Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Betre kledt, og med meir å melde

For å ta det første først: Det viser seg at jeg har misforstått et par punkter når det gjelder tog. For det første, som da på en måte blir 1.1, siden jeg sa jeg skulle ta det første først, og så sa jeg første en gang til, så viser det seg at den raskeste og billigste veien med tog fra Trondheim til Stockholm slett ikke er via Oslo, men via Östersund. Bare så det er sagt.

Og, for det 1.2, det viser seg at når du på svenske «tåg» bestiller plass med bord får du faktisk et mindre bord enn om du hadde bedt om plass uten bord. Plassene uten bord har nemlig slik klapp-bord, mens plassene med bord er sånn to og to seter mot hverandre, med et bittelite bord i vinduskarmen, som er omtrent stort nok til en kopp te. Og apropos plass, når du tar nattog med NSB er det ganske tilfeldig hvor mye beinplass du får. Jeg brukte en del tid nordover fra Hamar på å tenke på hvordan man kunne arrangere setene for å gi alle tilfredstillende plass, men jeg kom ikke frem til noe.

Forøvrig har jeg lite å rapportere. Mer spesifikt har jeg lite å rapportere om fremgangen min med Dvorak, men det er en naturlig konsekvens av at jeg har vært uten mac i helga. Jeg kan imidlertid melde om at dette designet faktisk funker slik at høyrehånden skriver mest, for jeg merker at jeg blir fortere sliten i den enn til vanlig. Antagelig kommer det også av at de mest brukte bevegelsene er annerledes, så jeg bruker musklene på nye måter.

Og mens vi er inne på muskler kan jeg jo fortelle at jeg hadde en utmerket helg. Jeg skal ikke plage det generelle publikum med detaljer fra treningene, det kan heller spesielt interesserte spørre Svien om, men det skjedde ett og annet av mer allmen morsom karakter som jeg akter å gjengi.

Vi ankom altså på fredag, mellom to og halv fire, og første trening var halv sju. I fjor var treningene på en skole i sentrum, men der ble det noe krøll i år, så det var flyttet til et sted som het «Rackethallen». Det er da svensk, og betyr tennishallen. Det var i alle fall dét det var. Denne hallen lå langt ute på landet, og vi hadde fått oppgitt et vell av mulige busser å ta. Den vi siktet på skulle stoppe bare et par hundre meter unna, men den rakk vi ikke, så vi ble tvunget til å ta neste mlighet, som ville stoppe 750 meter fra hallen.

Da vi gikk av bussen befant vi oss sammen med tre briter og en tysker som var ute i samme ærend. De mente vi burde vite hvor vi skulle gå, siden vi var «locals». Vi unnskyldte oss med at vi var norske, men det holdt ikke. «You're more local than us, anyway», sa de. Men så viste det seg at de hadde et kart. Han ene, en litt spinkel fyr, sa han hadde fått det ved å true med å brekke begge beina på arrangøren, en stor bamse av en 6. dan. Han påtok seg derfor å guide oss, og sa vittige ting hele tiden. Vi gikk for eksempel forbi et kjøpesenter ved navn «Orminge Centrum», og da sa han «and to your right, you can witness the beautiful Ormage Center», eller noe i den dur.

Jeg mener å huske det var flere morsomme ting jeg ville fortelle, men jeg kommer ikke på en eneste en. Jeg kan imidlertid anbefale alle som liker denslags å ta en kikk på bildene som ble tatt. De har jeg lagt opp på flickr-kontoen jeg gikk med på å skaffe meg i et svakt øyeblikk:

www.flickr.com/photos/59133658@N00/

Om noen skulle være enda mer nysgjerrig finnes det en ganske vakker video av han som holdt leiren, Seishiro Endo, på YouTube.

-Tor Nordam

Comments

Are,  19.02.07 19:28

Kule bilder. Artig å se så mange, eh, feststemte mennesker.

Den videoen - gjør de et seriøst forsøk på å gjøre noe med ham? Jeg føler jeg kommer til å terge på meg aikidogjengen her, men det ser da vitterlig ut som de bare strekker ut armene, sånn at han kan ta tak og ta knekken på dem? Når jeg tenker meg om erindrer jeg noe om at man i aikido gjør det sånn at en angriper og får juling, mens den andre forsvarer seg og gir juling, og så bytter man på. Var det sånn det hang sammen?

Hilsen aikido-ignorant ;)

Tor,  19.02.07 19:45

Are, min gode mann, du trenger ikke bekymre deg. Du spør ikke om noe jeg ikke har lurt på selv. Jeg har imidlertid blitt sånn passe sikker på at de faktisk gjør et temmelig seriøst forsøk på å klabbe til ham. Jeg trente for eksempl en gang med en fyr fra Tromsø, og min oppgave som angriper var å sla ham i magen.

