg tenker å skrive ganske kort. Det er bare et par ting jeg har lest i helga, som jeg føler jeg må dele med dere. Det første er et debattinnlegg som stad på trykk i Aftenposten på lørdag:

Frps svik i klimasaken

Frp har vært et bolverk mot klimahysteriet. Men nå har også de krøpet til klimakorset. De har bøyd seg for andre partiers krav om å legge mer skatt på folket, nå kalt miljøavgift eller mer kryptisk CO2-avgift. Frps «medlemmer flest» har ikke trodd at de kan endre været. Trikset fra «forskerne» er å svartmale, til medienes store glede. Påstanden om at et tynt sjikt CO2 kan fange opp varmestråling fra jorden, varme denne opp, for så å returnere den til jordoverflaten, ble ikke trodd. Meteorologer vet at dette er umulig i følge fysikkens andre varmelov. Det er bare at disse fagfolkene må ha blitt enige om ikke å ødelegge for en regjering som trenger penger til mange gode formål. Forskerne får nok sine midler bare de forsker riktig, for eksempel ved å bevise at det blir varmere på jorden. Årsakene skal de ikke blande seg borti. Det tar de 2500 medlemmene av FNs klimapanel seg av.

Rolf Fatland,
Tidligere Frp-medlem


Aiaiai, hva skal man si til slikt. Det er vel ikke mye man kan si egentlig, men jeg er likevel litt nysgjerrig, så jeg sendte inn et debattinnlegg selv, og ba om en utdypning. Særlig er jeg spent på denne bruken av «fysikkens andre varmelov», og ikke minst lurer jeg på hva det er som gjør at jorden er så varm som den er hvis det ikke er drivhuseffekten.

Det andre jeg ville dele med der var noe jeg leste i The Book of Five Rings. Det står mye der om hvorfor akkurat Musashi er så flink, og hvordan alle andre er litt teite, men det står mye kult også. Fin bok i grunn. Veldig lettlest. Men det jeg tenkte på nå er bare en liten ting. Han lister opp noen regler man bør følge om man ønsker å bli som Musashi, og det siste punktet er:

9. Do not do anything useless.

Det er noe av det smarteste jeg har lest på lenge. For å si som Musasi selv sier på slutten av nesten hvert avsnitt: «This is something that should be examined carefully».

-Tor Nordam

Versions:

Version 1

Tor, 19.03.07 23:40

Version 2

Tor, 10.03.12 16:34