Most recent comments
Moldejazz 2018
Camilla, 1 year, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 2 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 3 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 4 years, 1 month
Reading in dark times
Are, 4 years, 3 months
Moldejazz 2016
Camilla, 4 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 month, 3 weeks
Melody Gardot
Camilla, 1 year, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 1 year, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 4 weeks
Controls
Register

Stokkholmen

Da har jeg vært i Stockholm over et døgn, uten å se en eneste holme eller stock. Jeg har derimot sett mange svensker og en del snø. Været her er omtrent like kjipt som det var i Trondheim da vi dro, som var uventet. Jeg hadde en slags ide om at det sikkert ville være litt varmere, vi er jo mye lengre mot sør, men det viste seg å være bull.

Det mest sjokkerende jeg har å melde er at svenskene gjør syke ting med Wheel of Time når de oversetter. I en bokhandel i dag så jeg en bok som utga seg for å være bok 18 i serien, med bilde av en grim fyr med gule øyne, øks og langt, sort hår med litt grått i. Helt villt. Det virker som om de har gravd opp en fyr som vet enda mindre om WoT enn Darrel K. Sweet til å male coverne, som altså ikke der de samme som orginalt.

Litt sjokkerende er også at jeg så en plakat som reklamerte med at du kunne få 24m Mbit-linje for 249 kroner måneden, som er billig og raskt, mens trådløsnettet på hotellet koster 120 kroner for et døgn-kort, og er ikke spesielt raskt. Dyrt og dårlig. Hotellet er ellers bra. Det eneste negative med det er at det ikke ligger i Stockholm (like lite som Nordbyen ligger i Molde, som Anders sa), og dette gjorde drosjesjåføren vår meget opprørt.

Vi viste frem lappen med navn og adresse til hotellet, og sa vi skulle til Stockholm. Så antok han at vi skulle til et hotell med nesten samme navn, og kjørte dit. Når vi kom frem spurte vi om han var sikker på at det var riktig, og viste han lappen igjen, og da begynte han å rope om at det ikke var i Stockholm i det hele tatt. Det var imidlertid ikke så ille. Nå har vi blitt erfarne kollektivtransportbrukere, og kom oss hjem fra byen i dag på ca en halvtime.

I morgen kommer jeg hjem, og jeg har planer om å foreta smugling av Red Bull i liten skala, men ellers ingen sprell.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  19.02.06 10:20

Liten skala(for nordmenn i sverige): mindre enn en pall.
Category
Travel reports
Tags
Stockholm
Views
3506
Last edited by
Tor, 14.02.11 00:20