Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 4 months, 2 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 2 years, 10 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 4 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 4 months
Kort hår
Tor, 1 year, 4 months
Ravelry
Camilla, 11 months, 3 weeks
Melody Gardot
Camilla, 2 years, 10 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 1 month
50 book challenge
Camilla, 4 months, 3 weeks
Ten years ago
Rubank
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Keiserparets besøk på Gløshaugen

I dag var det japanske keiserparet, og Mette-Marit, på besøk på Gløshaugen. Som de fleste sikkert husker hadde jeg søkt om presseakkreditering i forbindelse med besøket, og jeg regner egentlig med at jeg fikk det. Jeg fikk i allefall masse eposter fra UD, men program og slikt. Imidlertid fikk jeg ikke noe pressekort, og jeg ser i ettertid at jeg sikkert burde kontaktet en eller annen presseansvarlig person for arrangementet for å skaffe meg det. Men det ble ikke noe stort problem, fordi sikkerheten uansett ikke var super-vill.

Besøket begynte naturlig nok med Hovedbygget, som uten tvil er det peneste bygget på Gløshaugen. Jeg gjettet på at de ville komme kjørende opp alléen på forsiden, og det stemte. Noe annet ville bare vært teit. Jeg stilte meg øverst i alléen, og knipset noen bilder da de kom kjørende.


De hadde altså med seg en del politi, som nyttet anledningen til å se barske ut, og kjøre litt aggressivt, men ikke særlig imponerende i forhold til da Ariel Sharon var i Molde, som Tore og jeg tilfeldigvis fikk se på nært hold. Men enkelte barske menn var det altså. Særlig denne karen her.


Det synes ikke på dette bildet, men hansken hans hadde bare halv finger på høyre pekefinger. Han var åpenbart forberedt på å plaffe ned terrorister. Han så også utrolig barsk ut da de kom kjørende, for da hadde han åpent vindu i kommandobilen, og da de dro hang han ut døra et stykke, så han kunne kaste seg ut å rulle hvis noe skulle skje. Enkelte av de politimennene som ikke fikk pistoler fikk motorsykler, og de så ut som de synes det var nesten like bra.


Etter Hovedbygget var det Realfagbygget som var neste post. Først gikk de inn hovedinngangen, og ned trappa til kaffebaren, men den var dessverre stengt, så det ble ikke kaffe på dem.


Heldigvis kunne rektor Eivind Hiis-Hauge, som forresten er fysiker, vise frem deler av studentdemokratiet.


Her ser vi styrerepresentant Bjørn Utgård i samtale med Keiserinnen. I følge damen med bunaden til venstre i bildet var Keiserinnen meget interressert i hva de drev med, og hadde åpenbart kunnskaper om mye innen forskning.


Opplegget var en slik festlig rotasjonsgreie, der de var tre grupper med studenter som etter tur fikk besøk av Keiseren, Keiserinnen og Mette-Marit. Sistnevnte var mest interressert i å snakke om kampen mellom Rosenborg og Start i forrige uke.


Etter å ha snakket med alle gruppene tok keiseren en bitteliten Bill Clinton, og snakket med tilfeldige studenter gjennom veggen av planter som var satt opp. Jeg grep sjansen til å knipse et par bilder.


Etter å ha småpratet med studenter var det lunsj i Realfagskantinen som stod på programmet. De måtte ikke stå i kø, og de spiste ikke vanlig kantinemat, men kantinen var faktisk åpen for alle mens lunsjen pågikk, selv om de satt i en avsperret del av den. Ganske bra igrunn. Her var det bare Scanpix som hadde lov til å fotografere, i følge mailen jeg har fått fra Staten, og det har jeg forståelse for. Det er ikke så gøy å bli fotografert mens man spiser, for da har man lett for å se teit ut.

Lunsjen varte i noe over en time, og så skulle de til Ravnkloa fiskesjappe, der det skulle være noe opplegg. Jeg stilte meg opp tidlig der de skulle komme ut av realfagsbygget, men jeg valgte feil side av løperen, for de bestemte seg for å småprate med studenter på andre siden av meg, så det relativt lave keiserparet ble skjult bak Security-folk. Men jeg fikk et par bilder av en vinkende Keiser på vei inn i sin Volvo.


Og det var sånn ca det jeg hadde å si om den saken. Følg med i morgen for en metapost.

-Tor Nordam

Flere bilder:

Mette-Marit og Dekanus ved NT-fakultetet, David Graham Nicholson


Mette-Marit


Keiseren og rektor Eivind Hiis-Hauge


Flere bilder av vinkende Keiser


Camilla likes this

Comments

Tor,  14.05.05 01:28

Hvilke tenker du på? Hvis det er litt utbrenthet her og der du tenker på, så fotograferte jeg en stund med kameraet stilt på overeksponering uten at jeg la merke til det.
Eivind,  14.05.05 01:18

Mye bra bilder! Du skulle ikke bli pressefotograf istedet for fysiker, da, Tor?