Jeg er jo ikke en slik fyr som går rundt og slår folk, så jeg langet ut et slag litt til siden for ham. Han sto bare rolig å så på, og så sa han

«Nu må du træff»

Ok. tenkte jeg, han har svart belte, jeg er en n00b. Han må vite hva han driver med. Så jeg slo ham i magen, men ikke spesielt hardt. Han spente magemusklene, men stod ellers helt i ro. Så sa han

«Og nu slår du mæ ned»

Så da turte jeg ikke annet enn å prøve å slå ham ganske hardt i magen, og da danset han unna og krøstet meg i bakken lett som bare det.

Den gamle japanske mannen på filmen er nok en størrelsesorden eller to flinkere enn denne tromsøværingen, og det har vært jobben hans å vippe folk ut av balanse siden 1964. Jeg vil derfor anta at han vil ha ekte slag.

Sånn, det var mine tanker om temaet. Jeg er sikker på at Camilla, Silje, Svein og ikke minst Kristian også mener noe om dette.

Camilla,  19.02.07 22:16

Jeg sier bare det, at hvis du angriper hardt må du være forberedt på å falle hardt også. Derfor angriper jeg alltid VELDIG forsiktig.

Skybert,  20.02.07 01:00

Høres ut som en morsom "sport".

Kjellove,  20.02.07 02:08

Høres som en gøyal «idrett».

Tor,  20.02.07 09:35

Jepp, det er knall. Dessuten er det knapt noen skader i det hele tatt. Mye bedre enn Tae Kwon-Do for eksempel. Kristian kommer stadig haltende på skolen etter å ha sparket noen i ansiktet.

Kristian,  20.02.07 11:01

Videon er tydeligvis bare en demonstrasjon. Og når man gjør slikt så er det nok bare for å trene i bevegelsene.

"Real fight" ser ikke slik ut allikevel. Men poenget mitt er uansett at det man skal ikke trene på "Real fight" hele tiden. Det blir som å sende videregående elever til å løse kvantefeltteori-oppgaver, dem må jo trenes opp med enklere oppgvaer først, som koselige integraler og sånt.

Tor,  20.02.07 12:15

Are, du kan jo kikke på denne videoen også, med en fransk kis ved navn Christian Tissier. Jeg synes ikke den gir samme inntrykk av avslappethet og harmoni, men det ser i allefall ut som at han mener alvor.

Arne,  20.02.07 16:05

En av historiens tøffeste menn er jo også trent i Aikido, bare se her. Og her ser det enda mer brutalt ut synes jeg.

Finn Arne,  20.02.07 16:19

Jeg liker hvordan Seagal tar seg tid til å ordne på det lange håret sitt mellom to kast! Men det må sies at han faktisk er ganske god i de gamle videoene.

Og når vi først er inne på aikidovideoer - Se også på denne - Patricia Hendricks demonstrerer forsvar mot machete. Jeg trente med henne i USA for to år siden, hun er beintøff!

Camilla,  20.02.07 16:37

Utrolig morsomme kommentarer på disse youtube-videoene. Jeg trodde egentlig det var en myte at det var så mange idioter som kommenterte ting, men dette er jo rett og slett fascinerende!

Anders,  20.02.07 16:56

Rart at du ikke har plukket opp den erfaringen her på calgutta.

Silje,  20.02.07 20:15

Jeg tror noe av grunnen til at mange synes det ser ut som om Endo senseis uker (altså angripere) kaster seg selv, er at de gjør så bra ukemi, det vil si at de vet nøyaktig hvordan de skal beskytte seg mot senseis teknikker...
I den forbindelse, siden linker til youtube virker å være populært i denne tråden, kan kanskje denne videoen, som Svein (som nekter å registrere seg slik at han kan linke til den selv...) nettopp gjorde meg oppmerksom på, på sjarmerende vis bidra til å illustrere hvordan aikido ser ut når angriperen ikke vet hva han driver med.... (Tohei sensei er selvsagt en gentleman og behandler sin uke pent):
søt!

For særlig interesserte: Legg også merke til Tohei senseis hakama underveis i basketaket!

Camilla,  20.02.07 20:59

Jeg er enig med Silje. Og det var en veldig søt video. Særlig de identiske nærbildene.

Are,  21.02.07 10:37

Hehehehe. Artig video, ja. Det var en mer overbevisende illustrasjon av at han som forsvarer seg vet hva han gjør, sikkert nettopp fordi også angriperne visste hva de gjorde i den tidligere videoen.
Category
Miscellaneous
Tags
aikido
tog
Stockholm
leir
Views
5510