Tor,  14.05.05 01:21

Tanker om min fremtid som pressefotograf kommer i metaposten i morgen. Men takk for cred.
Eivind,  14.05.05 01:25

Er det ikke litt sprengmiles kontraster på noen av bildene forresten?

Eivind,  14.05.05 01:32

Nei, synes noen av bildene ser litt blasse ut
Eivind,  14.05.05 01:33

Prøv å fiks kontrasten i Photoshop. Auto contrast, f.eks. Blir mye finere med en gang :D
Tor,  14.05.05 01:36

Sant å si, så har jeg justert kontraster, men de ser mye kjipere ut etter at jeg har lagret dem for web. Ser helt fine ut i photoshop før jeg lagrer. Kanskje Jørgen kan si noen ord om dette?

Tor,  14.05.05 01:37

Forøvrig, når du sier sprengmiles kontraster ser jeg for meg at du tenker på noe mer dramatisk enn "litt blasse".

Jørgen,  14.05.05 01:53

Hun er vel strengt tatt Kronprinsesse Mette-Marit.
Are,  14.05.05 03:29

Han ser i alle fall ut som en luring! Takk for bilder og reportasje, Tor!

Apropos Sharon-besøket - tok du noen kule bilder da?
Tor,  14.05.05 09:56

Nei, det gjorde jeg ikke. Det var før min tid som digital fotograf, og forøvrig var det helt tilfeldig at jeg så hans kortesje, da han faktisk var over en halvtime forsinket. Hadde han ikke vært det ville jeg fortsatt ha vært på jobb da han dro, så dermed var jeg ikke forberedt.

Jørgen,  14.05.05 10:01

Mange gode VG-bilder her, ja. Slettes ikke dårlig.
Camilla,  14.05.05 09:56

Vi satt jo i kantina hele tiden mens de var der, og så dem både på vei inn bak buskene og på vei ut igjen. Og de var virkelig skjønne. Om en ser på de bildene der de går ned trappene til kaffebaren, holder keiserinnen seg litt fast i ermet til keiseren. Om ikke det er søtt, vet ikke jeg.

Camilla,  14.05.05 11:19

Men du Jørgen, du som har tatt digital fotografering, har du peil på hvorfor bildene ser blassere ut etter at jeg har lagret dem? Har det noe med fargerom og slikt å gjøre? De fleste nettlesere takler vel ikke adobeRGB, er det kanskje der skoen trykker? Smarte triks for å unngå dette?
Jørgen,  14.05.05 14:38

OK, nå ble jeg litt forbannet. Jeg hadde skrevet et godt og fyldig svar til deg, Tor. Men i det jeg skulle lagre kommentaren, fikk jeg beskjeden "Kommentar lagt til tidligere, eller du har logget ut." Ingen av delene stemte. Ikke hadde jeg logget ut, og ikke hadde jeg lagret kommentaren tidligere. Så nå sitter jeg her og banner litt. Du får nå nøye deg med kortversjonen, siden jeg ikke orker skrive alt på nytt. Du kan gjerne skylde på Are, om du vil dét.

Blasse farger kan skyldes så mangt. Monitorinnstillingene til de som skal se bildene f.eks. som er noe du ikke kan bestemme over. Sørg for at alle bilder som skal legges ut på nett bruker Web Graphics Defaults i Color Settings (Ctrl+Shft+K). Mest sannsynlig står den på det fra før av. Så over til noe du _kan_ gjøre. Du kan prøve å stille på gammakorreksjonen. Dette må du gjøre i ImageReady. Ganske enkelt egentlig. Beint fram. En annen ting du kan prøve, er å stille på Auto Correction i Photoshop (Ctrl+L eller Ctrl+M -> Options). Der kan du stille på en hel rekke verdier og slikt. Alt for å gjøre bildet bedre, forhåpentligvis. Det var alle triksene jeg kunne komme på, sånn utenom det vanlige. Den opprinnelige kommentaren ville ha inneholdt bedre forklaringer, men igjen, skyld på Are ;-D. Håper det kan være til nytte, og bare spør om det er noe du lurer på.

Jørgen,  14.05.05 14:50

Til Camilla; Jeg tror hun holder seg i ermet til Keiseren, fordi hun er redd for Mr. Hiis. Se den mannen, da! Han er klin kokos.

Camilla,  14.05.05 15:08

Du har rett, Jørgen. Jeg tror ikke små søte japanske keiserinner er vant med merkelige menn som dulter til dem. Hun ser litt bekymret ut.
Torgar,  14.05.05 16:00

Jeg synes det er litt respektløst å kalle de søte. Jeg synes dette blir en form for objektifisering som gjør dem til "pyntegjenstander" ,mer enn intellektuele mennesker.

Camilla,  14.05.05 16:32

Men de er søte.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5340